Ga naar inhoud

Jouw scooter zakelijk verzekeren

Het verzekeren van jouw scooter is verstandig en bovendien verplicht. Dit geldt voor scooters die privé gebruikt worden, maar ook voor scooters die zakelijk gebruikt worden. Je scooter zakelijk verzekeren is nodig als je een eigen bedrijf hebt en je scooter gebruikt voor bedrijfsdoeleinden. Bijvoorbeeld om langs te gaan bij cliënten, of om goederen te vervoeren. Maar wat houdt zo'n zakelijke scooterverzekering in? Je leest het hier. 

Wanneer heb ik een zakelijke scooterverzekering nodig? 

Met de zakelijke scooterverzekering of zakelijke bromfietsverzekering van Univé verzeker je jouw scooter of brommer die je hebt voor zakelijk gebruik. Afhankelijk van het werk waarvoor je de scooter gebruikt, kunnen wij zakelijk gebruik verzekeren. Denk daarbij aan post- of pakketbezorgdiensten, bezoeken aan klanten van jouw bedrijf, of het verzorgen van scooterrijlessen. Ook als je een scooter van de zaak hebt en deze gebruikt voor woon-werkverkeer, geldt dit als zakelijk gebruik van de scooter. Met een zakelijke scooterverzekering is ook privégebruik van de scooter meeverzekerd. Dit vraagt om een ander type verzekering dan een scooter die je puur en alleen privé gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer of boodschappen.  

Twijfel je nog of je moet kiezen voor een particuliere of zakelijke scooterverzekering? Bijvoorbeeld omdat je jouw scooter vaker voor privéritten dan zakelijke ritten gebruikt? Weet dan dat de verhouding tussen zakelijke ritten en privéritten niet uitmaakt voor je verzekering. Een zakelijke scooterverzekering kun je ook afsluiten als je je scooter naast bedrijfsritten ook gebruikt voor privéritten: een particuliere scooterverzekering dekt namelijk geen zakelijke ritten. Zolang je jouw scooter voor zakelijke doeleinden gebruikt, kun je hiervoor een zakelijke scooterverzekering afsluiten.  

Dekking bij zakelijk scooter verzekeren 

Je hebt de keuze uit drie dekkingsopties als je jouw scooter zakelijk wilt verzekeren: WA, WA+ en All Risk. Deze dekkingsopties breid je eenvoudig uit met aanvullende verzekeringen als je dit wilt. Welke schades zijn precies verzekerd met de dekkingen WA, WA+ en All Risk voor jouw zakelijke scooterverzekering? We zetten het hieronder voor je op een rij. 

  • WA

Met een zakelijke WA verzekering voor jouw scooter ben je verzekerd tegen schade die je met je scooter toebrengt aan anderen en hun spullen. Schade aan jouw zakelijke scooter is hiermee niet verzekerd. 

  • WA+

Als je je zakelijke scooter WA+ verzekert, ben je niet alleen verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen, maar ook tegen sommige schades aan jouw zakelijke scooter. Bijvoorbeeld door brand, diefstal of storm. Je helm is daarbij gratis meeverzekerd tot € 150,-. Ook accessoires zijn gratis meeverzekerd tot € 150,-. 

  • All Risk 

All Risk is de meest volledige dekking die je kunt kiezen voor jouw zakelijke scooter. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen, maar ook tegen vrijwel alle schades aan jouw zakelijke scooter. Naast de schades van WA+ zijn ook schades door bijvoorbeeld een aanrijding of valpartij verzekerd. Ook bij deze verzekering is jouw helm gratis meeverzekerd tot € 150,-, net als jouw accessoires. Bovendien kun je kiezen voor de aanvullende dekking 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal van jouw zakelijke scooter. 

Aanvullende verzekeringen zakelijke scooter 

Als je extra verzekerd de weg op wilt met jouw zakelijke scooter, is het mogelijk deze aanvullend te verzekeren. Je hebt bij jouw zakelijke scooterverzekering van Univé de keuze uit drie aanvullende dekkingen: een Opzittendenverzekering, Rechtsbijstand Verkeer en Pechhulp. Wat is hiermee verzekerd? Dat vind je in het onderstaande overzicht. 

  • Opzittendenverzekering

Met een Opzittendenverzekering zijn jij en jouw passagier verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval met jouw zakelijke scooter. Dit is zeker verantwoord als jouw passagier een werknemer is. Raak jij of jouw passagier blijvend invalide door een ongeval met de zakelijke scooter, of is er zelfs sprake van een overlijden? Dan keert deze verzekering een bedrag uit. 

  • Rechtsbijstand Verkeer

Is er sprake van een juridisch conflict in het verkeer, bijvoorbeeld na een aanrijding met jouw zakelijke scooter? Met de aanvullende dekking Rechtsbijstand Verkeer ben je dan verzekerd van deskundige juridische hulp zonder hoge kosten. 

  • Pechhulp

Het kan zijn dat je onderweg pech of een ongeval krijgt, en daarom niet verder kunt rijden met jouw zakelijke scooter. Met Pechhulp ben je geholpen: wij repareren je scooter niet, maar vervoeren jou en de scooter wel gratis naar een adres van jouw keuze. Bel hiervoor de Univé Pechhulp via onze Alarmcentrale: +31 592 348 112 Altijd te bereiken: 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

Meer weten? Neem contact op 

Heb je nog vragen over of een zakelijke scooterverzekering nodig of geschikt is voor jou? Of wil je meer weten over de mogelijkheden en dekking van een zakelijke scooterverzekering? Hiervoor kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Liever een persoonlijk gesprek? 

Maak een afspraak