Ga naar inhoud

WA Plus motorverzekering (beperkt casco)

De WA Plus (Beperkt casco) motorverzekering is een uitgebreidere variant van de WA-verzekering. De WA Plus motorverzekering van Univé vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt. Ook sommige schades aan uw eigen motor zijn verzekerd, zoals schade bij diefstal. 

Gemakkelijk en snel binnen 2 minuten geregeld

  • Snelle schadeafhandeling
  • Gunstige 30+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting

Wat is verzekerd met de WA+ motorverzekering?

Bekijk hier wat er wel en niet verzekerd is met de WA Plus motorverzekering van Univé. Schade aan anderen is goed verzekerd, net als sommige schades aan uw eigen motor.

Wilt u uw motor ook verzekeren tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld een aanrijding? Sluit dan een All Risk motorverzekering af.

Extra dekkingen voor uw motor

Breid uw WA Plus motorverzekering uit met een van de volgende dekkingen en ga nét even iets zekerder de weg op.

Goed om te weten

Extra informatie over de WA+ motorverzekering, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Heeft uw werkgever, thuiszorgorganisatie, vakbond (FNV) of ledenorganisatie afspraken met Univé? Verzeker uw motor dan met collectieve korting. Wij checken periodiek of u hier recht op heeft.

Met de Directe Schadeafhandeling (DSA) kunt u schade die iemand anders heeft veroorzaakt melden bij uw eigen verzekeraar. Zonder een All Risk verzekering was het verhalen van schade eerder vaak lastig. Heeft u schade aan uw motor? Dan kunt u vanaf 1 april 2023 kiezen voor de Directe Schadeafhandeling

Met meerdere Univé schadeverzekeringen profiteert u automatisch van onze pakketkorting. U krijgt op vrijwel alle verzekeringen 1% korting. Hierdoor kan uw voordeel oplopen tot 10%.

Krijg direct 50% no-claimkorting bij het afsluiten van een Univé motorverzekering. Wanneer u geen schade rijdt, kan uw korting tot maximaal 80% oplopen. Schadevrije jaren die u heeft opgebouwd bij een andere verzekeraar kunt u gebruiken voor een hogere instapkorting.

Wilt u uw motor verzekeren tegen diefstal? Dan is een ART-goedgekeurd veiligheidsslot uit categorie 4 of 5 verplicht. Heeft u een CCV-goedgekeurd motoralarm klasse M2 of hoger? Dan is deze gratis meeverzekerd op de motorverzekering.

Bij een Beperkt Casco (WA Plus) en een All Risk motorverzekering zijn motorkleding, helm en accessoires gratis meeverzekerd. Voor accessoires geldt een bedrag tot € 500,-. Uw motorkleding en helm zijn meeverzekerd tot € 1.000.

Voorwaarden en verzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze WA Plus motorverzekering.

Heeft u al een Univé motorverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad ‘Documenten’.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de WA Plus motorverzekering van Univé. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Verzekeringen bij de WA Plus motorverzekering

Als u besluit om een WA Plus-verzekering voor uw motor af te sluiten, bekijk dan ook eens onderstaande verzekeringen. Deze worden vaak afgesloten in combinatie met een WA+ motorverzekering.

Kies voor de WA Plus verzekering van Univé