Ga naar inhoud
boekhouding
Nu met korting op je premie
boekhouding
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor accountants

Verzekerd van een stabiel inkomen tot AOW-leeftijd.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Wie zorgt voor jouw accountantsinkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Als accountant ben jij de hoeksteen van financiële expertise, precisie en betrouwbaarheid. Cruciaal voor de financiële gezondheid van je klanten. Je bent gewend om cijfers te analyseren en risico's te beoordelen, voor de boekhouding doe je niet anders. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe jij je eigen financiële stabiliteit zou beschermen als je (tijdelijk) niet meer zou kunnen werken door ziekte of een ongeval? De hoge werkdruk, zeker in het voorjaar tijdens het jaarrekeningseizoen, kan veel stress geven. Misschien ligt er zelfs een burn-out op de loer. Stel je voor dat je door een onverwachte situatie niet in staat bent om je werk in de accountancy voort te zetten. Zou dat financiële onzekerheid met zich meebrengen?  

Laat onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) je hierbij ondersteunen. Wij begrijpen de complexiteit van jouw vak. Onze AOV is specifiek ontworpen om rekening te houden met de unieke uitdagingen die het accountantswezen kan tegenkomen. Een AOV voor accountants biedt financiële zekerheid als je niet kunt werken door ziekte of letsel. Je kunt je vaste lasten daarmee blijven dragen, zelfs als je niet aan het werk bent. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Jouw financiële en accountancy-toekomst beschermd

Jouw werk als accountant verdient bescherming. Maar zelfstandig ondernemers die als boekhouder werken kunnen geen aanspraak maken op sociale voorzieningen als ze arbeidsongeschikt raken. Wat heb jij als accountant geregeld voor als je uitvalt en je inkomen gedeeltelijk of volledig wegvalt? 

Onze verzekeringsexperts begrijpen jouw beroep en zijn er om je te ondersteunen. We kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste AOV die past bij jouw behoeften, budget en situatie. Zo kun je met vertrouwen blijven werken, wetende dat je financieel beschermd bent. Kom vandaag nog in contact:

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Zeker weten: inkomenszekerheid en risicodekking voor het accountantswezen

Laat je niet verrassen door onvoorziene omstandigheden. Bescherm jezelf, je beroep en je accountantskantoor met de op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering.  

Weten welke risico's je als zelfstandige loopt? En of een AOV ook in jouw situatie zinvol zou zijn? 

Doe de AOV check

Of opteer voor een persoonlijke risicoanalyse tijdens een kosteloos en vrijblijvend inzichtgesprek met een adviseur. 

Daarom de Univé AOV voor accountants

Onze verzekering bij én tegen arbeidsongeschiktheid is er voor jou als zelfstandige in de financiële dienstverlening. Deze verzekering is meer dan een uitkering alleen. Vanaf dag één staan we je op alle mogelijke manieren bij:

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarbij staan we voor een vlotte en duidelijke claimprocedure. We zorgen er graag voor dat je snel de ondersteuning krijgt die je nodig hebt als je niet kunt werken.

Een AOV voor accountants kost minder dan je denkt

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet zo duur te zijn als je mogelijk denkt. Bovendien zul jij de rekensom vast gemakkelijk kunnen maken: de kosten van arbeidsongeschikt raken, vallen al snel hoger uit dan de AOV-premie zal zijn. Waarschijnlijk hoeven we jou ook niet uit te leggen dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is! 

Als accountant stel je bij ons jouw eigen AOV op maat samen. Daarmee heb je invloed op hoeveel premie je betaalt, hoe hoog de uitkering moet zijn als je uitvalt en hoe lang deze uitkering doorloopt. Je kunt bij ons tot wel 90% van je inkomen verzekeren. 

Lees meer over de keuzemogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV aan het woord

Niet alleen zelfstandigen in de financiële dienstverlening staan we bij. Van winkeliers en schilders tot kappers en installateurs: we hebben talloze mensen mogen ondersteunen met onze effectieve preventiediensten en arbeidsongeschiktheidsuitkering. Lees hun verhalen hier: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.