Ga naar inhoud

Honda motor verzekeren

Rijdt u op een mooie Honda motor, bijvoorbeeld een Honda XL750 Transalp of een Honda CB1000R? Dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Zo hoeft u zich tijdens uw motorritten niet druk te maken over eventuele schade. Bij Univé kunt u terecht voor een goede motorverzekering voor uw Honda. Deze sluit u gemakkelijk online af, en u heeft de keuze uit verschillende dekkingen. Welke opties zijn er? Dat leggen we u graag uit. 

Wilt u uw Honda naast goed verzekeren ook goed beveiligen? Lees dan onze pagina motorbeveiliging.

Verzekering Honda 

U kunt uw Honda motor bij Univé verzekeren naar uw wensen. Of u het nu wilt houden bij de minimale verzekeringsplicht – een WA verzekering voor uw motor – of uw motor ook wilt verzekeren tegen verschillende schades, het is mogelijk. Welke verschillende motorverzekeringen bieden wij aan, en welke past het beste bij u? Dat vindt u in het overzicht hieronder. 

  • WA verzekering

In Nederland is het wettelijk verplicht om uw motor in ieder geval WA te verzekeren. Met zo'n Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen of hun spullen. Schade aan uw eigen motor is niet verzekerd met een deze motorverzekering. 

  • WA+ verzekering 

Wilt u zich niet alleen verzekeren tegen schade aan anderen, maar ook tegen schade aan uw eigen motor? Kies dan voor een WA+ motorverzekering Beperkt casco. Daarmee zijn ook sommige schades aan uw motor, bijvoorbeeld door brand of diefstal, verzekerd. Schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, zoals brand- of diefstalschade, zijn kosteloos meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. 

  • All Risk verzekering 

Als u verzekerd wilt zijn tegen schade aan anderen én vrijwel alle schade aan uw eigen motor, past een All Risk motorverzekering het beste bij u. Daarbij is ook schade aan de accessoires op uw motor meteen meeverzekerd tot € 500,-. Schade of verlies van uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering kunt u aanvullend kiezen voor een nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Aanvullende verzekering voor uw Honda 

Uw motor aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen motorpech of ongevallen? Ook dat kan bij Univé. U vindt bij ons verschillende aanvullende dekkingen voor uw motorverzekering. Daarmee bent u extra verzekerd tegen verschillende vormen van schade, die niet onder uw gewone motorverzekering vallen. Als u dat wilt, kunt u ook gezinsleden en hun motoren meeverzekeren bij deze aanvullende dekkingen. 

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer kunt u rekenen op deskundige juridische hulp bij een conflict omtrent uw motor. Bijvoorbeeld als u in een geschil bent beland met een garage, of na afloop van een aanrijding op de weg. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Raakt u of uw passagier blijvend invalide na een ongeval met de motor? Met een ongevallenverzekering krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,- uitgekeerd. Is er sprake van overlijden na een motorongeval? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

De aanvullende dekking Pechhulp Binnenland verzekert u van hulp bij pech met de motor in Nederland. Indien mogelijk repareren we uw motor ter plekke. Kan dit niet omdat de schade te groot is of de juiste materialen niet voorhanden zijn? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u gekozen adres. Kunt u door schade of pech onderweg niet doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Is uw motor nieuw en heeft u deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarmee krijgt u de eerste 3 jaar de gehele nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd in het geval van total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Heeft u een tweedehands motor, en is deze All Risk verzekerd bij Univé? U heeft dan de mogelijk om hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Wilt u nog iets vragen over het verzekeren van uw Honda? Of zit u met schade en wilt u hier melding van doen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.