Ga naar inhoud

Vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekering

Ja, naast uw auto is ook uw caravan, vouwwagen of aanhangwagen via Pechhulp Motorrijtuigen meeverzekerd voor pech onderweg.

Uw eigen of gehuurde medische hulpmiddelen die u meeneemt op vakantie zijn verzekerd als u uw bagage heeft meeverzekerd. Denk hierbij aan een rolstoel, krukken of een apneu-apparaat. Wel gelden er maximale bedragen, deze kunt u vinden in de voorwaarden. Per gebeurtenis geldt een eigen risico van € 50,-.

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Het eigen risico van uw zorgverzekering geldt ook voor de medische kosten die u maakt tijdens een vakantie in het buitenland. Heeft u een Univé-reisverzekering afgesloten met een aanvullende dekking voor medische kosten? Dan zijn de kosten van uw verplichte eigen risico wel verzekerd. Dit geldt niet voor uw vrijwillige eigen risico. Bereken uw premie

De landen die onder de Europadekking vallen zijn in alfabetische volgorde: Albanië, Algerije, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, de Azoren, de Canarische eilanden, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland , Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad , Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland

Klik hier voor een kaart (PDF)  van de landen die onder de Europadekking vallen. 

Heeft u reis schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de reisverzekering

Met alleen een basis zorgverzekering adviseren wij medische kosten mee te verzekeren als u naar het buitenland gaat. Of als uw aanvullende zorgverzekering een beperkte (geen volledige) vergoeding heeft van zorgkosten in het buitenland.

Met de (collectief) aanvullend Goed, Beter of Best (dit geldt niet voor Tand Goed, Beter of Best)  van Univé bent u al prima verzekerd voor zorgkosten in het buitenland. Het is dan niet nodig de dekking medische kosten mee te verzekeren op de reisverzekering. Er kan wel een eigen risico gelden.

Met een reisverzekering kunt u bij acute problemen 24 uur per dag rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Bereken uw premie.

Met Pechhulp Motorrijtuigen bent u voor hulp bij pech of een ongeluk met een motorrijtuig in de groenekaartlanden verzekerd. In welke landen precies, dat leest u op de groene kaart van uw auto. De Pechhulp Motorrijtuigen geldt alleen in Nederland, als u iets overkomt op weg naar of terugkomt van het buitenland.

Heeft u gekozen voor het dekkingsgebied Nederland-België-Duitsland? Dan heeft u dekking in België en Duitsland en in Nederland alleen als u onderweg bent naar of terugkomt vanuit het buitenland.

Als de schade die u heeft gemeld (beschadiging, verlies of diefstal) is gedekt, vergoedt Univé deze schade. Zijn de spullen niet ouder dan een jaar, dan betalen we vaak de nieuwwaarde. Daarmee kunt u dezelfde of vergelijkbare spullen nieuw kopen. Na dat jaar vergoeden we de dagwaarde van de spullen. Dat is de nieuwwaarde min een bedrag voor veroudering en slijtage. Deze dagwaarde berekenen we met behulp van een afschrijvingstabel. Hoe die afschrijving verloopt, ziet u in de afschrijvingslijsten.

Ook bij een vakantie in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Zo kan uw bagage verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden. Ook een ongevallendekking of een annuleringsverzekering kunnen belangrijk zijn. U bent in Nederland verzekerd tijdens een reis met minimaal één overnachting tegen betaling.

Bereken uw premie.

Ook als u met weinig of geen bagage reist, is het verstandig om een reisverzekering te hebben. Die biedt namelijk ook dekking als u tijdens uw vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. Of als een familielid thuis in Nederland ernstig ziek wordt, waardoor u uw vakantie voortijdig moet beëindigen. De kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen sterk oplopen. U bepaalt zelf of u uw bagage wilt verzekeren. U heeft de keuze om uw bagage per persoon te verzekeren voor  € 1.000,-, € 2.500,- of € 3.500,-. Ook een reisverzekering afsluiten? Bereken nu uw premie.

​In Frankrijk werkt de hulpverlening bij pech anders dan in Nederland. Als u pech krijgt op een Franse snelweg (péage), moet u zelf hulp inschakelen. De snelwegen zijn particulier eigendom en hebben hun eigen hulpdiensten. Hulp inschakelen gaat als volgt. Ga naar de dichtstbijzijnde SOS-paal en druk op de knop. Geef aan dat u ‘en panne’ bent. Zij weten direct waar u staat en sturen dépanneurs, de pechhulp. U kunt ook bellen naar 112. Als de hulpdienst bij u is, kunt u de Univé Alarmcentrale bellen om u te helpen bij het vertalen.

Uw stage is standaard 60 dagen meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering van Univé. U kunt dit uitbreiden naar 180 dagen achter elkaar.  Bereken uw premie.

Vrijwilligerswerk is standaard verzekerd op de doorlopende reisverzekering en hoeft niet apart meeverzekerd te worden. Met vrijwilligerswerk wordt bedoeld dat u werk verricht in georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald met uitzondering van een onkostenvergoeding. Dit werk moet ten behoeve zijn van anderen of van de samenleving zonder dat u daarvan afhankelijk bent voor uw levensonderhoud. Bereken uw premie

U sluit een doorlopende reisverzekering af voor de periode van één jaar. In deze eerste verzekeringsperiode kunt u de verzekering of de dekkingen niet opzeggen. Na het eerste jaar kunt u de doorlopende reisverzekering opzeggen wanneer u dat wilt. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u hem dagelijks opzeggen.

Nee, uw reisverzekering moet u al vóór uw vertrek hebben afgesloten. Lees meer over de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering en voorwaarden van de kortlopende reisverzekering

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Zakenreizen kunnen alleen worden meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering.  U bent dan  verzekerd als u op zakenreis gaat voor: besprekingen, bezoek aan congressen, administratief werk en toezichthoudend werk. Deze activiteiten zijn niet verzekerd op gevaarlijke locaties, zoals plekken waar met gevaarlijke gereedschappen of machines wordt gewerkt. Ook activiteiten tijdens het uitoefenen van uw beroep als militair zijn niet verzekerd.

Nee, dit valt niet onder de dekking van de reisverzekering. Ook niet als u de dekking Pechhulp Motorrijtuigen heeft meeverzekerd. Meer over de aanvullende dekkingen van de doorlopende reisverzekering

Vragen over schade en uw reisverzekering

Als de schade die u heeft gemeld (beschadiging, verlies of diefstal) is gedekt, vergoedt Univé deze schade. Zijn de spullen niet ouder dan een jaar, dan betalen we vaak de nieuwwaarde. Daarmee kunt u dezelfde of vergelijkbare spullen nieuw kopen. Na dat jaar vergoeden we de dagwaarde van de spullen. Dat is de nieuwwaarde min een bedrag voor veroudering en slijtage. Deze dagwaarde berekenen we met behulp van een afschrijvingstabel. Hoe die afschrijving verloopt, ziet u in de afschrijvingslijsten.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Heeft u schade tijdens uw reis? Of wilt u achteraf een schade melden? Wat u het beste kunt doen, hangt af van de schade die u heeft. U leest er meer over op de pagina Hulp bij schade. Meestal kan Univé uw schade snel en uiteraard zorgvuldig afhandelen, zodat u uw reis zorgeloos kunt voortzetten.

Vragen over wintersport en gevaarlijke sporten en uw reisverzekering

Met de wintersportdekking verzekert u tijdens het wintersporten o.a. uw wintersportbagage of een eventuele gipsvlucht. De wintersportdekking is nodig om tijdens het wintersporten gebruik te kunnen maken van uw reisverzekering. Bereken uw premie.

Ja, veel actieve sporten zijn gewoon standaard verzekerd. Wel is bij sommige gevaarlijke sporten de Ongevallendekking (als u deze heeft meeverzekerd) uitgesloten. Neem contact met ons op als u wilt weten of uw sport of activiteit wel of niet verzekerd is of raadpleeg de voorwaarden. Wintersporten, zoals skiën of snowboarden, zijn alleen verzekerd als u een wintersportdekking heeft afgesloten. U bent niet verzekerd voor schade die ontstaat doordat u met een motorvoertuig of -vaartuig meedoet aan snelheidswedstrijden.

Heeft u reisschade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de reisverzekering

Bij sommige gevaarlijke sporten is de Ongevallendekking (als u deze heeft meeverzekerd) uitgesloten. Neem contact met ons op als u twijfelt of uw sport of activiteit wel of niet verzekerd is of raadpleeg de voorwaarden.

Let op dat wintersporten, zoals skiën of snowboarden, alleen verzekerd zijn als u een wintersportdekking heeft afgesloten.