Ga naar inhoud

Speed pedelec verzekering

Je speed pedelec (high speed e-bike) goed verzekerd tegen diefstal en schade.

Speed pedelec verzekering

Je speed pedelec (high speed e-bike) goed verzekerd tegen diefstal en schade.

Speed pedelec verzekeren

Een speed pedelec of ook wel high speed e-bike genoemd is een ideaal vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Dit is een supersnelle e-bike met trapondersteuning waarmee je 45 k/m per uur kunt rijden. Zo ben je snel van A naar B.

Omdat deze fiets 45 k/m per uur kan, wordt hij als bromfiets beschouwd en valt onder de bromfietsverzekering. Daarnaast heeft de speed pedelec net zoals de bromfiets een helmplicht. Ook mag je er niet mee op het fietspad rijden, maar moet je gebruik maken van het bromfietspad of de rijbaan.

Kies je Univé speed pedelec verzekering

Als je een basisdekking voor je speed pedelec kiest, kun je kiezen uit twee soorten: WA of All Risk. In Nederland is het verplicht om je speed pedelec minimaal WA te verzekeren.

Aanvullende speed pedelec verzekeringen

Kies voor extra zekerheid en ga met een veiliger gevoel de weg op. Je kunt je basisverzekering uitbreiden met de volgende aanvullende verzekeringen.

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,7

Meer over de speed pedelec verzekering

Nee, de high speed e-bike valt bij Univé onder de bromfietsverzekering. Je hebt keuze uit twee verschillende hoofddekkingen: WA en All Risk. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Als je een speed pedelec hebt, is een verzekering verplicht. Een speed pedelec telt voor de wet namelijk als een bromfiets, omdat hij net als een bromfiets 45 km/u kan. Daarom is een WA-verzekering een verplichte verzekering voor je speed pedelec. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan anderen. Je kunt ook kiezen voor een All Risk verzekering. Daarmee is schade aan je eigen speed pedelec ook verzekerd. Een All Risk verzekering is handig, maar niet verplicht. 

Verzeker je je speed pedelec niet? Als je onverzekerd rondrijdt op een speed pedelec, kun je een boete krijgen. Voor onverzekerd rijden staat een boete van € 500 (2024). Ook als je de speed pedelec op de openbare weg laat staan terwijl deze niet verzekerd is, kun je deze boete krijgen. 

Is je high speedbike nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kun je kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

Als je een speed pedelec verzekering afsluit, krijg je no-claimkorting op basis van je schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar erbij. Je no-claimkorting kan oplopen tot 85%.

De kosten voor een speed pedelec verzekering hangen af van een paar dingen. Als eerste natuurlijk het type verzekering dat je kiest: voor een WA-verzekering betaal je minder premie dan voor een All Risk verzekering. Bij een WA-verzekering is het wel zo dat je schade aan je speed pedelec zelf moet betalen, terwijl deze bij een All Risk verzekering meestal vergoed wordt. 

Daarnaast bepalen de volgende dingen de hoogte van je premie: 

  • Je leeftijd 

  • Je woonplaats 

  • Hoeveel schadevrije jaren je al hebt 

  • Gegevens van je speed pedelec, zoals de aankoopprijs en het merk 

Hoeveel kost een verzekering voor een speed pedelec dan precies voor jou? Dat bereken je gemakkelijk via onze online premieberekeningstool. 

Bereken je premie

De All Risk speed pedelec verzekering van Univé heeft een eigen risico van € 100. Dit betekent dat bij schade je de eerste €100 zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico verhogen in ruil voor premiekorting.

Veelgestelde vragen rondom de speed pedelec

Hieronder vind je antwoorden op de vragen rondom de speed pedelec verzekering. 

Vragen over de speed pedelec verzekering?

Speed pedelec verzekering afsluiten?

Je kunt je speed pedelec online verzekeren en hebt direct een voorlopige dekking. Daarbij heb je 14 dagen bedenktijd, nadat je de verzekering hebt afgesloten.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Handig om te weten over je speed pedelec

Meer weten over je speed pedelec? Ontdek alles over het kenteken, verkeersregels, je plaats op de weg,  het importeren van een speed pedelec en de verschillen met een elektrische fiets.

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.