Ga naar inhoud

Harley Davidson verzekering

Een Harley Davidson is een kostbaar bezit: deze mooie motoren hebben een luxe uitstraling en zijn van hoge kwaliteit. Des te belangrijker om uw motor goed te verzekeren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge kosten of een moeizame schadeafhandeling als u per ongeluk schade rijdt bij uzelf of bij een ander. Met een motorverzekering van Univé bent u altijd goed verzekerd. U heeft de keuze uit verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk. 

Benieuwd hoe u uw Harley Davidson naast goed verzekeren ook goed kunt beveiligen? Bekijk dan onze pagina motorbeveiliging.

Verschillende dekkingen voor uw motorverzekering 

Wat is er precies verzekerd met onze verschillende dekkingen voor uw motorverzekering, en welke past het beste bij u? Lees verder voor meer informatie over onze types motorverzekering en kies de optie die u het meest geschikt lijkt voor uw Harley.  

  • WA verzekering 

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw motor aan anderen of andermans spullen toebrengt. Het is in Nederland wettelijk verplicht om uw motor in ieder geval WA te verzekeren. 

  • WA+ verzekering

Ook met een WA+ verzekering met Beperkt casco bent u verzekerd tegen schade die u aan anderen of andermans spullen veroorzaakt. Daarnaast zijn ook sommige schades aan uw motor verzekerd, bijvoorbeeld door brand of diefstal. Schade aan uw motoraccessoires is gratis tot een bedrag van €500 meeverzekerd. Sommige schade aan uw helm en motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, is ook tot € 1.000 per polis gratis meeverzekerd. 

  • All Risk verzekering

De All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide verzekering die u kunt kiezen. U bent hiermee verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen en andermans spullen, vrijwel alle schade aan uw eigen motor, en schade aan uw motorkleding, helm en motoraccessoires. Bovendien heeft u bij deze verzekering de optie tot uitbreiden met 3 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling, afhankelijk van of u de motor nieuw of tweedehands gekocht heeft. 

Benieuwd hoe hoog de premie voor uw Harley Davidson verzekering uitvalt met de dekking die u kiest? U berekent uw premie gemakkelijk online met onze handige rekentool. 

Bereken uw premie

Aanvullingen op uw Harley Davidson verzekering 

U kunt er bij uw Harley Davidson verzekering voor kiezen om u extra te verzekeren, bijvoorbeeld tegen pech onderweg of juridische conflicten met betrekking tot uw motor. Bij Univé heeft u de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen. Welke zijn dit, en wat houden ze in? Wij zetten het voor u op een rij. 

Rechtshulp Verkeer 

Wilt u verzekerd zijn van juridische hulp bij conflicten rond uw motor, bijvoorbeeld met een garage of in de nasleep van een ongeval? Kies dan voor de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer en krijg deskundige bijstand bij conflicten. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Een verkeersongeval waarbij u of uw passagier gewond raakt of zelfs overlijdt: u hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt. Als er sprake is van een ongeval, is het goed om hiertegen verzekerd te zijn. Met onze Ongevallenverzekering wordt een bedrag uitgekeerd als u of uw passagier blijvend invalide raakt of overlijdt. Bij blijvende invaliditeit keert deze verzekering maximaal € 50.000 uit. Is er sprake van een overlijden van u of uw passagier? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000 uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Pech onderweg in Nederland? U kunt naast de weg wachten tot uw motor wordt weggesleept en een dure taxi bellen. Of u kunt de aanvullende verzekering Pechhulp Binnenland van Univé afsluiten bij uw motorverzekering. Daarmee bent u er zeker van dat uw motor ter plekke wordt gerepareerd indien mogelijk. Kan dit niet? Dan wordt uw motor binnen Nederland gratis vervoerd naar een adres dat u opgeeft. Kunt u door schade of pech onderweg niet verder rijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. 24/7 bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld toegevoegde verchroomde onderdelen, duurder zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

3 jaar Nieuwwaardegarantie 

Heeft u een nieuwe motor met een All Riskverzekering van Univé? Dan kunt u de standaard vervangingswaarderegeling uitbreiden met onze Nieuwwaarderegeling. Als er sprake is van total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd. Na 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar wordt de vervangingswaarde door Univé uitgekeerd. 

3 jaar Aanschafwaardegarantie 

Is uw motor tweedehands, en wilt u deze All Risk verzekeren bij Univé? Dan is uw motor standaard verzekerd tegen vervangingswaarde. Wilt u extra verzekerd zijn? Breid uw All Risk verzekering dan uit met de Aanschafwaarderegeling. In geval van total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op 

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw Harley Davidson? Of heeft u schade en wilt u deze melden voor schadeafhandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.