Ga naar inhoud

Jouw bromfietsmerk verzekeren bij Univé

Ben je eigenaar geworden van een brommer? Dan is het belangrijk dat deze goed verzekerd is, hiermee bescherm je jezelf tegen onverwachte kosten. Wij verzekeren verschillende bromfietsmerken. Het is in Nederland verplicht om je brommer minimaal WA te verzekeren. Ga met een gerust gevoel op weg en kies voor een verzekering die aansluit op jouw situatie.  

Welk brommermerk wil je verzekeren?

Voordat je op zoek gaat naar een passende verzekering is het goed om te weten of je bromfietsmerk in aanmerking komt voor een verzekering bij Univé. De meeste brommermerken kun je gewoon bij ons verzekeren. Je kunt direct je premie berekenen of meer lezen over het verzekeren van jouw brommermerk bij Univé. Wij verzekeren onder andere de volgende brommermerken: Tomos, Hanway, Puch, Solex, Zundapp of Derbi.

Is jouw bromfiets ouder dan 25 jaar? Dan kun je ook kiezen voor onze passende oldtimerverzekering.

Hoe kies ik de juiste verzekering?  

Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering kun je kiezen uit WA, WA+ en All Risk. Afhankelijk van jouw situatie kies je een verzekering, die bij jouw past. Welke verzekering het meest geschikt voor jou is hangt af van een aantal zaken zoals rijervaring, hoe oud je bromfiets is en de kans op diefstal. Vergelijk hier onze bromfietsverzekeringen. In Nederland is het verplicht om jouw bromfiets WA te verzekeren. Deze verzekering vergoedt schade aan anderen.  

Sluit je een brommerverzekering af? Dan ontvang je direct 50% no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe hoger je korting. De korting kan oplopen tot maximaal 80%. 

Kosten brommerverzekering

 De hoogte van de premie van je bromfietsverzekering wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Hierin speelt je leeftijd, woonplaats, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en het merk dat je wilt verzekeren een rol. Wist je dat als je meerdere schadeverzekeringen bij ons afsluit je pakketkorting krijgt? Deze korting kan oplopen tot 10%. Deze korting wordt automatisch verrekend.  

Dit heb je nodig bij het afsluiten van je brommerverzekering 

Een verzekering afsluiten voor jouw brommermerk? Het is handig om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • Kenteken.
  • Tenaamstellingsbewijs (deze vind je op je tenaamstellingsbewijs onder 'aanvang tenaamstelling'. Eerste eigenaar? Dan is deze datum gelijk aan de datum hierboven).
  • Meldcode (de meldcode vind je terug op het tenaamstellingsbewijs, kentekencard of papieren kentekenbewijs).
  • Overzicht van je schadevrije jaren.

Direct een brommerverzekering afsluiten 

Jouw brommer goed verzekeren? Kies dan voor een bromfietsverzekering van Univé. 


Bereken je premie of sluit nu af