Ga naar inhoud

Oldtimer bromfietsverzekering afsluiten

Heb jij een mooie oldtimer bromfiets, en wil je hier een passende verzekering voor afsluiten? Dat kan bij Univé. Wij bieden verschillende dekkingsopties aan waarmee je jouw oldtimer brommer of snorfiets goed kunt verzekeren. Zo kun je zorgeloos de weg op voor heerlijke ritten met jouw oldtimer. Je berekent gemakkelijk online jouw premie en sluit deze verzekering in slechts 5 minuten af. 

Bereken jouw premie

Wanneer is jouw bromfiets een oldtimer?

Als je rondrijdt op een oudere bromfiets, vraag je je misschien af wanneer deze telt als een oldtimer. Bij brom- of snorfietsen wordt gesproken van een oldtimer als het voertuig 25 jaar of ouder is. Gebruik je jouw oldtimer bromfiets alleen recreatief, en is het onderhouden en rijden met jouw oldtimer voor jou een hobby? Verzeker deze dan met onze oldtimerverzekering

Is jouw bromfiets minder dan 25 jaar oud? Dan is deze officieel geen oldtimer te noemen en kun je hem niet verzekeren met een oldtimerverzekering. Deze verzekering kun je ook niet afsluiten als je jouw oldtimer brommer dagelijks gebruikt of voor woon-werkverkeer. Het is alsnog mogelijk om deze goed te verzekeren met een gewone bromfietsverzekering. Zowel voor oudere als nieuwe bromfietsen kun je bij Univé terecht voor een goede bromfietsverzekering. 

Weet je niet zeker hoe oud jouw bromfiets precies is? Om het precieze bouwjaar te achterhalen, kun je dan de fabrikant of importeur van het voertuig benaderen. Deze kan je meer informatie geven over de leeftijd van jouw bromfiets. 

Jouw oldtimer bromfiets verzekeren bij Univé 

Wil je jouw oldtimer bromfiets verzekeren bij Univé? Dan heb je de keuze uit drie dekkingen voor jouw oldtimerverzekering. Je kunt kiezen voor een WA, WA+ of All Risk oldtimerverzekering. Belangrijk om te weten: in Nederland ben je wettelijk verplicht om je voertuig in elk geval WA te verzekeren. Deze plicht geldt alleen niet wanneer je jouw brommer laat schorsen.  

Wat houden al onze dekkingen precies in? Wij zetten het hieronder voor je op een rij. 

  • WA oldtimerverzekering

Als je jouw oldtimer bromfiets WA verzekert, ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen of andermans spullen. Schade aan jouw eigen brommer of snorfiets is hiermee niet verzekerd. 

  • WA+ oldtimerverzekering

Kies je een WA+ verzekering voor jouw oldtimer? Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen schade bij anderen, maar ook tegen schade aan je eigen brommer. Bijvoorbeeld schade door brand, storm en diefstal (als je bromfiets tenminste een ART-3 slot heeft). Jouw helm, en ook die van jouw passagier, is meeverzekerd tot een bedrag van € 150,-. Let op: je moet voor deze dekking een taxatierapport hebben van maximaal 1 jaar oud. Dit rapport moet komen van een taxateur die is ingeschreven bij Stichting VRT, Federatie TMV of de FEHAC. 

  • All Risk oldtimerverzekering

Wanneer je jouw oldtimer brommer All Risk verzekert, ben je verzekerd tegen vrijwel alle schades. Schade aan anderen en hun spullen, maar ook zo goed als alle schade aan jouw bromfiets. Let op: om verzekerd te zijn tegen diefstal, moet je brommer in ieder geval een ART-3 slot hebben. De helmen van jou en je passagier zijn samen tot € 150,- meeverzekerd. Let op: ook voor deze dekking moet je een taxatierapport hebben van maximaal 1 jaar oud. Dit moet een rapport zijn van een taxateur die is ingeschreven bij Stichting VRT, Federatie TMV of de FEHAC. 

Aanvullende oldtimer brommer verzekering 

Het is bij Univé mogelijk om een aanvullende oldtimer bromfietsverzekering af te sluiten, of desgewenst meerdere. Met deze aanvullende verzekeringen verzeker je je tegen vormen van schade die niet onder je gewone oldtimerverzekering vallen. Bijvoorbeeld juridische kosten door een conflict met een garage, of kosten door letselschade na een ongeval. Zo laat je jouw oldtimer bromfietsverzekering helemaal aansluiten bij jouw wensen. 

Je hebt bij Univé de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen voor jouw oldtimer brommer: 

  • Rechtshulp Verkeer 

Stel, je hebt een geschil met een garage of belandt na een aanrijding met jouw brommer in een juridisch conflict. Dat is natuurlijk erg vervelend, en kan bovendien leiden tot hoge kosten. Met de aanvullende bromfietsverzekering Rechtshulp Verkeer ben je verzekerd van deskundige juridische hulp voor al € 31,95 per jaar (inclusief assurantiebelasting). 

  • Ongevallenverzekering

Krijg je een ongeval met jouw bromfiets, waardoor jij of jouw passagier blijvend invalide raakt of onverhoopt zelfs overlijdt? Met een ongevallenverzekering wordt dan een bedrag uitgekeerd als schadevergoeding. Deze verzekering sluit je bij Univé af voor slechts € 15,85 per jaar. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over het afsluiten van een oldtimer bromfietsverzekering? Weet je bijvoorbeeld niet zeker of je onder de voorwaarden van een oldtimerverzekering of normale bromfietsverzekering valt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Heb je liever persoonlijk contact? Dan kun je ook altijd terecht bij een Univé-winkel bij jou in de buurt