Ga naar inhoud

Schakelbrommer verzekeren

Heb jij een schakelbrommer of ben je van plan om die binnenkort te kopen? Dan is het wel fijn om te weten hoe je deze kunt verzekeren. Zo kun je zonder zorgen de weg op met jouw schakelbrommer. Maar hoe kun je jouw schakelbrommer verzekeren en is dit verplicht? Univé vertelt je alles over de schakelbrommer en de verzekering hiervoor. 

Kies de basisdekking voor je schakelbrommer

In Nederland is het verplicht om je schakelbrommer WA te verzekeren. Met een WA-verzekering voor je schakelbrommer ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Als je per ongeluk met je schakelbrommer iemand aanrijdt bijvoorbeeld, of spullen beschadigt. Je kunt ook kiezen voor een WA+ of All Risk verzekering. 

Aanvullende verzekeringen

Kiezen voor een schakelbrommer verzekering bij Univé

Schakelbrommer verplicht verzekeren?

Je voertuig verzekeren is altijd verstandig, en dit is ook verplicht. Je moet je schakelbrommer verzekeren met een bromfietsverzekering. Hoe uitgebreid je je schakelbrommer wilt verzekeren is aan jou, maar je moet minstens een WA-verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid, oftewel voor schade die jij veroorzaakt aan anderen. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan je eigen brommer. Deze dekking kun je wel krijgen met een uitgebreidere verzekering. 

Veelgestelde vragen

Schakelbrommer verzekering afsluiten 

Weet jij al hoe je jouw schakelbrommer wilt verzekeren? Dan sluit je makkelijk online de verzekering voor je schakelbrommer af. Hiervoor hoef je alleen je kenteken in te voeren. Daarbij kun je ook meteen de premie voor jouw schakelbrommer verzekering berekenen. Wij verzekeren onder andere Aprilia, Beta, Derbi, Hanway en Killerbee. 

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Documenten en voorwaarden

Service en contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.