Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor architecten

Verzeker jezelf van inkomen, zelfs als je niet meer kunt werken.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als architect, ook bij arbeidsongeschiktheid

Architecten, (steden)bouwkundigen, interieur- en landschapsarchitecten, bouwkundig ontwerpers en andere professionals in de architectuur delen een gemeenschappelijke passie: het creëren van inspirerende ruimtes en innovatieve ontwerpen die onze wereld vormgeven. Dag in dag uit werk je aan projecten die de stedelijke omgeving transformeren, gebouwen tot leven brengen en de manier waarop mensen ruimtes ervaren, veranderen. Je bent de visionair achter unieke structuren, complexe bouwwerken en functionele ontwerpen. Het zijn jouw blauwdrukken die ten grondslag liggen aan de fundamenten waar Nederland zo stevig op is gebouwd. 

Maar heb je ook wel eens zo'n blauwdruk ontwikkeld voor jouw eigen financiële fundament? Om te voorkomen dat jij zelf omvalt, en hoe je jouw eigen toekomst, je financiën en bureau kunt beschermen als arbeidsongeschiktheid jou plotseling zou treffen? Onverwacht letsel, ziekte of langdurige uitval kan een aanzienlijke impact hebben op je vermogen om projecten af te ronden en je inkomen te behouden.  

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Univé biedt bescherming die past bij jouw unieke behoeften als architect. Het waarborgt financiële stabiliteit wanneer je niet in staat bent om te werken, zodat je met vertrouwen kunt blijven bouwen aan je toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe we je kunnen helpen je inkomen te beschermen, zelfs als arbeidsongeschiktheid toeslaat. 

Jouw architecteninkomen en zaak beschermd zo lang jij dat wilt

Als zelfstandige architect loop je inkomsten mis als je tijdelijk of niet volledig meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een stabiel inkomen, zelfs als arbeidsongeschiktheid toeslaat.   

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen over, al voordat je uitvalt

Bescherm jouw creatieve visie en toekomst als architect met de AOV van Univé. Daarmee kun je met vertrouwen blijven bouwen aan je toekomst, zelfs als je niet kunt werken. 

Onze AOV geeft je zekerheid. Allereerst helpen we je om te voorkomen dat je uitvalt. Raak je toch arbeidsongeschikt? Dan staan we voor je klaar met elke maand een uitkering en persoonlijke begeleiding.   

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor architecten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor alle ondernemers. Ook architecten, bouwkunstenaars, (steden)bouwkundigen en andere experts in ruimtelijk ontwerp hebben baat bij het verzekeren van hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Want het is altijd een ander, totdat het jou overkomt. 

Stel je een veelbelovende architect voor die zich op het hoogtepunt van zijn carrière bevindt. Hij heeft net een prestigieus project binnengehaald en werkt aan een ambitieus ontwerp voor een innovatief gebouw. Op een dag, terwijl hij op locatie inspecties uitvoert voor dit nieuwe project, gebeurt er iets onverwachts. Tijdens een inspectie valt de architect van een ladder en raakt hij ernstig gewond. In het ziekenhuis blijkt hij meerdere botbreuken en een ernstig letsel aan zijn rug te zijn opgelopen. Ondanks chirurgische ingrepen en intensieve revalidatie blijft hij kampen met aanhoudende pijn en beperkingen in zijn mobiliteit. 

De fysieke eisen van zijn beroep als architect – het rondlopen op bouwterreinen, het tekenen van ontwerpen op grote schaal, het houden van presentaties – worden steeds moeilijker. Zijn arbeidsongeschiktheid wordt uiteindelijk bevestigd door medische professionals die stellen dat hij niet langer in staat is om zijn beroep uit te oefenen zoals voorheen, vanwege de blijvende fysieke beperkingen en pijn. 

Een enorme klap voor de man, aangezien zijn passie en levensonderhoud verbonden waren met zijn architecturale werk. Hij moet zich nu aanpassen aan een nieuw leven, mogelijk met een andere carrière, waarbij hij zijn expertise op een andere manier kan gebruiken. Als adviseur, docent of in een meer theoretische benadering van architectuur misschien. Gelukkig heeft hij een AOV om op terug te vallen, waarmee hij tijdens dit proces financiële problemen op afstand houdt en arbeidsdeskundigen met hem zoeken naar wat hij nog wél kan en wil.  

Terwijl hij zich aanpast aan zijn nieuwe realiteit, moet hij ook emotioneel en mentaal herstellen van het verlies van zijn vorige carrière en zijn veeleisende levensstijl als architect. Dit proces van aanpassing en heroriëntatie zal tijd kosten, maar met steun van zijn geliefden, mentors, de uitkering en professionele begeleiding bij de re-integratie, kan hij langzaam maar zeker een nieuw pad vinden dat past bij zijn mogelijkheden en passies, zij het misschien op een andere manier dan hij had verwacht. 

Wij begrijpen de uitdagingen van jouw vakgebied en bieden een oplossing die je financiële zekerheid biedt wanneer je dit het meest nodig hebt. Bovenstaand voorbeeld schetst een situatie waarbij een mede-architect langdurig uitvalt en uiteindelijk zijn werk niet meer heeft kunnen oppakken. Of de AOV ook voor jou een verstandige zet is? 

Doe de AOV check

De AOV afsluiten

Je kunt onze arbeidsongeschiktheidsverzekering nu zelf online afsluiten. Of kies voor afsluiten via een adviseur. Liever eerst kosteloos en vrijblijvend een inzichtgesprek voeren? Het kan bij Univé: 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Een AOV voor mensen in de architectuur heb je al voor minder dan je denkt

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep als architect. Dat kan bij Univé, waar je zelf een AOV op maat samenstelt, met de flexibele opties waar jij op zit te wachten. Zo betaal je nooit te veel. 

Met de verschillende keuzemogelijkheden beïnvloed je de maandelijkse premie, hoe hoog de uitkering zal zijn bij arbeidsongeschiktheid en hoe lang deze moet doorlopen. Je kunt tot wel 90% van je architecteninkomen verzekeren. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is? 

Lees meer over de AOV en (keuze)mogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord

Niet alleen mensen in de architectuur staan we bij. Ook advocaten, zorgmedewerkers, winkeliers, schilders, kappers en installateurs hebben we mogen ondersteunen met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering, uitkering en preventiediensten. Dit is hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen voor hen allemaal het verschil konden maken: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.