Ga naar inhoud

Kawasaki motor verzekeren

Bent u in bezit van een Kawasaki motor, bijvoorbeeld een Kawasaki W800 of een Kawasaki Vulcan S Tourer? Dan is het wel zo fijn als deze goed verzekerd is. Zo kunt u heerlijk met uw motor de weg op zonder zorgen over schade. Maar welke motorverzekeringen zijn er eigenlijk, en welke past het beste bij uw wensen? U vindt bij Univé verschillende types motorverzekeringen, met de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten. 

Benieuwd hoe u uw Kawasaki niet alleen goed verzekert, maar ook goed beveiligt? Bekijk dan de pagina motorbeveiliging.

Kawasaki verzekeren 

Welke verzekering past het beste bij uw Kawasaki en bij uw wensen? Bij Univé heeft u de keuze uit drie verschillende motorverzekeringen. Hoe uitgebreid u uw motor wilt verzekeren is aan u, maar in Nederland is het wettelijk verplicht om uw motor in ieder geval WA te verzekeren. Wilt u zich alleen verzekeren tegen schade aan anderen, of ook sommige of vrijwel alle schades aan uw eigen motor? We zetten de opties hieronder voor u op een rij. 

  • WA verzekering 

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor voldoet u aan uw minimale verzekeringsplicht. Hiermee bent u alleen verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen motor is dus niet verzekerd met deze motorverzekering.  

  • WA+ verzekering

Als u kiest voor een WA+ motorverzekering bent u, naast schade aan anderen, ook verzekerd tegen sommige schades aan uw motor. Bijvoorbeeld schade door brand, of diefstal van uw motor. Ook schade aan uw accessoires is meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Daarnaast zijn sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, kosteloos meeverzekerd tot € 1.000. 

  • All Risk verzekering

Onze All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die u kunt kiezen. Hiermee zijn vrijwel alle schades aan uw eigen motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot € 500,-. Schade aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is daarbij meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Een fijne bonus: met deze motorverzekering heeft u de optie voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Uw Kawasaki aanvullend verzekeren 

Wilt u uw Kawasaki extra verzekeren tegen schades die niet onder uw gewone motorverzekering vallen, zoals juridische kosten na een aanrijding of hulp bij motorpech? Dat kan met de aanvullende verzekeringen voor de motor van Univé. Bovendien kunt u ook uw gezinsleden en hun motoren meeverzekeren bij deze dekkingen. 

Rechtshulp Verkeer 

Krijgt u te maken met een juridisch conflict omtrent uw motor, bijvoorbeeld omdat u een aanrijding heeft gehad met grote schade? Met de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer bent u dan verzekerd van deskundige juridische hulp. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Heeft u een ongeval met de motor, en raakt u of uw passagier daardoor blijvend invalide? Dan bent u met onze ongevallenverzekering verzekerd tegen de daaropvolgende schade en kosten. In geval van blijvende invaliditeit krijgt u of uw passagier dan een bedrag van maximaal € 50.000,-. Overlijdt u of uw passagier zelfs door het motorongeval? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Met Pechhulp Binnenland bent u altijd verzekerd van hulp als u in Nederland met pech langs de weg komt te staan. Zo mogelijk repareren we uw motor dan ter plekke. Is dit niet mogelijk? Dan vervoeren we uw motor in heel Nederland gratis naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of motorpech niet meer verder rijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Is uw motor nieuw, en heeft u deze All Risk laten verzekeren bij Univé? Hierbij kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de complete nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd als deze total loss is of gestolen wordt. Na 3 jaar berekenen we deze vergoeding op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij de vervangingswaarde van de motor uit. 

Bezit u een tweedehands motor en heeft u deze All Risk laten verzekeren bij Univé? Dan kunt u hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten. In het geval van total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog vragen over de verzekering voor uw Kawasaki? Of heeft u schade aan uw motor en wilt u deze melden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.