WA-verzekering bromfiets (Wettelijke aansprakelijkheid)

Als bromfietsbezitter bent u verplicht uw bromfiets minimaal WA te verzekeren. De WA-bromfietsverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Verzekert u uw bromfiets WA, dan dekt deze bromfietsverzekering de schade aan uzelf en aan uw eigen bromfiets niet. Deze WA-bromfietsverzekering wordt meestal afgesloten voor bromfietsen van 4 jaar en ouder.

Eigen risico bij uw WA-bromfietsverzekering

Standaard geldt bij WA geen eigen risico. Maar is de bestuurder bij een schade jonger dan 26 jaar en staat hij niet als bestuurder op de polis? Dan geldt een extra eigen risico van € 1.000,-. Ook bij een schade aan anderen.

Wat dekt de WA-bromfietsverzekering van Univé?

  • Schade aan anderen, dekking tot:
  • € 6.100.000,- voor letselschaden (schaden aan personen) en
  • € 2.500.000,- voor materiële schaden (schaden aan zaken).

Bereken nu uw premie
Of lees meer over de bromfietsverzekering.

Tot 75% no-claimkorting op uw bromfietsverzekering

Wanneer u schadevrij rijdt, stijgt uw no-claimkorting tot maximaal 75%. Heeft u nog geen no-claimkorting opgebouwd op uw bromfietsverzekering? Dan start u bij 50% korting op uw bromfietspremie.  

Uw bromfietsverzekering wijzigen

U kunt uw bromfietsverzekering WA altijd aanpassen naar bijvoorbeeld een WA-Plus (beperkt casco) bromfietsverzekering of All Risk bromfietsverzekering. De bijbehorende premie kunt u eenvoudig online berekenen.  

Wat is het verschil tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering?

Een WA-verzekering is de meest beperkte bromfietsverzekering die u kunt afsluiten voor uw brommer. Hiermee is alleen schade verzekerd die u met uw bromfiets aan andere personen en goederen veroorzaakt. Het verschil met de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is dat deze verzekering schade aan anderen en andermans spullen dekt waarvoor u aansprakelijk bent, veroorzaakt zonder voertuig.

De voordelen van de bromfietsverzekering

  • Tot 75% no-claimkorting
  • U bepaalt zelf hoe compleet u verzekerd bent met de aanvullende dekkingen.
  • Schade? Onze Alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar.
  • Met uw vragen kunt u terecht bij uw regionale adviseurs.

Meer weten over de bromfietsverzekering?