Ga naar inhoud

Schakelbrommer verzekeren

Heb jij een schakelbrommer, of ben je van plan om die binnenkort te kopen? Dan is het wel fijn om te weten hoe je deze kunt verzekeren. Zo kun je zonder zorgen de weg op met jouw schakelbrommer. Maar hoe kun je jouw schakelbrommer verzekeren, en is dit eigenlijk verplicht? Univé vertelt je alles dat je moet weten over de schakelbrommer en de verzekering hiervoor. 

Moet ik mijn schakelbrommer verplicht verzekeren?

Je voertuig verzekeren is altijd verstandig, en dit is ook verplicht. Je moet je schakelbrommer verzekeren met een bromfietsverzekering. Hoe uitgebreid je je schakelbrommer wilt verzekeren is aan jou, maar je moet minstens een WA verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid, oftewel voor schade die jij veroorzaakt aan anderen. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan je eigen brommer. Deze dekking kun je wel krijgen met een uitgebreidere verzekering. Lees verder voor alle opties. 

Dekkingen voor jouw schakelbrommer 

Om jouw schakelbrommer te verzekeren zijn er drie verschillende dekkingsopties. WA, WA+ Beperkt Casco en All Risk. Welke schade is precies verzekerd met elke dekking, en welke past het beste bij jou? Je vindt de verschillende dekkingen hieronder. 

  • WA verzekering

Met een WA verzekering voor je schakelbrommer ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Als je per ongeluk met je schakelbrommer iemand aanrijdt bijvoorbeeld, of spullen beschadigt. Schade aan jouw eigen voertuig is hiermee niet verzekerd. Deze bromfietsverzekering wordt meestal afgesloten voor voertuigen van 4 jaar of ouder. 

  • WA+ Beperkt Cascoverzekering

Met een WA+ Beperkt Cascoverzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook sommige schades aan jouw eigen schakelbrommer. Bijvoorbeeld schade door brand, storm of diefstal (als jouw schakelbrommer minimaal een ART-3 slot heeft). Helmen van jou en je passagier samen zijn tot € 150,- meeverzekerd. Ook accessoires op het voertuig zijn tot € 150,- meeverzekerd. Deze bromfietsverzekering is geschikt voor voertuigen van tussen de 2 en 4 jaar oud. 

  • All Risk verzekering 

Een All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen voor jouw schakelbrommer. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen én vrijwel alle schades aan jouw eigen schakelbrommer. Niet alleen door storm, brand of diefstal, maar ook door bijvoorbeeld een valpartij of ongeval. Helmen van jou en jouw passagier zijn samen tot € 150,- meeverzekerd. Accessoires zijn ook tot € 150,- meeverzekerd. Deze verzekering is bovendien uitbreidbaar met 1 jaar Aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal. All Risk wordt het vaakst afgesloten voor nieuwe voertuigen tot 2 jaar oud. 

Schakelbrommer verzekering afsluiten 

Weet jij al hoe je jouw schakelbrommer wilt verzekeren? Dan sluit je makkelijk online de verzekering voor je schakelbrommer af. Hiervoor hoef je alleen je kenteken in te voeren. Daarbij kun je ook meteen de premie voor jouw schakelbrommer verzekering berekenen. 

Bereken jouw premie