Ga naar inhoud

Aprilia motor verzekeren

Rijdt u op een mooie Aprilia motor, zoals bijvoorbeeld een Aprilia RSV Mille of een Aprilia Caponord? Dan is het wel zo fijn als deze goed verzekerd is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over schade en kunt u met een gerust hart de weg op. Hoe kunt u uw Aprilia laten verzekeren bij Univé? Wij leggen u alles uit dat u moet weten.  

Benieuwd hoe u uw Aprilia naast goed verzekeren ook goed kunt beveiligen? U leest het op onze pagina motorbeveiliging.

Een verzekering voor uw Aprilia bij Univé 

Bij Univé heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen voor uw motorverzekering. U kunt kiezen voor een WA, WA+ of All Risk verzekering. Houd daarbij rekening met het feit dat u in Nederland in ieder geval een WA-verzekering moet hebben voor uw motor: dit is wettelijk verplicht. Welke schade is precies verzekerd met elk type motorverzekering? We zetten de verschillende dekkingen voor u op een rij.  

  • WA verzekering 

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is alleen schade die u aan anderen of andermans spullen toebrengt verzekerd. Schade aan uw eigen spullen of uw motor is niet verzekerd. 

  • WA+ verzekering

Een WA+ motorverzekering Beperkt casco verzekert schade aan anderen of andermans spullen, maar ook sommige schades aan uw eigen motor. Schades door bijvoorbeeld brand of diefstal. Daarbij is schade aan uw accessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn gratis meeverzekerd tot € 1.000. 

  • All Risk verzekering

Onze All Risk motorverzekering dekt schade aan anderen en andermans spullen, maar ook vrijwel alle schades aan uw eigen motor. Daarnaast is schade aan uw accessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn gratis meeverzekerd tot € 1.000. Bij deze motorverzekering is ook een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar mogelijk. 

Aanvullende verzekeringen voor uw Aprilia 

Naast uw motorverzekering kunt u er ook voor kiezen om nog aanvullende dekkingen af te sluiten. Dit is niet verplicht, maar wel handig: hiermee bent u tegen extra schades verzekerd. Ook kunt u hierbij eventuele passagiers meeverzekeren. 

Rechtshulp Verkeer 

Raakt u betrokken bij een juridische kwestie in het verkeer, bijvoorbeeld na een aanrijding met uw motor? Met de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Heeft u een ongeval met de motor, waarbij u of een passagier blijvend invalide raakt? Met een ongevallenverzekering krijgt u dan een vergoeding van maximaal € 50.000,-. Is er zelfs sprake van een overlijden? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit. 

Pechhulp Binnenland 

Met pech langs de weg komen te staan is natuurlijk erg vervelend. Met Pechhulp Binnenland bent u gelukkig altijd verzekerd van hulp bij motorpech in Nederland. Zo mogelijk repareren we uw motor ter plekke. Als dit niet lukt, wordt uw motor binnen Nederland gratis vervoerd naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of pech onderweg niet verder rijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Heeft u een nieuwe motor All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor 3 jaar nieuwwaardegarantie. Dan krijgt u bij total loss of diefstal de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd. Na 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar wordt de vervangingswaarde door Univé uitgekeerd. 

Is uw motor tweedehands en heeft u deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan heeft u de optie om 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. In geval van total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog een vraag over het verzekeren van uw Aprilia? Of is er sprake van schade en wilt u hier melding van doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.