Ga naar inhoud

Benelli motor verzekeren

Bent u in bezit van een mooie Benelli, zoals bijvoorbeeld een Benelli TRK 052 of een Benelli Imperiale 400? Dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Een fijne rit op de motor is tenslotte nog fijner als u zich geen zorgen hoeft te maken over schade aan anderen of aan uw eigen motor. Wilt u uw Benelli laten verzekeren bij Univé? Wij vertellen u alles dat u moet weten. 

Benieuwd hoe u uw Benelli niet alleen goed verzekert, maar ook goed beveiligt? Lees dan eens onze pagina motorbeveiliging.

Een verzekering voor uw Benelli bij Univé 

Bij Univé heeft u drie dekkingsopties voor uw motorverzekering. U heeft de keuze uit een WA, WA+ of All Risk verzekering. In Nederland moet u in ieder geval een WA-verzekering voor uw motor: dit is wettelijk verplicht. Welke schade is precies verzekerd met elk type verzekering? We zetten de verschillende dekkingen van onze motorverzekeringen voor u op een rij.  

  • WA verzekering 

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is de schade die u aan anderen of andermans spullen toebrengt verzekerd. Schade aan uw eigen spullen of uw motor is daarentegen niet verzekerd. 

  • WA+ verzekering 

Bij een WA+ motorverzekering Beperkt casco is schade die u toebrengt aan anderen of andermans spullen verzekerd, maar ook sommige schades aan uw eigen motor. Dit geldt voor schade door bijvoorbeeld brand of diefstal. Daarbij is schade aan uw accessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld brand- of diefstalschade, zijn gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. 

  • All Risk verzekering

Onze All Risk motorverzekering dekt schade aan anderen en andermans spullen, maar ook vrijwel alle schades aan uw eigen motor. Daarnaast is schade aan uw accessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn gratis meeverzekerd tot € 1.000. Bij deze motorverzekering is ook een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar mogelijk. 

Aanvullende verzekeringen voor uw Benelli 

Naast uw motorverzekering kunt u ervoor kiezen om ook aanvullende dekkingen af te sluiten. Deze zijn niet verplicht, maar wel handig: hiermee bent u aanvullend verzekerd tegen verschillende vormen van schade. Bovendien kunt u hierbij eventuele passagiers of gezinsleden meeverzekeren. 

Rechtshulp Verkeer 

Heeft u te maken met een juridische kwestie omtrent uw motor, bijvoorbeeld een conflict met een garage? Met de verzekering Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Heeft u een ongeval gehad met uw motor, waarbij u of een passagier blijvend invalide raakt? Met een ongevallenverzekering krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,- uitgekeerd. Is er sprake van een overlijden na het ongeval? Dan keert deze verzekering € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Staat u in Nederland met pech langs de weg? Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig bent u met Pechhulp Binnenland altijd verzekerd van hulp bij motorpech. Indien mogelijk repareren we uw motor ter plekke. Lukt dit niet? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of pech onderweg niet meer doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Heeft u uw nieuwe motor All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 3 jaar nieuwwaardegarantie. Hiermee krijgt u bij total loss of diefstal de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar wordt de vervangingswaarde door Univé uitgekeerd. 

Is uw motor tweedehands en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan heeft u de optie om hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Zit u nog met vragen over het verzekeren van uw Benelli? Of heeft u schade gereden en wilt u deze melden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.