Ga naar inhoud

Reisverzekering telefoon kapot

Een vervelende situatie: je bent lekker op vakantie en laat per ongeluk je telefoon kapot vallen. Of misschien wordt je telefoon wel gestolen. Zeker als je vaak navigeert met je telefoon, is het op reis kwijtraken ervan lastig.

Gelukkig kun je je bagage – waaronder je telefoon – meeverzekeren bij je reisverzekering. Zo krijg je in ieder geval de schade aan je telefoon vergoed. 

Wat moet ik doen bij schade aan mijn telefoon? 

Als je telefoon beschadigd is, moet je eerst bepalen hoe groot de schade is. Zit er alleen een krasje of schaafplek op je telefoon, maar werkt hij verder nog goed? Dan krijg je geen schadevergoeding. Is de telefoon gestolen of zwaar beschadigd en daardoor onbruikbaar? Meld de schade dan bij ons. Je hebt recht op een vergoeding als je je bagage hebt meeverzekerd bij je reisverzekering. 

Meld je schade online

Bagage meeverzekeren bij je reisverzekering 

Bij Univé kun je jouw bagage gemakkelijk meeverzekeren bij je reisverzekering. Dat doe je met de aanvullende dekking bagage. Je telefoon is ook meeverzekerd. Met deze aanvullende dekking zijn de spullen die je meeneemt op reis verzekerd voor:

  • Diefstal
  • Beschadiging
  • Verlies

Je kiest zelf het bedrag waarvoor je je spullen verzekert. Het is mogelijk om je bagage te verzekeren voor € 1.000, € 2.500 of € 3.500. Let op: er geldt een eigen risico van € 50 per gebeurtenis. Dit kan gaan om schade, diefstal of het kwijtraken van spullen

Kan ik mijn telefoon bij elke reisverzekering meeverzekeren? 

Het is mogelijk om jouw telefoon mee te verzekeren bij zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering. Bij allebei deze verzekeringen kun je namelijk de aanvullende dekking bagage afsluiten. Dus of je nu een weekendje weg gaat of langer in het buitenland verblijft voor bijvoorbeeld een stage of studie: jouw reisverzekering vergoedt de schade als je telefoon kapot gaat. Met een reisverzekering voor stage buitenland en een reisverzekering studenten ben je in deze situatie dus goed verzekerd. 

Wil je telefoon ook in Nederland, in en buiten je woning, verzekeren tegen schade? Je kunt je telefoon verzekeren bij je inboedelverzekering met aanvullende Mobiele Elektronica dekking. 

Schade aan je telefoon melden 

Is jouw telefoon kapot gevallen of gestolen op reis? Meld dit dan bij ons. Dit kun je het beste doen bij thuiskomst, na je vakantie. Je hebt voor het melden van de schade namelijk papieren nodig. Bijvoorbeeld de aankoopnota van de telefoon. Die heb je waarschijnlijk niet meegenomen op reis. Is je telefoon vermist of gestolen, of denk je dat deze gestolen is? Dan is het voor je verzekering ook verplicht om aangifte te doen bij de lokale politie.