Ga naar inhoud

Triumph motor verzekeren

Heeft u een Triumph motor? Bijvoorbeeld een Triumph Street Triple of een Triumph Tiger Sport 660? Dan is het wel zo fijn als u hiermee goed verzekerd de weg op kunt. Genieten van eindeloze ritten op uw Triumph zonder zorgen over schade? Het kan met een motorverzekering van Univé. U heeft de keuze uit verschillende dekkingsopties, waardoor de verzekering aansluit bij uw wensen. Ook kunt u desgewenst aanvullende dekkingen afsluiten bij uw motorverzekering. Benieuwd naar de opties? Univé zet ze voor u op een rij. 

Wilt u weten hoe u uw Triumph niet alleen goed verzekert, maar ook goed beveiligt? Bekijk dan eens onze pagina motorbeveiliging.

Verzekering Triumph 

Bij Univé zijn drie verschillende types verzekering beschikbaar voor uw Triumph. Het is in Nederland wettelijk verplicht om uw motor tenminste WA te verzekeren, maar u kunt ook kiezen voor een meer uitgebreide verzekering waarmee schade aan uw eigen motor verzekerd is. Al onze motorverzekeringen – en de precieze dekkingen daarvan – vindt u hieronder. 

  • WA verzekering 

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen motor is niet verzekerd met deze motorverzekering. 

  • WA+ verzekering 

Als u kiest voor een WA+ motorverzekering beperkt casco bent u verzekerd tegen schade aan anderen én tegen sommige schades aan uw motor. Bijvoorbeeld schade door brand of verlies van uw motor door diefstal. Ook schade aan uw motoraccessoires is meeverzekerd tot € 500,-. Daarnaast zijn sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. 

  • All Risk verzekering

Onze All Risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die u kunt kiezen. Met deze motorverzekering zijn vrijwel alle schades aan uw motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is kosteloos meeverzekerd tot € 500,-. Schade aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is ook meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering kunt u een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar afsluiten. 

Aanvullende verzekering voor uw Triumph 

Wilt u uw Triumph extra verzekeren, bijvoorbeeld tegen pech langs de weg? Dat is bij Univé mogelijk. U vindt bij ons verschillende aanvullende dekkingen die u kunt afsluiten bij uw motorverzekering. Daarmee bent u verzekerd tegen verschillende vormen van schade, die anders niet onder uw motorverzekering vallen.  

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van goede juridische hulp als u in een wettelijk conflict belandt met uw motor. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met een garage, of na een aanrijding op de weg. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Als u of uw passagier blijvend invalide raakt na een motorongeval, bent u met de ongevallenverzekering goed verzekerd. In geval van blijvende invaliditeit krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,- uitgekeerd. Overlijdt u of uw passagier door een ongeval? Dan wordt maximaal € 20.000,- uitgekeerd aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Kiest u voor de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland? Dan bent u altijd verzekerd van hulp als u met pech stil komt te staan in Nederland. Als het kan, repareren we uw motor ter plekke. Kan dit niet? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland kosteloos naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of motorpech niet langer doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Bezit u een nieuwe motor, en heeft u deze All Risk laten verzekeren bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de complete nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij pas de vervangingswaarde uit. 

Rijdt u een tweedehands motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten. In het geval van total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u een vraag over het verzekeren van uw Triumph? Of heeft u te maken met schade en wilt u deze melden bij ons? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.