Ga naar inhoud

Vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekering

Standaard zijn je voertuigen niet verzekerd bij je reisverzekering. Als je de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen afsluit, is je caravan wel verzekerd.  

Met de Europadekking ben je verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee  

Het eigen risico van je zorgverzekering geldt ook voor zorgkosten die je maakt in het buitenland. Tenzij je een aanvullende dekking voor medische kosten afsluit bij je reisverzekering

Medische hulpmiddelen van jezelf, in bruikleen of die je huurt zijn op vakantie verzekerd als je je bagage hebt meeverzekerd. Standaard is je bagage verzekerd tot € 1.000, je kunt dit zelf uitbreiden tot € 3.500. 

Met alleen een basis zorgverzekering adviseren wij medische kosten mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. We adviseren dit ook te doen als je aanvullende zorgverzekering een beperkte vergoeding heeft van zorgkosten in het buitenland. Met de aanvullende zorgverzekering Goed, Beter of Best van Univé ben je al prima verzekerd voor zorgkosten in het buitenland.

Je sluit de doorlopende reisverzekering steeds af voor één jaar. Na een jaar verlengen we je reisverzekering automatisch. 

Ook bij een vakantie in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Zo kan uw bagage verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden. Ook een ongevallendekking of een annuleringsverzekering kunnen belangrijk zijn. U bent in Nederland verzekerd tijdens een reis met minimaal één overnachting tegen betaling.

Bereken uw premie.

Met Pechhulp Motorrijtuigen ben je voor hulp bij pech of een ongeluk met een motorrijtuig in de groene kaart landen verzekerd. De Pechhulp Motorrijtuigen geldt in Nederland alleen als je iets overkomt op weg naar of terugkomt van het buitenland. 

Wanneer verzekerde spullen niet ouder dan een jaar zijn, dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Je krijgt dan het bedrag waarmee je nieuwe of vergelijkbare spullen kan kopen. Bij spullen ouder dan een jaar vergoeden wij de dagwaarde. Deze waarde berekenen we met de hulp van een afschrijvingstabel.

Veel verzekeringen hebben raakvlak met een vakantie. Het is verstandig om een annulerings- en reisverzekering af te sluiten, maar ook je zorgverzekering of een verzekering voor je vervoer kunnen van pas komen op een vakantie.

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. 

Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd van hulp bij ongeluk of ziekte. En voor de eventuele kosten die daarbij komen kijken. Je kan de reisverzekering kortlopend of doorlopend afsluiten.

Een reisverzekering kun je uitbreiden met extra dekkingen. Zowel de kortlopende als doorlopende reisverzekering kun je uitbreiden. De aanvullende dekking(en) sluit je eenvoudig af, zo creëer je een reisverzekering op maat.

Een reisverzekering is niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn om deze af te sluiten. Met een reisverzekering krijg je hulp bij ziekte of een ongeval. Dit soort zaken kosten vaak veel tijd en geld. Een reisverzekering dekt deze kosten.

In sommige gevallen ben je langer verzekerd dan de periode die op de polis staat. Dit is afhankelijk van het soort reisverzekering dat je hebt: een doorlopende of kortlopende reisverzekering .

Je mag je partner en kinderen meeverzekeren als deze op hetzelfde adres wonen. Deze personen moeten op de polis staan en een woonadres hebben in Nederland. 

Reis je naar het buitenland voor een medische behandeling? Met een reisverzekering ben je niet verzekerd voor de kosten van de behandeling. Onverwachte medische hulp tijdens je vakantie is wel meeverzekerd op je reisverzekering.  

Wij helpen je bij pech of een ongeluk met je motorrijtuig en bij diefstal van van je motorrijtuig. Wij helpen in landen die op de groene kaart staan. In Nederland helpen we alleen in specifieke situaties. 

Ga je op vakantie naar een land waarvoor je een reisverklaring nodig hebt? Een reisverklaring kun je aanvragen via onze klantenservice of in één van onze winkels.

Je stage is standaard 60 dagen meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering van Univé. Ga je langer op stage? Dan kun je dit uitbreiden naar 180 dagen achter elkaar. Bereken je premie voor een doorlopende reisverzekering.

Vragen over schade en uw reisverzekering

Wat je het beste kunt doen, hangt af van de schade die je hebt. Op de pagina Hulp bij schade lees je meer over de verschillende soorten schade. Meestal kan Univé je schade snel en uiteraard zorgvuldig afhandelen, zodat je je reis zorgeloos kunt voortzetten.  

Ja, je kan je schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via je persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Wanneer verzekerde spullen niet ouder dan een jaar zijn, dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Je krijgt dan het bedrag waarmee je nieuwe of vergelijkbare spullen kan kopen. Bij spullen ouder dan een jaar vergoeden wij de dagwaarde. Deze waarde berekenen we met de hulp van een afschrijvingstabel.

Vragen over wintersport en gevaarlijke sporten en uw reisverzekering

Met de wintersportdekking verzekert u tijdens het wintersporten o.a. uw wintersportbagage of een eventuele gipsvlucht. De wintersportdekking is nodig om tijdens het wintersporten gebruik te kunnen maken van uw reisverzekering. Bereken uw premie.

Ja, veel actieve sporten zijn gewoon standaard verzekerd. Wel is bij sommige gevaarlijke sporten de Ongevallendekking, als je deze hebt meeverzekerd, uitgesloten. Neem contact met ons op als je wilt weten of je sport of activiteit wel of niet verzekerd is of raadpleeg de voorwaarden.

Bijvoorbeeld bij paraskiën, kitesurfen en duiken in grotten. De volledige lijst van uitgesloten risicovolle sporten vind je in de voorwaarden van de reisverzekering. Risicovolle sporten zijn sporten die gevaarlijker zijn dan normale sporten of activiteiten.