Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor fysiotherapeuten

Zeker van een stabiel inkomen, ook bij arbeidsongeschiktheid.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor fysiotherapeuten?

Ben je zelfstandig fysiotherapeut of oefentherapeut met een eigen praktijk? Dan is dit jouw vakgebied, want jij weet als geen ander: fysieke klachten wil je als het even kan voorkomen. Want als je eenmaal last hebt van je rug, ellebogen of schouders, dan is het moeilijk om daar weer van af te komen. Of je ontwikkelt RSI. Met een beetje pech kunnen zulke klachten tot arbeidsongeschiktheid leiden. 

Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar zorg jij net zo goed voor jezelf als voor je cliënten? Ondertussen werk je intensief met je handen en sta je de hele dag, heb ook jij wellicht te maken met de nodige administratiedruk, een personeelstekort - en dan de patiëntenzorg zelf nog. 

Stel dat je door overbelasting, de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval zelf uitvalt? Krijg je dan te maken met inkomensverlies? Kun je je (zakelijke) rekeningen blijven betalen? Hoe lang kun jij overbruggen met spaargeld? En hoe zorg je dat je praktijk draaiende houdt? Kun je een vervangende fysiotherapeut bekostigen? 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering er ook voor fysio- en oefentherapeuten?

Jazeker. Een AOV is niet alleen bedoeld voor ondernemers, ook zelfstandige therapeuten kunnen er goed aan doen zich zo te verzekeren. Iedereen kan immers ziek worden, een ongeluk krijgen of om een andere reden uitvallen. En terwijl zowel zakelijk als privé je vaste lasten gewoon doorlopen, valt jouw inkomen opeens (gedeeltelijk) weg. 

Ontdek daarom of een AOV ook voor jou een verstandige zet is:  

Doe de AOV check

Bescherm jezelf tegen arbeidsongeschiktheid

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bescherm je jezelf tegen financiële problemen wanneer je uitvalt. Met de AOV voor fysiotherapeuten mag je rekenen op gedegen preventiediensten vanaf dag één. En natuurlijk ontvang je een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het toch misgaat. Bedrijfscontinuïteit en inkomenszekerheid, dat geeft rust en zekerheid. 

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Dit kun je verwachten van onze AOV

Ben je fysiotherapeut, dan ben je waarschijnlijk therapeut en zelfstandig ondernemer in één. Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt immers niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. 

Met een AOV regel je je eigen vangnet. Kun je je beroep als fysiotherapeut dan niet meer uitoefenen, ook al is dat maar gedeeltelijk of tijdelijk, dan kun je nog steeds rekenen op een stabiel inkomen. En word je ondersteund bij een gezonde en duurzame terugkeer naar je werk. 

Univé helpt voorkomen en beperken

Onze AOV kan meer voor je betekenen dan alleen maandelijks uitkeren wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Dit is hoe we jou ondersteunen om weer gauw (voltijd) terug te keren naar je cliënten:

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Jij bepaalt hoe jouw AOV eruitziet

Sluit daarom een arbeids­ongeschiktheids­verzekering af die bij je past. En dat is gemakkelijker en betaalbaarder dan je denkt, met het maatwerk van onze AOV. Wist je trouwens dat je de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting? 

Ontdek de keuzemogelijkheden waarmee je je dekking en premie kunt aanpassen, wat een AOV voor een fysiotherapeut kost, korting en meer: 

Alles over de AOV

Zij gingen je voor

Wij begeleiden niet alleen fysiotherapeuten die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van winkeliers en kappers tot schilders en installateurs: lees de verhalen van de mensen die wij succesvol hebben mogen begeleiden.

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.