Ga naar inhoud

Reisverzekering voor 6 maanden

Ben je van plan een lange reis te gaan maken van 6 maanden? Bij Univé kun je ook een reisverzekering voor 6 maanden afsluiten. Dit kan zowel met een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je kunt je hiermee voor reizen tot maximaal 180 dagen achter elkaar verzekeren. 

Hoe lang ben ik verzekerd? 

Bij een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de duur van je reis. Dus van de dag dat je vertrekt tot de dag dat je weer thuiskomt. Met een doorlopende reisverzekering kun je je verzekeren voor reizen tot 60 of 180 dagen achter elkaar. Voor reizen langer dan 180 dagen kun je je niet verzekeren bij Univé. 

Als je vaak op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering handig. Hiermee ben je namelijk het hele jaar voor al je reizen verzekerd. En hoef je niet voor elk tripje een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Dit scheelt ook in kosten, want je hoeft maar één keer de poliskosten te betalen. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voor 6 maanden 

Bij je reisverzekering voor 180 dagen kun je ook verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Hiermee kun je je reisverzekering helemaal aanpassen naar jouw wensen en jouw situatie. Je kunt kiezen uit (een combinatie van): 

  • Annuleringsverzekering

Kan je reis niet meer doorgaan of moet je onverwacht eerder naar huis? Een annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor bijvoorbeeld vliegtickets of hotelovernachtingen die je niet meer kunt gebruiken.

  • Bagage en geld

Is jouw bagage tijdens je reis beschadigd of gestolen? Met de dekking Bagage en geld krijg je hier een vergoeding voor.  

  • Verzekerd gebied

Een reisverzekering van Univé biedt standaard dekking in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Reis je buiten dit gebied, bijvoorbeeld naar Canada of India? Sluit dan de aanvullende dekking Wereld af bij je reisverzekering. Dan ben je in alle landen van de wereld verzekerd. 

  • Medische kosten 

Medische kosten vallen in het buitenland soms een stuk hoger uit dan in Nederland. Terwijl je basisverzekering voor zorg alleen de Nederlandse prijs vergoedt. Met de dekking Medische kosten krijg je een vergoeding voor zorgkosten boven de Nederlandse prijs. Handig voor landen waar de zorg veel duurder is dan in Nederland, zoals Amerika.

  • Ongevallendekking

Met de Ongevallendekking krijg je een bedrag uitgekeerd als je door een ongeval op reis blijvend invalide raakt of overlijdt. In dit laatste geval gaat het bedrag naar je familie. 

  • Pechhulp Motorrijtuigen

Als je met de auto op reis gaat, is pechhulp geen overbodige luxe. Kies daarom voor de dekking Pechhulp Motorrijtuigen bij je reisverzekering. Dan wordt je auto naar een lokale garage vervoerd bij pech. Kan hij niet binnen 2 dagen gerepareerd worden? Dan krijg je vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen. Deze dekking geldt alleen voor landen die op de groene kaart van jouw auto staan.

  • Wintersportdekking

Ben je op een plek waar je ook aan wintersport kunt doen en wil je graag de piste op? Dan heb je een Wintersportdekking bij je reisverzekering nodig. Hiermee ben je volledig verzekerd tijdens het skiën of snowboarden, ook als je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebt. 

Goed verzekerd op reis met Univé 

Met een reisverzekering van Univé ben je goed verzekerd. Zo kun je zonder zorgen genieten van jouw reis van 6 maanden. Een reisverzekering - met de aanvullende dekkingen van jouw keuze - sluit je al in een paar minuten af via onze website.  

Bereken je premie