Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor ambtenaren

Zeker van een stabiel inkomen tot AOW-leeftijd.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor ambtenaren?

Een logische aanname kan zijn dat je als (rijks)ambtenaar niet veel kans loopt om arbeidsongeschikt te worden. Met jouw beroep word je doorgaans niet blootgesteld aan gevaarlijke machines of anderszins risicovolle situaties.

Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En wat als je door rug- of RSI-klachten niet meer achter de computer kunt werken? Of je door de gevolgen van extreme werkstress in een burn-out belandt? 

Kun jij je rekeningen blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt? Heb jij al een plan B als je wegens ziekte of een ongeval tijdelijk niet meer, of niet volledig kunt werken?

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Heb jij als ambtenaar een AOV nodig?

Verken wat jouw risico's zijn en ontdek of een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook voor jou in het ambtenaarschap een verstandige zet is: 

Doe de AOV check

Verzeker jezelf van inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is er ook voor ambtenaren. Vanaf dag één helpen we met onze preventiediensten voorkomen dat je uitvalt. En raak je toch arbeidsongeschikt? Dan krijg je een maandelijkse uitkering én helpen we je om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Dat biedt zekerheid. 

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Of bereken in één minuut een voorbeeldpremie. Zet vandaag nog een eerste stap: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Een AOV voor ambtenaren is vaak minder duur dan gedacht

Bij Univé stel je zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat samen. Zo bepaal je zelf hoeveel premie je elke maand zult betalen, hoe hoog de uitkering zal zijn bij arbeidsongeschiktheid en hoe lang deze zal doorlopen. Je kunt tot wel 90% van je ambtenaarsinkomen verzekeren. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is? 

Lees meer over de AOV

Meer dan alleen een uitkering als je uitvalt

Op Univé kun je bouwen als je je rol als ambtenaar (tijdelijk) niet meer kunt vervullen. Onze AOV is meer dan alleen een uitkering:

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

En raak je zwanger? Dan is je inkomen gedurende het zwangerschapsverlof verzekerd.

Deze mensen gingen je voor

Van ondernemers en kappers tot advocaten en mensen in de retail: lees de verhalen van de mensen die we hebben mogen begeleiden. Ontdek hoe Univé ondanks hun uiteenlopende beroepen het verschil wist te maken voor elk:

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.