Ga naar inhoud

BMW motor verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een BMW motor, bijvoorbeeld een BMW K 1600 Grand America of een BMW R 1250 R? Dan is het wel zo fijn als deze goed verzekerd is tegen schade. Zo kunt u zonder zorgen genieten van de mooiste ritten op uw BMW. Bij Univé heeft u de keuze uit verschillende soorten verzekeringen voor uw motor. Wilt u weten wat de opties zijn? Wij leggen het u uit. 

Benieuwd hoe u uw BMW ook goed beveiligt? Bekijk dan onze pagina motorbeveiliging.

BMW verzekering van Univé 

Wilt u uw BMW verzekeren bij Univé? Dat kan. U heeft bij ons drie opties voor het afsluiten van een motorverzekering. In hoeverre u schade aan uw eigen motor wilt verzekeren, is aan u. Houd er wel rekening mee dat het in Nederland wettelijk verplicht is om u in ieder geval te verzekeren tegen schade die u aan anderen toebrengt. De verzekeringen die wij voor uw motor aanbieden zijn: 

  • WA verzekering 

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor verzekert u zich tegen schade die u aan anderen of andermans spullen toebrengt. Schade aan uw eigen motor of uw eigen spullen is hiermee niet verzekerd. 

  • WA+ verzekering

Sluit u een WA+ motorverzekering Beperkt casco bij ons af? Dan is schade die u toebrengt aan anderen of andermans spullen verzekerd, maar ook sommige schades aan uw eigen motor. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal. Schade aan uw motoraccessoires is daarbij gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld brand- of diefstalschade, zijn gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000.

  • All Risk verzekering

Wilt u verzekerd zijn tegen schade aan anderen en andermans spullen, maar ook vrijwel alle schades aan uw eigen motor? Sluit dan een All Risk motorverzekering af. Daarmee is bovendien schade aan uw motoraccessoires gratis meeverzekerd tot € 500,-. Ook sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, zijn gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000. Bij deze motorverzekering kunt u ook kiezen voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Aanvullende verzekeringen voor uw BMW motor 

Wilt u extra goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld bij een ongeval of pech langs de weg? Hiervoor kunt u bij Univé handige aanvullende verzekeringen voor uw motor afsluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen verschillende vormen van schade die niet onder uw gewone motorverzekering vallen. Een bijkomend voordeel: u kunt desgewenst passagiers of gezinsleden meeverzekeren. 

Rechtshulp Verkeer 

Bent u met uw motor in een juridisch conflict beland, bijvoorbeeld na afloop van een botsing op de weg? Met de verzekering Rechtshulp Verkeer kunt u altijd rekenen op deskundige juridische hulp. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Heeft u een ongeval gehad met uw motor, en raakt u of een passagier daardoor blijvend invalide? Met een ongevallenverzekering ontvangt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,-. Is er zelfs sprake van een overlijden na het ongeval? Dan keert deze verzekering € 20.000,- uit aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Staat u in Nederland met pech langs de weg? Met Pechhulp Binnenland bent u verzekerd van hulp bij motorpech. Als het mogelijk is, repareren we uw motor ter plekke. Is dit niet mogelijk? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een adres van uw keuze. Kunt u door schade of pech onderweg niet meer verder rijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een kofferset, duurder zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een kofferset, duurder zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Is uw nieuwe motor All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 3 jaar nieuwwaardegarantie. Hiermee krijgt u de eerste 3 jaar de volledige nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar wordt de vervangingswaarde door Univé uitgekeerd. 

Heeft u een tweedehands motor en is deze All Risk verzekerd bij Univé? U heeft dan de optie om hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie af te sluiten. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitgekeerd. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw BMW? Of heeft u schade en wilt u deze melden voor schadeafhandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.