Ga naar inhoud

KTM motor verzekeren

Rijdt u op een mooie KTM motor, zoals een KTM 890 Duke of een KTM 450 SMR? Dan is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Zo kunt u genieten van eindeloze ritten op uw motor zonder zorgen over schade. Bij Univé vindt u de motorverzekering die aansluit bij uw KTM én uw wensen. Wilt u zich alleen verzekeren tegen schade aan anderen, of ook tegen vrijwel alle schades aan uw eigen motor? Bij onze motorverzekeringen bieden wij ook verschillende aanvullende dekkingen aan. Lees verder om alle mogelijkheden te ontdekken. 

Benieuwd hoe u uw KTM ook goed kunt beveiligen? Lees dan onze pagina motorbeveiliging.

Uw KTM verzekeren 

Bij Univé heeft u drie verschillende dekkingsopties voor uw motorverzekering: WA, WA+ en All Risk. Het is in Nederland verplicht om uw motor in elk geval WA te verzekeren: hiermee voldoet u aan uw minimale verzekeringsplicht. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een motorverzekering af te sluiten die meer schade aan uw eigen motor dekt. Welke schades dekken onze motorverzekeringen precies? Dat vindt u in het onderstaande overzicht. 

  • WA verzekering 

Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor? Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw motor toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen motor is dus niet verzekerd met deze motorverzekering.  

  • WA+ verzekering 

Met de WA+ motorverzekering bent u ook verzekerd tegen sommige schades aan uw eigen motor. Bijvoorbeeld door diefstal of brand. Met deze motorverzekering is ook schade aan uw accessoires is meeverzekerd tot € 500,-. Daarnaast zijn sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. 

  • All Risk verzekering 

De All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die wij aanbieden. Hiermee zijn vrijwel alle schades aan uw eigen motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot € 500,-. Schade aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is daarbij meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering heeft u ook de optie voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Aanvullende verzekering voor uw KTM 

Wilt u uw KTM aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen ongevallen of motorpech? Dat kan bij Univé. U vindt bij ons verschillende aanvullende dekkingen die u kunt afsluiten bij uw motorverzekering. Daarmee bent u extra verzekerd tegen verschillende schades, die niet onder uw motorverzekering vallen. Bovendien kunt u ook uw gezinsleden en hun motorvoertuigen meeverzekeren bij deze aanvullende dekkingen. 

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp als u in een juridisch conflict geraakt met uw motor. Bijvoorbeeld na een aanrijding, of als u een geschil heeft met een garage. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Raakt u of uw passagier blijvend invalide na een motorongeval? Met een ongevallenverzekering bent u verzekerd tegen de daaropvolgende schade en kosten. Als u of uw passagier blijvend invalide raakt, wordt een bedrag van maximaal € 50.000,- uitgekeerd. Overlijdt u of uw passagier bij een ongeval? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Kiest u voor de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland? Dan bent u altijd verzekerd van hulp bij motorpech in Nederland. Als het kan, repareren we uw motor ter plekke waar u staat met pech. Kan dit niet? Dan brengen we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of motorpech niet meer doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Is uw motor nieuw én All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitbetaald bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij de vervangingswaarde uit. 

Bent u in bezit van een tweedehands motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u een vraag over het verzekeren van uw KTM? Of heeft u schade en wilt u hier melding van maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.