Ga naar inhoud

Snorfiets omkeuren

Wil je jouw snorfiets laten omkeuren naar een bromfiets? Dat kan! Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij leggen je uit hoe het in zijn werk gaat. 

In 5 stappen je snorfiets omkeuren 

Wat komt er allemaal kijken bij het omkeuren van een snorfiets? Volg onderstaande stappen en je weet wat je kunt verwachten.  

Snorfiets omkeuren kosten

De kosten voor het omkeuren van je snorfiets zijn verschillend. Een RDW-erkend bedrijf mag zelf de kosten van het omkeuren bepalen. De kosten zullen meestal rond de €120 liggen. Laat je het bij een RDW-keuringsstation doen? Dan staat de prijs vast en kost dit €122,50 (2024).  

Voordelen snorfiets omkeuren naar bromfiets 

Waarom zou je de snorfiets willen laten omkeuren naar een bromfiets? Het grootste voordeel is dat je de maximumsnelheid verhoogd naar 45 km/u zonder dat je een andere bromfiets hoeft te kopen. 

Gevolgen voor je verzekering 

Als je jouw snorfiets laat ombouwen naar een bromfiets is het wel belangrijk dat, nadat je bromfiets is gekeurd, dit doorgeeft aan je verzekeraar. Anders is de bromfiets voor de verzekeraar een opgevoerde bromfiets en ben je dus niet verzekerd. Een wijziging kun je telefonisch aan ons doorgeven, neem contact met ons op via onze klantenservice