Ga naar inhoud

Wat kost een motorverzekering?

Als u graag motor rijdt, is het belangrijk dat uw motor goed verzekerd is. Bovendien moet uw motor in Nederland minimaal WA verzekerd zijn voor de wet. Maar wat kost een motorverzekering, en waar moet u rekening mee houden? Univé vertelt alles dat u moet weten over de verzekering van uw motor en de kosten die hierbij komen.  

Uw verzekering motor kosten 

De kosten voor uw motorverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Voor uw overzicht zetten wij de belangrijkste op een rij. 

  • De gegevens van uw motor 

Gegevens van uw motor, zoals het merk, de nieuwwaarde, de leeftijd van de motor en eventuele accessoires spelen een rol in de hoogte van uw premie. Heeft u een eenvoudig model of een glimmende Harley Davidson? Is uw motor een nieuw exemplaar of tweedehands? Deze zaken wegen mee. 

  • De leeftijd van de hoofdbestuurder

Ook de leeftijd van de hoofdbestuurder van uw motor speelt mee. Jonge bestuurders hebben minder rijervaring en lopen dus een groter risico op schade. Daarom telt leeftijd mee in onze premieberekening.

  • Schadevrij rijden

Rijdt u langere tijd schadevrij op uw motor? Dit kan u korting op uw premie bezorgen. Deze korting kan oplopen tot 80% op uw brutopremie.

  • Waar u woont 

Uw postcode weegt ook mee in de berekening van uw premie. Waarom? Als u in een grote stad woont, is de kans groter dat uw motor bijvoorbeeld gestolen of bekrast wordt dan in een rustig dorp. 

Dekkingen motorverzekering 

Naast factoren als uw leeftijd en woonplaats heeft ook de dekking die u kiest invloed op de hoogte van uw premie. Voor uw motorverzekering heeft u bij Univé de keuze uit drie verschillende dekkingen. In Nederland moet u minimaal een WA-verzekering voor uw motor hebben, maar u kunt zich ook uitgebreider verzekeren. Hieronder vindt u alle opties voor uw dekking. 

WA verzekering 

Met een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering bent u alleen verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen motor is hiermee niet verzekerd. 

WA+ verzekering 

Met een WA Beperkt Cascoverzekering bent u verzekerd tegen schade aan anderen, en ook sommige schades aan uw eigen motor. Door brand of diefstal bijvoorbeeld. Schade aan uw motoraccessoires is tot € 500,- meeverzekerd, en sommige schade aan uw helm of motorkleding is tot € 1.000 meeverzekerd. 

All Risk verzekering 

Een All Risk Volledig Cascoverzekering is de meest uitgebreide dekking die u kunt kiezen. Schade die u toebrengt aan anderen én vrijwel alle schades aan uw eigen motor zijn hiermee verzekerd. Ook schade aan uw motoraccessoires is meeverzekerd tot € 500,- en sommige schade aan uw helm of motorkleding tot € 1.000.  

Eigen risico 

Verzekert u uw motor WA? Dan heeft u geen eigen risico bij uw motorverzekering. Bij de dekkingen WA+ Beperkt Casco heeft u wel een eigen risico van € 100,-. U kunt ook vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. In ruil hiervoor betaalt u dan een lagere premie. 

Aanvullende verzekeringen 

Of u kiest voor aanvullende dekkingen – en welke – heeft ook invloed op uw verzekering motor kosten. Bij een motorverzekering van Univé heeft u de keuze uit de volgende aanvullende dekkingen: 

  • Ongevallenverzekering

Krijgt u te maken met een motorongeval, waarbij u of uw passagier blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt? Met een ongevallenverzekering krijgt u in dit geval een bedrag uitgekeerd. 

  • Rechtshulp Verkeer  

Heeft u een juridisch probleem omtrent uw motor, bijvoorbeeld met een garage of na een ongeval? Met de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp bij deze conflicten. U kunt deze dekking ook uitbreiden om uw gezinsleden en hun motorvoertuigen mee te verzekeren.  

  • Pechhulp Binnenland

Heeft u in Nederland pech onderweg met uw motor? Met de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland bent u er zeker van dat uw motor ter plekke wordt gerepareerd indien mogelijk. Is dit niet mogelijk? Dan wordt uw motor gratis vervoerd naar een garage van uw keuze. Als u door schade of pech onderweg niet door kunt rijden, kunt u bellen naar onze Alarmcentrale. Deze is 24/7 bereikbaar op het nummer +31 592 348 112.

  • 3 jaar Nieuwwaarde- of Aanschafwaardegarantie 

Heeft u een nieuwe motor gekocht? Kies dan voor de aanvullende dekking 3 jaar Nieuwwaardegarantie. Daarmee krijgt u in de eerste 3 jaar bij total loss of diefstal van uw motor de nieuwwaarde uitgekeerd. Is uw motor tweedehands? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 3 jaar Aanschafwaardegarantie. Hiermee krijgt u in de eerste 3 jaar de aanschafwaarde uitbetaald als uw motor gestolen of total loss is.   

Premie berekenen 

Nu u weet welke factoren bijdragen aan uw verzekering motor kosten, bent u vast benieuwd hoe hoog uw premie uitvalt met alles meegewogen. Met onze digitale rekentool bent u er snel achter. Hier kunt u volledig vrijblijvend gebruik van maken. 

Bereken uw premie