Ga naar inhoud

Husqvarna motor verzekeren

Heeft u een mooie Husqvarna motor staan? Bijvoorbeeld een Husqvarna Vitpilen 401 of een Husqvarna EE5? Dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Zo kunt u genieten van heerlijke ritten op uw motor zonder zorgen over schade. Bij Univé heeft u verschillende opties voor het afsluiten van een motorverzekering, met de keuze uit een aantal aanvullende dekkingen. Deze sluit u al in 5 minuten online af. Benieuwd welke motorverzekering het beste bij u past? Wij zetten de opties voor u op een rij.  

Wilt u weten hoe u uw Husqvarna ook goed beveiligt? Lees dan de pagian motorbeveiliging.

Verzekering Husqvarna 

U heeft bij Univé de keuze uit drie types motorverzekeringen: WA, WA+ en All Risk. Het is mogelijk om uw eigen motor te verzekeren tegen verschillende vormen van schade, maar het is wettelijk verplicht om u te verzekeren tegen schade die u toebrengt aan anderen. Welke schade is verzekerd bij elk type motorverzekering? U vindt het in het overzicht hieronder. 

  • WA verzekering 

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw motor toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen motor is niet verzekerd met een deze motorverzekering.  

  • WA+ verzekering 

Met een WA+ motorverzekering beperkt casco bent u ook verzekerd tegen sommige schades aan uw motor, bijvoorbeeld door brand of diefstal. Schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, zijn gratis meeverzekerd tot € 1.000. 

  • All Risk verzekering

De All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die wij aanbieden. Hiermee zijn vrijwel alle schades aan uw eigen motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot € 500,-. Schade of verlies van uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is ook meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering kunt u kiezen voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Aanvullende verzekering voor uw Husqvarna 

Wilt u uw motor aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen motorpech of ongevallen? Dat kan bij Univé. Wij bieden verschillende aanvullende dekkingen aan bij uw motorverzekering. Daarmee bent u extra verzekerd tegen verschillende vormen van schade, die niet onder uw gewone motorverzekering vallen. Desgewenst kunt u ook gezinsleden en hun motorvoertuigen meeverzekeren bij deze aanvullende dekkingen. 

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer krijgt u deskundige juridische hulp als u in een juridisch conflict belandt omtrent uw motor. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met een garage, of na een aanrijding. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Raakt u of uw passagier blijvend invalide na een motorongeval? Met een ongevallenverzekering krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,- uitbetaald. Is er zelfs sprake van een overlijden na het ongeval? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Met de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland bent u verzekerd van hulp bij motorpech in Nederland. Indien mogelijk repareren we uw motor ter plekke. Lukt dit niet? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u gekozen adres. Kunt u door schade of motorpech niet doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Heeft u een nieuwe motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de gehele nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij pas de vervangingswaarde uit. 

Is uw motor tweedehands en heeft u deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan is het mogelijk om hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Wilt u nog iets vragen over het verzekeren van uw Husqvarna? Of heeft u te maken met schade aan uw motor en wilt u deze melden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.