Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor gastouders

Wees verzekerd van inkomen, ook als je uitvalt.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor gastouders?

Werken met kinderen, het continu alert moeten zijn en zeker met meerdere kids onder jouw hoede volop moeten multitasken: het gastouderschap geeft weliswaar voldoening, maar vergt veel van een mens. In al dat zorgen voor de kinderen, is het gemakkelijk om te vergeten ook goed voor jezelf te zorgen. Overspannenheid kan er ongemerkt insluipen. En dat gaat weliswaar langzaam, maar kan grote gevolgen hebben.

Arbeidsongeschikt raken, het zal je maar gebeuren. In de meeste gevallen ben je gauw hersteld en kun je snel weer aan het werk. Maar wat als je door een burn-out, langdurige ziekte of een ongeval gedurende een langere periode geen kinderen kunt opvangen? Dat is lastig genoeg voor het gezin voor wie je werkt. Maar wanneer je je beroep niet meer kunt uitoefenen, dan krijg jijzelf boven op je fysieke of mentale klachten ook te maken met inkomensverlies. Kun jij je vaste lasten dan nog betalen?  

Het is daarom verstandig om jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeluk, ziekte of burn-out. Overweeg bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarmee je jezelf verzekert tegen inkomensverlies. En wist je dat je de premie grotendeels mag aftrekken bij je inkomstenbelastingaangifte? De AOV biedt dus ook een belastingvoordeel. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Gastouderschap, nanny, oppas: meestal geen vangnet als je niet kunt werken

Mensen in loondienst die uitvallen, mogen rekenen op loondoorbetaling door hun werkgever en kunnen terugvallen op de Ziektewet. Datzelfde geldt helaas niet zomaar voor jouw werk als gastouder of nanny. Niet werken betekent dan meestal: geen inkomen.

Werk je volgens de ‘regeling dienstverlening aan huis’? Dan mag je na afloop van de twee verplichte wachtdagen gedurende maximaal 6 weken op loondoorbetaling rekenen. Hoe hoog je doorbetaalde loon in deze periode is, hangt af van de afspraken die je onderling hebt gemaakt, maar in elk geval tussen het wettelijk minimum en 70% van je gebruikelijke loon. Mocht je na zes weken nog niet beter zijn, dan heb je geen recht meer op doorbetaling van het gezin, en ook niet op een Ziektewetuitkering.

Is die regeling niet op jou van toepassing? Of lig je er langer dan 6 weken uit? Dan is er geen sociaal vangnet waarop jij kunt terugvallen.

Zorg ook goed voor jezelf: kies voor financiële zekerheid

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur verkennen? Een afspraak is zo gemaakt. Of sluit direct zelf online een AOV af: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Als gastouder een AOV nodig? Doe de check

Verken hoeveel risico je loopt om arbeidsongeschikt te worden en ontdek direct of het ook voor jou verstandig is om een AOV af sluiten: 

Doe de check 

De AOV is er ook voor wie kinderen opvangt

Met een AOV voor gastouders ben je wél verzekerd van inkomen en mag je rekenen op een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Maar de AOV van Univé is meer dan een uitkering wanneer het misgaat. Onze arbeidsdeskundigen helpen je ook om te zorgen dat je niet uitvalt. Gebeurt dat toch? Dan staan we je persoonlijk bij gedurende je herstel en re-integratie:

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Lees alles over arbeidsongeschiktheid, de verzekering en welke keuzemogelijkheden er zijn om je premie én dekking zo in te richten als jij zelf wilt: 

Al je vragen beantwoord

Deze mensen gingen je voor

Van schilders en kappers tot zorgmedewerkers en ondernemers: lees de verhalen van de mensen die Univé met succes heeft begeleid bij hun arbeidsongeschiktheid. 

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.