Ga naar inhoud

Tomos bromfiets verzekering

Rijd jij op een mooie Tomos bromfiets, bijvoorbeeld een Tomos AT50 of Tomos S25? Dan wil je hier natuurlijk wel een goede bromfietsverzekering voor afsluiten. Zo kun je zonder zorgen over schade de weg op. Wil jij jouw Tomos bromfiets verzekeren? Dan ben je bij Univé aan het juiste adres. Je vindt hier alle opties om jouw bromfiets goed te verzekeren. Daarbij zie je gelijk wat de Tomos verzekering kosten zijn. 

Een verzekering voor jouw Tomos 

Jouw Tomos verzekeren is niet alleen verstandig, maar ook verplicht. In Nederland moet je bromfiets tenminste WA verzekerd zijn. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen schade aan anderen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om schade aan je eigen brommer te verzekeren. Bij Univé heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen voor je bromfietsverzekering. Welke dat zijn en welke schades hiermee verzekerd zijn, zetten we hieronder voor je op een rij. 

  • WA verzekering

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Zo wordt de schade vergoed als je met jouw Tomos per ongeluk spullen beschadigt of iemand aanrijdt. Met deze verzekering voldoe je aan je minimale verzekeringsplicht. 

  • WA+ Beperkt Cascoverzekering

Als je kiest voor de WA+ Beperkt Cascoverzekering, ben je niet alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Ook sommige schades aan jouw eigen bromfiets, bijvoorbeeld door brand, storm of diefstal, zijn hiermee verzekerd. Let op: om verzekerd te zijn tegen diefstal, moet jouw brommer wel een ART-slot van minimaal categorie 3 hebben. Daarnaast zijn jouw helm – en die van je passagier – gratis tot € 150,- meeverzekerd. Dit geldt ook voor accessoires, tot een bedrag van € 150,-. 

  • All Risk verzekering

De All Risk verzekering voor de bromfiets is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen voor jouw Tomos. Je bent hiermee verzekerd tegen schade aan anderen en vrijwel alle schades aan je eigen bromfiets. Ook bij deze verzekering geldt dat je wel tenminste een ART-slot van minimaal categorie 3 moet hebben om verzekerd te zijn tegen diefstal. Met All Risk zijn ook jouw helm en die van je passagier gratis meeverzekerd tot € 150,-, net als jouw bromfietsaccessoires. 

Wanneer moet ik mijn Tomos verzekeren?

Je moet jouw Tomos verzekeren vanaf het moment dat deze op jouw naam staat. Ook als je er nog niet meteen op wilt gaan rijden. Wanneer je de koop hebt afgerond en de bromfiets op jouw naam hebt overgeschreven, moet je hier dus een verzekering voor afsluiten. Als je je bromfiets niet verzekert, loop je kans op een boete. Regel je verzekering dus op tijd. 

Tomos verzekering kosten 

Als je je Tomos verzekert, wil je natuurlijk wel weten wat dat kost. Jouw premie hangt af van een aantal zaken. Welke? We zetten ze hieronder voor je op een rij. 

  • Je leeftijd

Als je 25 jaar of jonger bent, valt je premie hoger uit. Als jonge bestuurder heb je namelijk een hoger risico op schade en ongevallen.  

  • Jouw type bromfiets

Gegevens van jouw bromfiets, zoals de nieuwwaarde, het merk bromfiets dat je rijdt en de leeftijd ervan, spelen een rol in de hoogte van je premie.  

  • De bromfietsverzekering die je kiest

Bij Univé kun je dus kiezen uit drie types bromfietsverzekering. Het maakt voor de hoogte van jouw premie verschil of je kiest voor de dekking WA, WA+ Beperkt Casco en All Risk.  

  • Aanvullende dekkingen

Sluit je bij je bromfietsverzekering ook aanvullende dekkingen af? Hierdoor valt je premie iets hoger uit, maar je bespaart hiermee op andere kosten, zoals rechtshulp na een aanrijding.  

  • Schadevrije jaren 

Als je meerdere jaren zonder schade hebt gereden op je bromfiets, levert dit je premiekorting op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting.  

Bereken jouw premie

Eigen risico bromfietsverzekering 

Als je een WA+ Beperkt Cascoverzekering of All Riskverzekering voor je Tomos hebt, geldt een eigen risico van € 100,- voor schade aan jouw bromfiets. Voor schade aan anderen geldt geen eigen risico, welk type bromfietsverzekering je ook afsluit. Is de bestuurder bij schade 25 jaar of jonger én staat deze niet op de polis genoemd, dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-. Dit geldt voor schade aan de eigen bromfiets, maar ook bij schade aan anderen. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over jouw Tomos verzekeren, of over de Tomos verzekering kosten? Daarvoor kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.