Ga naar inhoud

Bromfietsverzekering

Zekerheid voor uw brommer, snorfiets of high speed e-bike? Met onze goedkope brommerverzekering kunt u binnen 5 minuten verzekerd de weg op.

Welke bromfiets wilt u verzekeren?

 • Gunstige 20+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting
 • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Onze brommerverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar een goedkope bromfietsverzekering voor uw bromfiets, snorfiets of high speed e-bike? Dan heeft Univé precies wat u zoekt. U kunt de drie dekkingen van onze bromfietsverzekering vergelijken in de tabel hieronder. Van WA tot All Risk.

WA

Wettelijke aansprakelijkheid

 • Deze bromfietsverzekering vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.

Bereken uw premie

Meer over WA

WA+

Beperkt Casco

 • Deze bromfietsverzekering vergoedt schade die u aan anderen en andermans spullen toebrengt (WA).
 • Maar ook sommige schade aan uw eigen brommer (zoals brand, storm en diefstal).
 • Bij schade of diefstal zijn de helmen van u en uw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-.

Bereken uw premie

Meer over WA+

All Risk

Volledig Casco

 • De bromfietsverzekering met de meest volledige dekking: vrijwel alles is gedekt (inclusief WA).
 • Uitbreidbaar met 1 jaar Aanschaf-waardegarantie bij total loss of diefstal.
 • Bij schade of diefstal zijn de helmen van u en uw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-.

Bereken uw premie

Meer over All Risk

Welke bromfietsverzekering moet ik afsluiten?

Univé heeft drie soorten bromfietsverzekeringen: WA, WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco). Welke verzekering het beste bij u past, is afhankelijk van uw specifieke situatie. Bijvoorbeeld hoe nieuw uw bromfiets nog is en hoeveel risico u zelf wilt dragen. U kunt het beste de verschillen zelf beoordelen en dan een keuze maken.

Meest gekozen voor een gunstige prijs

WA bromfietsverzekering

De WA bromfietsverzekering is wettelijk verplicht en betaalt de schade die u met uw bromfiets toebrengt aan anderen of andermans spullen. Dit is dus de perfecte brommerverzekering wanneer u alleen verzekerd wilt zijn tegen de schade die u aan een ander toebrengt.

 • Direct 50% no-claimkorting
 • Vergoedt schade bij / aan anderen

Bereken uw premie

Meer over WA

Beste optie voor diefstaldekking voor bromfietsen

WA+ bromfietsverzekering

De WA+ bromfietsverzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Wilt u ook verzekerd zijn tegen schade door brand, storm en diefstal van uw bromfiets? Dan is deze verzekering de juiste keuze. Daarnaast zijn zowel uw helm als accessoires voor € 150,- gratis meeverzekerd tegen diefstal en schade.

 • Vergoedt diefstal
 • Vergoedt schade aan / bij anderen

Bereken uw premie

Meer over WA+

Beste totaalpakket: tegen alles opgewassen

All Risk bromfietsverzekering

Wilt u zo compleet mogelijk verzekerd zijn voor schade aan uw eigen brommer? Kies dan voor de All Risk bromfietsverzekering. Met deze verzekering bent u o.a. gedekt voor alle dekkingen uit de WA en de WA+ verzekering, maar bv. ook bij een ongeluk of aanrijding. De All Risk-verzekering is inclusief dekking bij diefstal en total loss. Daarbij kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal.

 • Compleet verzekerd: schade aan eigen spullen én bij / aan anderen
 • Inclusief dekking bij diefstal en total loss

Bereken uw premie

Meer over All Risk

Standaard Cyberhulp bij uw Bromfietsverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kan u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.

 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts

Meer over Cyberhulp

Documenten en voorwaarden bij de bromfietsverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de bromfietsverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een bromfietsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaarten bromfietsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze bromfietsverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Uw brommer aanvullend verzekeren

U kunt de bromfietsverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Deskundige juridische bijstand als u betrokken raakt bij een juridisch conflict met betrekking tot uw bromfiets.

Meer over Rechtshulp Verkeer

Ongevallenverzekering

Keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van u en/of uw passagier als gevolg van een verkeersongeluk.

Meer over Ongevallenverzekering

Univé Pechhulp

De haal- en brengservice van Univé als u bij pech onderweg in Nederland niet verder kunt met uw bromfiets.

Meer over Univé Pechhulp

Alles over de brommerverzekering

Lees meer over pakketkorting, het eigen risico, schadevrije jaren & no-claimkorting.

Eigen risico bromfietsverzekering

De WA-Plus en All Risk bromfietsverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat bij schade u de eerste €100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op uw premie.

Wat kost een bromfietsverzekering?

Een bromfietsverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw brommer en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. 

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Als u een bromfietsverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Aanschafwaarderegeling bromfiets

Is uw brommer nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen u dan om de aankoopnota.

Profiteer tot 10% pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorkom diefstal van uw bromfiets

De diefstaldekking van de WA+ en All Risk brommerverzekering is alleen geldig als uw bromfiets, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Meer dan een bromfietsverzekering

Bij Univé vinden we het belangrijk dat je je zeker voelt, daarom doen we meer dan verzekeren. We vertellen je er meer over in onze nieuwe tv-commercial

Om deze inhoud te tonen dient u social media cookies te accepteren.

Veelgestelde vragen over de bromfietsverzekering

Wij helpen u graag verder met relevante informatie over de bromfietsverzekering. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

​Ja. De high speed e-bikes ( speed pedelecs) vallen onder de categorie bromfietsen. Daarom kunt u er een bromfietsverzekering voor afsluiten bij Univé en dus geen fietsverzekering. Daarmee is de bromfietsverzekering eigenlijk ook een high speed e-bikeverzekering. Bereken nu online uw premie.

Heeft u een WA+ of een  All Riskverzekering, dan geldt er een eigen risico van € 100,-.

Ja, de verzekering blijft van kracht. Maar als bij schade uw kind niet op de polis vermeld staat als bestuurder geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-.  Als u uw kind opgeeft als de bestuurder van de bromfiets geldt dit eigen risico niet.

​Een high speed e-bike is een elektrische fiets waarmee u snelheden tot 45 km per uur kunt bereiken of tot 20 km per uur zonder te trappen. Deze high speed e-bikes vallen onder de categorie Bromfietsen en moeten een kenteken hebben. U kunt hiervoor bij ons een bromfietsverzekering sluiten.

Ja. U bent voor diefstal verzekerd als u kiest voor de dekking WA+ of All Risk. Daarbij bent u verplicht om uw bromfiets altijd op slot te zetten met minstens één ART goedgekeurd slot uit de categorie met 3, 4 of 5 sterren.

Alle veelgestelde vragen

Uw oldtimer brommer verzekeren?

Voor uw oldtimer bromfiets is er een speciale oldtimerverzekering. Deze kunt u afsluiten voor een bromfiets die ouder dan 25 jaar is en die u uitsluitend recreatief gebruikt.

Collectieve korting op uw bromfietsverzekering

Wilt u uw brommer verzekeren? Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op uw bromfietspremie via afspraken tussen Univé en uw werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). Wij controleren periodiek bij uw werkgever, vereniging of bond of u daadwerkelijk recht heeft op die aantrekkelijke korting.

Hulp bij schade aan uw brommer

Hulp nodig bij schade aan uw brommer of scooter? Univé staat dag en nacht voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Wat te doen bij schade

Heeft u een aanrijding met uw bromfiets? Vul het Europees Schadeformulier in en meld uw schade bij Univé. Doe bij diefstal direct aangifte.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij schade

Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij pech onderweg of wanneer u hulp nodig heeft bij een ongeval. Dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Ook interessant naast de brommerverzekering