Ga naar inhoud

WA-verzekering bromfiets (Wettelijke aansprakelijkheid)

Als u een bromfiets heeft, bent u verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. De WA-bromfietsverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en spullen. Schade aan uzelf en uw bromfiets zijn niet verzekerd. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor bromfietsen van 4 jaar en ouder.

Welke bromfiets wilt u verzekeren?

  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting
  • Inclusief Univé Cyberhulp

Wat is verzekerd met de WA bromfietsverzekering?

Met de WA-verzekering voor uw bromfiets krijgt u een vergoeding voor schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Eventuele schade aan uzelf en aan uw eigen bromfiets is niet verzekerd met deze dekking.

Vergelijk de WA-bromfietsverzekering met WA+ (Beperkt Casco). Met deze WA+ bromfietsverzekering bent u namelijk ook verzekerd voor sommige schades aan uw eigen bromfiets. Bijvoorbeeld ruitschade en schade door diefstal.

Ontdek WA Beperkt Casco

Uw bromfiets aanvullend verzekeren

Uw WA bromfietsverzekering uitbreiden? Dat kan met de volgende dekkingen.

Goed om te weten

Een bromfietsverzekering afsluiten? Lees meer informatie over uw eigen risico, schadevrije jaren en pakketkorting. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Er geldt geen eigen risico voor de WA bromfietsverzekering, behalve wanneer uw kind schade heeft gereden en niet op de polis staat vermeld als bestuurder. Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000.

Bij een Univé bromfietsverzekering ontvangt u direct 50% no-claimkorting, ook als u geen schadevrije jaren heeft opgebouwd. Voor ieder jaar zonder schade krijgt u er een schadevrij jaar bij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot wel 75%.

De premie van onze bromfietsverzekering is afhankelijk van de dekking die u kiest (bijvoorbeeld WA). Ook andere factoren spelen hierin een rol, zoals uw leeftijd, uw woonplaats, het type bromfiets dat u heeft en het opgebouwde aantal schadevrije jaren.

Nee, dat kan niet. Als u uw bromfiets verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders.

Met meerdere schadeverzekeringen profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer verschillende schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw korting kan oplopen tot wel 10%.

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bromfietsverzekering.

Heeft u al een Univé bromfietsverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder 'Mijn verzekeringen'. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad 'Documenten'. 

Kies voor de WA bromfietsverzekering van Univé