Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor boekhouders

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als boekhouder, ook bij arbeidsongeschiktheid?

Boekhouders, belastingadviseurs, financieel experts en andere professionals in de financiële dienstverlening zoals jij delen een gemeenschappelijke toewijding aan het bevorderen van financiële gezondheid van bedrijven en particulieren. Of je nu zelfstandig opereert, klanten bedient in je eigen kantoor, of hun financiën beheert op locatie: dag in dag uit draag je bij aan de stabiliteit van deze mensen en hun ondernemingen.  

Als gedreven boekhouder ben je de ruggengraat van hun financiële welzijn, maar hoe zit het met jouw eigen financiële stabiliteit? Heb je voldoende nagedacht over jouw eigen (financiële) gezondheid in relatie tot je inkomsten als boekhouder? Wat als het ondenkbare gebeurt en je plotseling niet meer kunt werken door ziekte, blessure of een ongeval? Wanneer je als zelfstandig ondernemer niet meer kunt werken, dan loop je inkomsten mis. 

Jouw toekomst is onze zorg: jouw boekhoudinkomen en zaak beschermd

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hoef je je geen zorgen te maken over financiële tegenvallers. We begrijpen dat jouw expertise binnen de boekhouding van onschatbare waarde is. Daarom willen we ervoor zorgen dat jij je volledig kunt richten op het helpen van je cliënten, zonder je bezig te hoeven houden met potentieel eigen inkomensverlies.  

Ontdek hoe onze AOV je inkomsten beschermt als je tijdelijk of gedeeltelijk niet kunt werken. Zo zorg voor financiële zekerheid, zelfs bij onverwachte uitval.  

Hoe onze arbeidsongeschiktheidsverzekering je op 3 manieren bijstaat

Met de AOV van Univé kun je onbezorgd je beroep als zelfstandig boekhouder uitoefenen. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is namelijk meer dan een uitkering. Met verschillende preventiediensten minimaliseren we samen de kans dat je uitvalt. En als je tóch arbeidsongeschikt raakt, helpen we jou om op een verantwoorde manier weer te kunnen ondernemen. Je staat er dus nooit alleen voor. 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor boekhouders

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei typen ondernemers. Ook boekhouders, adviseurs en andere financieel experts die zelfstandig ondernemen, hebben baat bij het verzekeren van hun inkomen. Iedereen kan immers wel eens uitvallen, ook met een kantoorbaan. 

Stel je een ervaren boekhouder voor. Eentje met een bloeiend klantenbestand, altijd druk maar met plezier aan het werk. Zijn werk vraagt dat hij dagelijks vele uren achter zijn bureau doorbrengt, intensief werkend met cijfers en financiële documenten van zijn verschillende klanten. Zijn werk vereist voortdurende concentratie, maar ook repetitieve handelingen zoals typen en muisklikken. 

Na verloop van tijd begint hij symptomen van ernstige RSI (Repetitive Strain Injury) te ervaren als gevolg van de herhaalde bewegingen en de langdurige belasting van zijn handen, polsen en armen. De langdurige blootstelling aan een, naar bleek, niet helemaal ergonomische werkplek, eist nu zijn tol. De voortdurende pijn en het risico op verdere schade dwingen hem om zijn werkzaamheden tijdelijk stop te zetten. Zelfs eenvoudige taken, zoals typen en het vasthouden van pen en papier, worden ondraaglijk. 

Aanpassingen aan zijn werkplek zijn nodig, maar komen nu te laat. En ondanks medische behandelingen (waaronder ergo- en fysiotherapie) verbetert zijn conditie niet snel genoeg. De boekhouder realiseert zich dat het geduld van zijn klanten op de proef wordt gesteld en zijn inkomsten sterk worden beïnvloed, aangezien hij niet langer de nauwkeurigheid en snelheid kan handhaven die zijn werk vereist.  

In deze moeilijke situatie biedt zijn eerder afgesloten AOV een cruciaal financieel vangnet. En dat bespaart hem veel stress. De AOV voorziet namelijk in een maandelijkse uitkering, waardoor de boekhouder in staat is om zijn lopende kosten te dekken, een vervanger te regelen die urgent werk opvangt, medische behandelingen te bekostigen en zich te richten op zijn herstel.  

Deze financiële steun geeft hem de nodige ademruimte tijdens zijn revalidatieperiode en zorgt ervoor dat zijn bedrijf niet financieel onder druk komt te staan. Ook kan hij op termijn zijn werk weer opbouwen, vanuit zijn AOV ondersteund met aanpassingen om zijn werkplek ergonomischer te maken én begeleiding door de arbeidsdeskundig specialisten. Zo kan hij op een duurzame manier weer verder ondernemen. 

Dit schetst een helder beeld van een boekhouder die dankzij zijn AOV de nodige tijd kan nemen om volledig te herstellen – zonder zich zorgen te maken over inkomstenderving of verlies van zijn klanten. De AOV maakt het verschil door specifieke bescherming te bieden tegen arbeidsongeschiktheid veroorzaakt door werkgerelateerde gezondheidsproblemen.

Of je nu zelfstandig werkt of onderdeel van een praktijk, wij hebben een oplossing die past bij jouw unieke situatie. Bovendien zorgen we voor een vlotte claimafhandeling, zodat je snel de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. 

Weten of een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook voor jou het verschil kan maken? 

Doe de AOV check

Sluit zelf een AOV af

Als boekhouder heb jij waarschijnlijk de nodige kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al volop georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? Je kunt onze arbeidsongeschiktheidsverzekering nu zelf online aanvragen.  

Afsluiten via een adviseur kan natuurlijk ook. Verken desgewenst eerst je opties via een kosteloos en vrijblijvend een inzichtgesprek. 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Een AOV voor mensen in de boekhouding kost minder dan je wellicht denkt

Onze flexibele AOV heeft vele knoppen waar je aan kunt draaien. Deze keuzemogelijkheden maken dat je de dekking ontvangt die je zoekt, en je nooit te veel premie betaalt. 

Meer over de AOV en de keuzemogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord

Niet alleen mensen in de financiële dienstverlening staan we bij. Ook mensen in de bouw, ondernemers met hun eigen (web)winkel, zelfstandige schilders en kappers met hun eigen zaak hebben we mogen ondersteunen met onze preventiediensten en uitkering. Dit is hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen voor hen allemaal het verschil wisten te maken: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.