Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor advocaten

Verzeker je inkomen.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor advocaten?

Of je nou je eigen bedrijf bent begonnen, of in dienst bent getreden bij een gevestigd advocatenkantoor – jij weet: de advocatuur is mooi, maar een duchtig beroep. Als advocaat werk je geregeld onder grote werkdruk. Van de omvangrijke, complexe dossiers en veeleisende cliënten tot de onvermijdelijke administratieve rompslomp die ook aandacht vragen, zijn er elke week genoeg uitdagingen het hoofd te bieden. 

Maar wat als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval opeens uitvalt? Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor het kantoor en de continuïteit van de zaken waar jij bij betrokken bent, maar ook voor jouw persoonlijke inkomen. Zeker als je langere tijd uit de running bent en een vervanger zult moeten aantrekken. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Voorbereid zijn als je onverhoopt uitvalt

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er niet alleen voor de gemiddelde zelfstandig ondernemer, ook mensen in de advocatuur kunnen er profijt bij hebben. Jij kunt immers ook uitvallen. 

Bescherm jezelf tegen financiële problemen wanneer je niet meer kunt werken. Met de AOV mag je rekenen op gedegen preventiediensten vanaf dag één. En natuurlijk ontvang je een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het toch misgaat. 

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Beter zelf sparen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen?

Kies je ervoor om zelf te sparen om daarmee eventueel inkomensverlies op te kunnen vangen, dan bepaal je zelf welk bedrag je met welke frequentie opzijzet. Maar van tevoren weet je niet of je zo voldoende spaart om een zekere periode salaris op te vangen. Hoe lang kun jij vooruit op jouw spaarrekening? Is dat voldoende als je er een jaar uit ligt? Houd ook rekening met het beleggingsrisico waardoor je vermogen kan krimpen. 

Wat geld opzijzetten is natuurlijk altijd een wijs idee. Je zou dit ook kunnen combineren met een AOV. Met je spaargeld kun je de eigenrisicotermijn overbruggen, terwijl je wacht tot de AOV uitkeert. Zelfs wanneer je de AOV nog maar kort hebt, kun je aanspraak maken op een uitkering. In het geval van spaargeld moet je vanzelfsprekend eerst een zekere hoeveelheid hebben opgebouwd voordat je daarop kunt leunen.

Ontdek welke opties er allemaal zijn en hoe de gemiddelde Nederlander zich heeft beschermd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Als advocaat een AOV nodig? Doe de check

Verken wat jouw risico's zijn en of een AOV ook voor jou een goed idee is: 

Doe de AOV check

Laat ons voor je zorgen terwijl je herstellende bent

Op Univé kun je bouwen als je je werk als advocaat (tijdelijk) moet neerleggen. Onze AOV is meer dan alleen een uitkering: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Aftrekbaarheid en een verzekering op maat

Met de verzekering van Univé geef je zelf je eigen toekomst vorm. Ieders situatie is uniek, en daarom is onze AOV maatwerk. Logisch. En omdat je zelf de gewenste dekking bepaalt en de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting, hoeft dit ook geen aanslag te zijn op je portemonnee. 

Lees meer over arbeidsongeschiktheid, de verzekering en welke keuzemogelijkheden er zijn:

Alles over de AOV

Zij gingen je voor

Van ondernemers tot kappers en mensen in de retail: lees de verhalen van de mensen die we hebben mogen begeleiden. Herkenbare situaties voor jou als advocaat? 

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.