Ga naar inhoud

Opzittendenverzekering

Uw motor is al verzekerd met uw motorverzekering, maar hoe zit het met de mensen op uw motor? Wat als zij door een ongeval blijvend invalide raken of zelfs overlijden? Hier kunt u zich tegen verzekeren met een ongevallenverzekering, ook wel opzittendenverzekering genoemd. Met deze verzekering zijn zowel u als uw passagier achterop of in de zijspan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Zo kan iedereen op uw motor genieten van een zorgeloze rit. 

Schade door ongevallen voorkomen of beperken

(Schade door) een ongeval voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Er zijn maatregelen die u zelf kunt nemen om uzelf en uw passagier(s) zo veilig mogelijk te houden tijdens het motor rijden. Zorgen voor een goede bandenspanning bijvoorbeeld. Hierdoor hebben de banden van uw motor voldoende grip op de weg, wat de kans op ongevallen door bijvoorbeeld slippen verkleint. Ook het dragen van de juiste motorkleding is erg belangrijk. Deze beschermende kleding vermindert de kans op verwondingen bij een val van de motor of een motorongeluk.

Andere aanvullingen op uw motorverzekering 

Naast een opzittendenverzekering heeft u de keuze uit nog meer aanvullende dekkingen bij uw motorverzekering. Wij zetten er een aantal voor u op een rij. 

Rechtshulp Verkeer 

Bent u in een juridisch conflict beland aangaande uw motor, bijvoorbeeld met een garage of in de nasleep van een ongeval? Met de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp bij zulke conflicten. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Pechhulp Binnenland 

In Nederland pech onderweg met uw motor? Dat is natuurlijk erg vervelend. Met de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland bent u er zeker van dat uw motor ter plekke wordt gerepareerd indien mogelijk. Kan dit niet, dan wordt uw motor gratis vervoerd naar een garage van uw keuze. Kunt u door schade of pech onderweg niet doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24/7 bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een nieuw windscherm, duurder zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

3 jaar Nieuwwaarde- of Aanschafwaardegarantie 

Rijdt u op een gloednieuwe motor? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 3 jaar Nieuwwaardegarantie. Daarmee krijgt u in de eerste 3 jaar bij total loss of diefstal van uw motor de nieuwwaarde uitgekeerd. Heeft u een tweedehands motor gekocht? Kies dan voor de aanvullende dekking 3 jaar Aanschafwaardegarantie. Hiermee krijgt u in de eerste 3 jaar de aanschafwaarde uitgekeerd als uw motor gestolen of total loss is.  

Vragen? Neem contact op 

Heeft u nog vragen over onze opzittendenverzekering of andere aanvullende verzekeringen voor uw motor? Daarvoor kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.