Ga naar inhoud

Oldtimer bromfietsverzekering

Heb jij een mooie oldtimer bromfiets en wil je hier een passende verzekering voor afsluiten? Dat kan bij Univé. Wij bieden verschillende dekkingsopties aan waarmee je jouw oldtimer brommer of snorfiets goed kunt verzekeren. Zo kun je zorgeloos de weg op voor heerlijke ritten met jouw oldtimer. Je berekent gemakkelijk online jouw premie en sluit deze verzekering in slechts 4 minuten af.

Bromfietsverzekering afsluitenOldtimerverzekering afsluiten

Oldtimer brommer verzekeren

Wil je jouw oldtimer bromfiets verzekeren bij Univé? Dan heb je de keuze uit drie dekkingen voor jouw oldtimerverzekering. Je kunt kiezen voor een WA, WA+ of All Risk oldtimerverzekering. Belangrijk om te weten: in Nederland ben je wettelijk verplicht om je voertuig in elk geval WA te verzekeren. Deze plicht geldt alleen niet wanneer je jouw brommer laat schorsen.  

Wat houden al onze dekkingen precies in? Wij zetten het hieronder voor je op een rij. 

  • WA-verzekering

Als je jouw oldtimer bromfiets WA verzekert, ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen of andermans spullen. Schade aan jouw eigen brommer of snorfiets is hiermee niet verzekerd. 

  • WA+ verzekering

Kies je een WA+ verzekering voor jouw oldtimer? Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen schade bij anderen, maar ook tegen schade aan je eigen brommer. Bijvoorbeeld schade door brand, storm en diefstal (als je bromfiets tenminste een ART-3 slot heeft). Je helm, en ook die van je passagier, is meeverzekerd tot een bedrag van €250. Let op: je moet voor deze dekking een taxatierapport hebben van maximaal 1 jaar oud. Dit rapport moet komen van een taxateur die is ingeschreven bij Stichting VRT, Federatie TMV of de FEHAC. 

  • All Risk verzekering

Wanneer je jouw oldtimer brommer All Risk verzekert, ben je verzekerd tegen vrijwel alle schades. Schade aan anderen en hun spullen, maar ook zo goed als alle schade aan jouw bromfiets. Let op: om verzekerd te zijn tegen diefstal, moet je brommer in ieder geval een ART-3 slot hebben. De helmen van jou en je passagier zijn samen tot €250 meeverzekerd. Let op: ook voor deze dekking moet je een taxatierapport hebben van maximaal 1 jaar oud. Dit moet een rapport zijn van een taxateur die is ingeschreven bij Stichting VRT, Federatie TMV of de FEHAC. 

oldtimer bromfietsverzekering

Aanvullende verzekeringen voor je oldtimer brommer

Het is bij Univé mogelijk om aanvullende oldtimer bromfietsverzekeringen af te sluiten. Met deze aanvullende verzekeringen verzeker je je tegen vormen van schade die niet onder je gewone oldtimerverzekering vallen. Bijvoorbeeld juridische kosten door een conflict met een garage, of kosten door letselschade na een ongeval. Zo laat je jouw oldtimer bromfietsverzekering helemaal aansluiten bij jouw wensen. 

Je hebt bij Univé de keuze uit de volgende aanvullende verzekeringen voor jouw oldtimer brommer: 

  • Rechtshulp Verkeer 

Stel, je hebt een geschil met een garage of belandt na een aanrijding met jouw brommer in een juridisch conflict. Dat is natuurlijk erg vervelend, en kan bovendien leiden tot hoge kosten. Met de aanvullende bromfietsverzekering Rechtshulp Verkeer ben je verzekerd van deskundige juridische hulp.

  • Ongevallenverzekering

Krijg je een ongeval met jouw bromfiets, waardoor jij of jouw passagier blijvend invalide raakt of onverhoopt zelfs overlijdt? Met een ongevallenverzekering wordt dan een bedrag uitgekeerd als schadevergoeding. 

Brommer invoeren

Ben je nog geen eigenaar van een oldtimer brommer, maar wil je er één invoeren vanuit het buitenland? Dan is het fijn om te weten wat daarbij komt kijken, en wat je hier zelf voor moet regelen. Je leest er meer over op onze pagina bromfiets invoeren.

Vragen over de verzekering?

Heb je nog vragen over het afsluiten van een oldtimer bromfietsverzekering? Weet je bijvoorbeeld niet zeker of je onder de voorwaarden van een oldtimerverzekering of normale bromfietsverzekering valt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Heb je liever persoonlijk contact? Dan kun je ook altijd terecht bij een Univé-winkel bij jou in de buurt

Bereken je premie

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.