Ga naar inhoud
Bromfiets verzekeren
Bromfiets verzekeren

WA Plus bromfietsverzekering

Verzekerd voor schade door brand, storm of diefstal.

Bereken gemakkelijk in 2 minuten je premie

  • Direct 50% no-claimkorting
  • Dagelijks opzegbaar
  • 24/7 hulp van onze alarmcentrale

Wat is verzekerd met de WA Plus bromfietsverzekering?

Een WA Plus bromfietsverzekering is iets uitgebreider dan WA en daarom een goede keuze voor bromfietsen tussen de 2 en 4 jaar oud. Zo wordt bij WA+ schade aan anderen vergoed, maar ook sommige schades aan je eigen bromfiets. Bijvoorbeeld schade door diefstal. 

Uiteraard vergoedt de WA Plus verzekering voor je brommer schade die je veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Maar ook schade aan je eigen bromfiets is hiermee verzekerd als deze een gevolg is van diefstal, brand en storm. 

Met onze All Risk bromfietsverzekering ben je óók verzekerd voor schade aan je eigen bromfiets.

Ontdek All Risk

Je bromfiets aanvullend verzekeren

Extra zekerheid als je de weg op gaat? Breid je WA Plus bromfietsverzekering uit met de volgende aanvullende verzekeringen.

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,7

Goed om te weten

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Daarom vertellen wij je graag alles over onze WA Plus bromfietsverzekering. Zo weet je wat je kan verwachten.

Er geldt geen eigen risico voor de WA-bromfietsverzekering, behalve wanneer je kind schade heeft gereden en niet op de polis staat vermeld als bestuurder. Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000.

De dekking die je kiest (bijv. WA Plus) is bepalend voor de premie van een bromfietsverzekering. De kosten zijn ook afhankelijk van je leeftijd, woonplaats, type bromfiets en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Lees hier meer over de kosten van een bromfietsverzekering.

Op basis van je opgebouwde schadevrije jaren krijg je no-claimkorting op je Univé bromfietsverzekering. Voor elk jaar dat je geen schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij. Hierdoor stijgt je korting.

Goed om te weten: je start altijd op minimaal 50% no-claimkorting. Dus ook als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, krijg je korting. 

Je bromfiets beveiligen tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA Plus bromfietsverzekering geldt alleen als je jouw bromfiets, naast een standaard brommerslot, beveiligt met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Een bromfietsverzekering op naam van iemand anders zetten is niet mogelijk. Bij de verkoop van je bromfiets moet de nieuwe eigenaar zelf een bromfietsverzekering afsluiten. Ook schadevrije jaren kun je niet aan een ander overdragen.

Lees hier meer over het overschrijven van een bromfiets.

Als je meerdere Univé schadeverzekeringen hebt, krijg je pakketkorting. Voor bijna iedere verzekering ontvangt je 1% korting. Je voordeel kan zo oplopen tot wel 10%.

Onbezorgd op weg? Verzeker je bromfiets direct online

Sluit nu af of bereken je premie 

14 dagen bedenktijd

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bromfietsverzekering.

Heb je al een Univé bromfietsverzekering? Je dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder 'Mijn verzekeringen'. Of bekijk je polis in de Univé app onder het tabblad 'Documenten'.

Service & contact