Ga naar inhoud

Kenteken snorfiets

Als je in het bezit bent van een snorfiets krijg je ook te maken met het kenteken. Voor iedere snorfiets in Nederland is het namelijk verplicht om een geldige kentekenplaat te hebben. Hoe kun je het kenteken van je snorfiets checken en wat als je hem verloren bent? Wij leggen het je uit.  

De kleur van je snorfiets kenteken 

Het kenteken van een snorfiets is blauw met witte tekens. Dit geeft aan dat de snorfiets maximaal 25 km/u mag rijden.  

Kenteken snorfiets checken  

Alle snorfietsen met een Nederlands kenteken staan geregistreerd bij het RDW. Je kunt via de RDW-kentekencheck de gegevens van je snorfiets opvragen. Vul je kenteken in en ontvang de gegevens. 

Kenteken snorfiets verloren? 

Is je kenteken gesloten of ben je hem verloren? Dan mag je niet de weg op. Het is verplicht om mét kenteken te rijden. Ben je het kenteken verloren of is deze gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Zo voorkom je dat er misbruik gemaakt wordt van je kenteken. Vervolgens kun je een nieuw kenteken kopen. Je kunt een nieuw kenteken kopen bij een RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Waar je deze kunt vinden zie je op de locatiewijzer. Om een nieuw kenteken aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs en het kentekenbewijs nodig.  

Zoek kentekenfabrikant 

Kosten nieuw kenteken voor je snorfiets 

De kosten voor het aanvragen van nieuwe kentekenplaten liggen meestal tussen de €25 en €45. De RDW erkende kentekenplaatfabrikant mag de kosten zelf bepalen.  

Van blauw naar geel kenteken overschrijven 

Het is ook mogelijk om je blauwe kenteken over te schrijven naar een geel kenteken. Hierdoor verhoog je de maximumsnelheid naar 45 km/u maar moet je ook de (verkeers)regels van een bromfiets volgen. Je kunt je snorfiets dan laten omkeuren, lees hier meer over het omkeuren van je snorfiets.