Ga naar inhoud

Verzekering Suzuki motor

Rijdt u een Suzuki motor, zoals bijvoorbeeld een Suzuki GSX-S1000 of een Suzuki V-Strom 1050? Dan is het wel zo fijn als u hier goed verzekerd mee op pad kunt. Van een mooie motorrit geniet u immers nog meer als u zich geen zorgen hoeft te maken over schade of de kosten die daaraan verbonden zijn. Bij Univé kunt u een motorverzekering afsluiten die past bij uw wensen. Bovendien kunt u hierbij ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij zetten ze voor u op een rij. 

Benieuwd hoe u uw Suzuki niet alleen goed verzekert, maar ook goed beveiligt? U leest het op onze pagina motorbeveiliging.

Uw Suzuki verzekeren 

Wilt u een motorverzekering voor uw Suzuki afsluiten bij Univé? Dan heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk. In Nederland bent u wettelijk verplicht om uw motor in ieder geval WA te verzekeren, maar u kunt een uitgebreidere motorverzekering afsluiten die sommige of alle schades aan uw eigen motor dekt. Onze motorverzekeringen – en wat er precies mee verzekerd is – vindt u hieronder. 

  • WA verzekering 

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen schade die u toebrengt aan anderen met uw motor. Schade aan uw eigen motor is dus niet verzekerd met deze motorverzekering. 

  • WA+ verzekering

Wanneer u kiest voor een WA+ motorverzekering beperkt casco bent u ook verzekerd tegen sommige schades aan uw motor. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal. Ook schade aan uw motoraccessoires is meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Daarbij zijn sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, gratis meeverzekerd tot € 1.000. 

  • All Risk verzekering 

Een All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die u bij ons kunt afsluiten. Met deze motorverzekering zijn vrijwel alle schades aan uw motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot € 500,-. Schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn daarbij meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering kunt u kiezen voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Aanvullende verzekering voor uw Suzuki 

Wilt u uw Suzuki extra verzekeren, bijvoorbeeld tegen pech onderweg of ongevallen? Dat is mogelijk bij Univé. U vindt bij ons meerdere aanvullende verzekeringen voor uw motor. Daarmee bent u goed verzekerd tegen verschillende schades die niet onder uw gewone motorverzekering vallen. Bovendien heeft u de optie om gezinsleden en hun motorvoertuigen ook mee te verzekeren bij deze aanvullende dekkingen. 

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp als u in een juridisch conflict belandt met uw motor. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met een garage, of na een aanrijding. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Als u of uw passagier blijvend invalide raakt na een motorongeval, bent u met de ongevallenverzekering verzekerd tegen de daaropvolgende schade en kosten. In geval van blijvende invaliditeit krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,-. Is er sprake van overlijden van u of uw passagier door een ongeval met de motor? Dan krijgen de nabestaanden maximaal € 20.000,- uitgekeerd. 

Pechhulp Binnenland 

Met de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland bent u verzekerd van hulp bij motorpech in Nederland. Als het kan, repareren we uw motor ter plekke waar u pech heeft. Lukt dit niet? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of motorpech niet meer doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Rijdt u op een nieuwe motor, en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u hierbij de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie afsluiten. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de complete nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij pas de vervangingswaarde uit. 

Heeft u een tweedehands motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten. In het geval van total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over het verzekeren van uw Suzuki? Of heeft u te maken met schade en wilt u deze melden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.