Ga naar inhoud

Vind de beste bromfietsverzekering

Kies de verzekering die bij u past. Gunstige premie. Direct hulp bij schade.

Gemakkelijk en snel binnen 4 minuten geregeld

 • Gunstige 20+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting
 • Inclusief Univé Cyberhulp

Kies de basisdekking voor uw bromfietsverzekering

Bepaal zelf hoe u uw bromfiets verzekert. Vergelijk hier onze drie bromfietsverzekeringen WA, WA+ en All Risk en zie direct welke het beste bij u past. Ook voor uw brommer, snorfiets of high speed e-bike.

Belangrijk: in Nederland is het verplicht om uw bromfiets minimaal WA te verzekeren.

Aanvullende verzekeringen voor uw bromfiets

Breid uw bromfietsverzekering uit met een aanvullende dekking. Zo gaat u met een veilig gevoel de weg op.

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,6

Daarom kiezen 150.000 bromfietsbezitters voor Univé

In 5 stappen online uw bromfietsverzekering afsluiten

Bij Univé kunt u gemakkelijk in enkele stappen online uw bromfietsverzekering afsluiten. Bekijk het stappenplan en u ziet direct hoe dat in zijn werk gaat. 

Kies voor de bromfietsverzekering van Univé

Zo gaat u met een veilig gevoel de weg op.

Bromfietsverzekering afsluiten  of bereken uw premie

Dagelijks opzegbaar

Vragen over de bromfietsverzekering?

Goed om te weten

Wij geven u graag extra informatie over onze bromfietsverzekeringen. Zo weet u wat u kunt verwachten. 

De WA Plus en All Risk bromfietsverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat u bij schade de eerste € 100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op uw premie. De WA bromfietsverzekering kent geen eigen risico.

Een bromfietsverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw leeftijd, woonplaats, het soort bromfiets en het opgebouwde aantal schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking die u kiest (WA, WA Plus of All Risk). Welk merk wil je verzekeren? Wij verzekeren onder andere de Puch, Solex, Zundapp, Hanway en Tomos

Als u een bromfietsverzekering afsluit, krijgt u direct 50% no-claimkorting. Ook als u (nog) geen schadevrije jaren heeft. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt of heeft gereden, krijgt u er een schadevrij jaar bij. Uw no-claimkorting kan zo oplopen tot 75%.

Heeft u een nieuwe of een andere bromfiets gekocht en verzekert u deze All Risk? Kies dan voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het eerste jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen u dan om de aankoopnota.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

De diefstaldekking van de WA Plus en All Risk brommerverzekering is alleen geldig als uw bromfiets, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Veelgestelde vragen over de bromfietsverzekering

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bromfietsverzekeringen. In de verzekeringskaarten leest u wat wel en niet verzekerd met onze bromfietsverzekeringen.

Service & contact

Goedkoop uw bromfiets verzekeren

U kunt op verschillende manieren een goedkope bromfietsverzekering afsluiten. Profiteer van de kortingsmogelijkheden voor de bromfietsverzekering.

 • Maak gebruik van onze pakketkorting. Sluit u meerdere schadeverzekeringen bij ons af? Dan profiteert u automatisch van deze korting. De pakketkorting kan oplopen tot 10%.
 • Kijk of u gebruik kunt maken van collectieve korting via uw thuiszorgorganisatie, werkgever, vakbond (FNV) of ledenvereniging.
 • Heeft u op een eerdere bromfietsverzekering schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u ook daarmee korting krijgen.

Ook interessant naast de brommerverzekering

De kwaliteit van de Univé-bromfietsverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de bromfietsverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken wij zo min mogelijk moeilijke woorden. Als we ze wel moeten gebruiken, dan leggen we ze begrijpelijk uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid*. 

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen de pagina's van de bromfietsverzekering op verschillende punten: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 


Deze PARP-audits vinden plaats bij elke grote wijziging van een verzekering. Blijven de voorwaarden van de verzekering gelijk? Dan toetsen we om de drie jaar of het product nog steeds voldoet aan onze voorwaarden. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn