Ga naar inhoud

WA Plus bromfietsverzekering (Beperkt casco)

Een WA Plus bromfietsverzekering is iets uitgebreider dan WA en daarom een goede keuze voor bromfietsen tussen de 2 en 4 jaar oud. Zo wordt bij WA+ schade aan anderen vergoed, maar ook sommige schades aan uw eigen bromfiets. Bijvoorbeeld schade door diefstal.

Welke bromfiets wilt u verzekeren?

  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting
  • Inclusief Univé Cyberhulp

Wat is verzekerd met de WA Plus bromfietsverzekering?

Uiteraard vergoedt de WA Plus verzekering voor uw brommer schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Maar ook schade aan uw eigen bromfiets is hiermee verzekerd als deze een gevolg is van diefstal, brand en storm.

Met onze All Risk bromfietsverzekering bent u óók verzekerd voor schade aan uw eigen bromfiets.

Ontdek All Risk

Uw bromfiets aanvullend verzekeren

Breid uw WA Plus bromfietsverzekering uit met de volgende dekkingen.

Goed om te weten

U wilt natuurlijk zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Daarom vertellen wij u graag alles over onze WA Plus bromfietsverzekering. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Er geldt geen eigen risico voor de WA bromfietsverzekering, behalve wanneer uw kind schade heeft gereden en niet op de polis staat vermeld als bestuurder. Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000.

De dekking die u kiest (bijv. WA Plus) is bepalend voor de premie van een bromfietsverzekering. De kosten zijn ook afhankelijk van uw leeftijd, woonplaats, type bromfiets en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Op basis van uw opgebouwde schadevrije jaren krijgt u een no-claimkorting op uw Univé bromfietsverzekering. Voor elk jaar dat u geen schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar bij. Hierdoor stijgt uw korting.

Goed om te weten: u start altijd op minimaal 50% no-claimkorting. Dus ook als u nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd, krijgt u korting.

Uw bromfiets beveiligen tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA Plus bromfietsverzekering geldt alleen als u uw bromfiets, naast een standaard slot, beveiligt met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Een bromfietsverzekering op naam van iemand anders zetten is niet mogelijk. Bij de verkoop van uw bromfiets moet de nieuwe eigenaar zelf een bromfietsverzekering afsluiten. Ook uw schadevrije jaren kunt u niet aan een ander overdragen.

Als u meerdere Univé schadeverzekeringen heeft, krijgt u pakketkorting. Voor bijna iedere verzekering ontvangt u 1% korting. Uw voordeel kan zo oplopen tot wel 10%.

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bromfietsverzekering.

Heeft u al een Univé bromfietsverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder 'Mijn verzekeringen'. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad 'Documenten'.

Kies voor de WA+ bromfietsverzekering van Univé