Ga naar inhoud

Diefstal verzekering motor

Heeft u een mooie motor staan? Let er dan op dat u deze goed beveiligt. Een motor is waardevol, en u wilt natuurlijk niet dat hij gestolen wordt. Daarom is het handig om te weten wat u kunt doen om diefstal te voorkomen. En wat moet u doen als uw motor toch gestolen is? Hoe verzekert u uw motor het beste tegen diefstal? Univé legt het u graag uit en vertelt waar u op moet letten.

Uw motor beschermen tegen diefstal

Uw motor beschermen tegen diefstal, daar kunt u zelf maatregelen voor nemen. Welke? We zetten er een paar voor u op een rij.

  • Parkeer uw motor veilig

Waar u uw motor parkeert, maakt een groot verschil voor de kans op diefstal. Als het kan, parkeer uw motor dan in een afgesloten en/of beveiligde stalling. Hier is het moeilijk voor dieven om bij uw motor te komen, dus stelen is bijna onmogelijk. 

  • Zet een stevig slot op de motor

Op elke motor zit al standaard een slot, maar het is verstandig om een extra slot te gebruiken, zoals een beugelslot of kettingslot. Een goedgekeurd ART-slot met 4 sterren is een goede keuze voor motoren. Deze sloten zijn uitgebreid getest en hebben een hoge kwaliteit. 

  • Gebruik een grond- of muuranker

Een grond- of muuranker is een goede manier om uw motor te beveiligen tegen diefstal. Hiermee nagelt u uw motor vast aan de grond of een muur. Zo kunnen dieven de motor niet optillen en meenemen.

  • Installeer een GPS-systeem

Is uw motor dan toch gestolen? Met een GPS-systeem kan hij teruggevonden worden. De politie kan hiermee achterhalen waar de motor staat. Zo komt de dief er niet mee weg en heeft u uw motor snel weer terug.

Motor gestolen: wat nu?

Stel, u loopt naar de plek waar u uw motor heeft geparkeerd en hij is weg. Dat is natuurlijk erg vervelend. Wat moet u doen in zo’n situatie? De eerste stap is dan aangifte doen bij de politie. De politie heeft daarbij de volgende gegevens van uw motor nodig:

  • het framenummer of chassisnummer

  • het kentekennummer

  • de kilometerstand 

  • bijzonderheden van uw motor (bijvoorbeeld een opvallend accessoire) 

Om te zorgen dat uw motor snel wordt teruggevonden na diefstal is het handig om foto’s te hebben. Zeker foto’s van bijzonderheden die opvallen aan uw motor. Zo kan de politie uw gestolen motor makkelijker herkennen.

U kunt daarnaast de diefstal ook melden bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Dan wordt de motor als gestolen geregistreerd in Nederland. Als een dief dan probeert uw motor door te verkopen, kan de koper zien dat het een gestolen voertuig is. Die kan dit vervolgens melden bij de politie.

Uw motor goed verzekeren 


Hoewel u veel kunt doen om uw motor tegen diefstal te beveiligen, kan hij toch gestolen worden. Dan is het wel zo fijn als u een diefstalverzekering voor uw motor heeft.Bij Univé kunt u kiezen uit drie motorverzekeringen: WA, WA+ of All Risk. Wanneer u een WA+ of All Risk verzekering heeft, bent u ook verzekerd tegen diefstal. Zo krijgt u een vergoeding als uw motor gestolen is.

Univé helpt u op weg 


Heeft u vragen over uw motorverzekering? Of heeft u te maken met schade of diefstal van uw motor? Check dan in de Univé App hoe u bij ons verzekerd bent. Staat uw antwoord hier niet tussen of heeft u toch nog een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.