Ga naar inhoud

Ducati motor verzekeren

Heeft u een mooie Ducati motor, zoals een Ducati XDiavel Nera of een Ducati Panigale V4 R? Daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met een motorverzekering van Univé kunt u zich goed verzekeren tegen schade, zodat u altijd zorgeloos de weg op gaat met uw Ducati. Welke opties heeft u voor uw motorverzekering, en welke past het beste bij u? Dat leest u hier. 

Wilt u weten hoe u uw Ducati niet alleen goed verzekert, maar ook goed beveiligt? Bekijk dan ook onze pagina motorbeveiliging.

Ducati verzekeren 

Voor een goede verzekering voor uw Ducati zit u bij Univé goed. U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ of All Risk. In Nederland bent u verplicht om in ieder geval een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor uw motor, maar u kunt zich ook verzekeren tegen schades aan uw eigen motor. Welke schade is precies verzekerd met welke motorverzekering? Dat vindt u in het overzicht hieronder. 

  • WA verzekering 

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen of andermans spullen. Schade aan uw eigen motor of uw eigen spullen is niet verzekerd met een WA motorverzekering. 

  • WA+ verzekering

Kiest u voor een WA+ motorverzekering Beperkt casco? Dan bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen of andermans spullen, maar ook tegen sommige schades aan uw eigen motor. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal. Schade aan uw motoraccessoires is bovendien gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Daarbij zijn ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld brand- of diefstalschade, gratis meeverzekerd tot een bedrag van €1.000. 

  • All Risk verzekering 

Wilt u zich verzekeren tegen schade aan anderen en andermans spullen, maar ook tegen vrijwel alle schades aan uw eigen motor? Sluit dan bij Univé een All Risk motorverzekering af. Daarmee is ook schade aan uw motoraccessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. Bij deze motorverzekering kunt u als aanvulling kiezen voor een nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Uw Ducati aanvullend verzekeren 

Wilt u uw motor extra verzekeren, bijvoorbeeld tegen pech of juridische kwesties in het verkeer? Hiervoor kunt u bij Univé verschillende aanvullende verzekeringen voor uw motor afsluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen verscheidene vormen van schade die niet onder uw gewone motorverzekering vallen. Een bijkomend voordeel: u kunt ook passagiers of gezinsleden meeverzekeren. 

Rechtshulp Verkeer 

Heeft u een juridisch conflict met uw motor, bijvoorbeeld na een aanrijding met een andere bestuurder? Met de verzekering Rechtshulp Verkeer kunt u dan rekenen op deskundige juridische hulp. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Heeft u een motorongeval gehad, en raakt u of een passagier daardoor blijvend invalide? Met een ongevallenverzekering ontvangt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,-. Is er zelfs sprake van een overlijden na het ongeval? Dan keert deze verzekering maximaal € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Belandt u in Nederland met pech langs de weg? Met Pechhulp Binnenland bent u verzekerd van hulp bij motorpech. Als het mogelijk is, repareren we uw motor ter plekke. Is dit niet mogelijk? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een adres van uw keuze. Kunt u door schade of pech onderweg niet meer verder rijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Heeft u een nieuwe motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 3 jaar nieuwwaardegarantie. Hiermee krijgt u de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar wordt de vervangingswaarde door Univé uitgekeerd. 

Is uw tweedehands motor All Risk verzekerd bij Univé? U heeft dan de optie om hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit.

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw Ducati? Of heeft u te maken met schade en wilt u deze bij ons melden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.