Ga naar inhoud
Brommerverzekering van Univé, verzeker je tegen diefstal van je brommer
Brommerverzekering van Univé, verzeker je tegen diefstal van je brommer

Snorfiets verzekeren

Je snorfiets verzekeren tegen diefstal en schade. Lage premie en direct 50% no-claimkorting.

Kies de basisdekking voor je snorfietsverzekering

Het is in Nederland verplicht om je snorfiets (ook wel snorscooter) WA te verzekeren. Hierbij is je snorfiets verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen. Je kunt ook kiezen voor een WA+ of All Risk verzekering.

De verzekering voor je snorfiets valt onder de bromfietsverzekering.

Aanvullende dekkingen

Je kunt jouw snorfietsverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen.

Alles over de snorfietsverzekering

Sluit je een verzekering af voor je snorfiets, dan krijg je direct 50% no-claimkorting. Ook als je (nog) geen schadevrije jaren hebt. Voor ieder jaar dat je geen schade rijdt of hebt gereden, ontvang je een schadevrij jaar erbij. Je no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Heb je een nieuwe of andere snorfiets gekocht en verzeker je deze All Risk? Kies dan voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het eerste jaar wordt dan de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

Kies je voor een WA+ of All Risk dekking? Dan geldt er een standaard eigen risico van € 100,- dit betekent dat je bij schade de eerste € 100,- zelf moet betalen. In ruil voor korting kun je het eigen risico verhogen naar € 250,- of € 500,-. Voor de WA-dekking geldt geen eigen risico omdat je alleen verzekerd bent tegen schade die je toebrengt aan anderen.

Verzeker je jouw snorfiets met een WA+ of All Risk dekking? Dan ben je ook verzekerd tegen diefstal. Het is wel belangrijk dat je naast je standaard slot een ART-goedgekeurd veiligheidsslot hebt (minimaal categorie 3).

Veilig op weg met je snorfiets? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verkeersregels voor je snorfiets. Welke verkeersborden kom je tegen en waar moet je rekening mee houden, hoe zit het met de plek op de weg, welke kentekens zijn er en natuurlijk niet te vergeten: de helmplicht. We vertellen je graag meer over de verkeersregels die gelden voor de snorfiets. Zo kun je veilig deelnemen aan het verkeer.  

Veelgestelde vragen over de snorfietsverzekering

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Verzeker je snorfiets bij Univé

Je kunt jouw snorfiets direct online verzekeren. Je hebt direct een voorlopige dekking. Uiteraard heb je 14 dagen bedenktijd om je bromfietsverzekering te stoppen. Je kunt dus direct verzekerd op weg.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Documenten en verzekeringskaarten

Handig om te weten over je snorfiets

Meer informatie of tips over je snorfiets? Lees alles over je kenteken, het omkeuren naar een bromfiets, veelvoorkomende boetes en het verschil met een elektrische fiets.

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.