Ga naar inhoud

Helmplicht elektrische scooter

Sinds 1 januari 2023 is er een helmplicht voor snorfietsen. Dus ook voor elektrische (snor) scooters. Dit houdt in dat de bestuurder en de passagier verplicht een helm moeten dragen. Hebben jij of je passagier geen helm op? Dan riskeer je een boete van €100 (2023). Zorg ervoor dat jij en je medepassagier een goedgekeurde helm op hebben.

Goedgekeurde helm

Een goedgekeurde helm kan zijn een brom/motorfietshelm of een speed-pedelec-helm. Je herkent een goedgekeurde helm aan een cirkel met de hoofdletter E. Achter de E staat een cijfer, elk cijfer staat voor een EU-land, in Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Je hoeft niet perse een Nederlands goedgekeurde helm te hebben, alle EU-goedgekeurde helmen voldoen hierin. In veel gevallen vind je het label op de kinband of aan de binnenkant van je helm. Lees hier meer over helmplicht voor de bromfiets.

helm verplicht elektrische scooter

Helm standaard meeverzekerd bij WA+ en All Risk

Als je een WA+ of All Risk verzekering voor je e-scooter afsluit bij Univé zijn de helm van jou en je passagier standaard meeverzekerd. De vergoeding bij schade door bijvoorbeeld diefstal hiervoor is maximaal €150. Lees hierover meer in onze voorwaarden.

Direct je elektrische scooter verzekeren? Binnen 4 minuten kun je jouw premie berekenen en je verzekering voor de elektrische scooter afsluiten. Meer informatie over de elektrische scooter? Bekijk dan onderstaande pagina’s.  


Bereken je premie


Meer lezen