Ga naar inhoud

Soorten autoverzekeringen bij Univé

Zodra de auto op jouw naam staan, moet deze verzekerd zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als er iets gebeurt wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Daarom helpen we je met het kiezen van de autoverzekering die bij jou past. 

Welke autoverzekering past bij mij? 

Welke autoverzekeringen zijn er?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+ en All Risk.

 • De WA autoverzekering is de minst uitgebreide en voordeligste keuze voor  auto. bent verplicht auto minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je eigen auto aan anderen of hun voertuig toebrengt. eigen auto is niet verzekerd bij schade. En je hebt geen eigen risico. De WA-autoverzekering wordt meestal gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 9 jaar. Het wordt ook wel de WAM-verzekering genoemd.
 • De WA+ autoverzekering. De WA beperkt casco heeft een ruimere dekking dan de WA-autoverzekering. Hiermee verzeker je ook sommige schade aan je eigen auto, zoals diefstal, brand, storm-, hagel-, ruitschade en schade door loslopende dieren. De WA plus autoverzekering wordt meestal gekozen voor auto’s tussen 6 en 9 jaar oud.
 • De All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide en duurste keuze voor je auto. Hiermee verzeker je ook schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld door een aanrijding. De WA volledig casco verzekering wordt meestal gekozen voor auto’s tot en met 5 jaar.

Verschillende autoverzekeringen, maar welke moet je kiezen?

Om de autoverzekering te kiezen die het beste bij jou past, zijn een aantal factoren van belang. Zoals de waarde en leeftijd van je auto en de premie. Maar bepaal ook welk financieel risico je kunt dragen. Bijvoorbeeld:

 • Heb je spaargeld voor reparatie of vervanging van de auto?
 • Heb je een lening voor je auto afgesloten?
 • Ben je afhankelijk van je auto?

Soms is het verstandig om een uitgebreidere autoverzekering te kiezen en daarvoor iets meer premie te betalen.

Heb je al vele jaren schadevrij auto gereden en daardoor no-claimkorting opgebouwd? Dan is het verschil in premie tussen de verschillende verzekeringen vaak niet zo groot.

Verschillende aanvullende autoverzekeringen

Behalve de basisverzekering van je auto, heb je ook de keuze uit een aantal aanvullende verzekeringen, zoals:

 • Inzittendenverzekering. Om schade aan passagiers en jezelf bij een ongeval te verzekeren.
 • Rechtsbijstand Verkeer. Voor juridische bijstand bij een conflict met betrekking tot je auto.
 • Univé Pechhulp. Helpt je weer op weg als je bij weg niet meer verder kunt. Ook als dit thuis op je eigen erf is. 
 • Accessoires. Deze zijn tot € 3.000,- meeverzekerd. Maar je kunt een hoger bedrag kiezen.
 • Eigen keuze schadeherstelbedrijf. Bij schade aan je auto kun je terecht bij een van de Schadeherstelbedrijven die aangesloten zijn bij Univé SchadeService. Wil je zelf een schadeherstelbedrijf kiezen dan betaal je hiervoor een iets hogere premie.
 • Aanschafwaarde- of Nieuwwaarderegeling. Hiermee verzeker je de aanschafwaarde van een jonge occasion of de nieuwwaarde van een nieuwe auto bij total loss of diefstal van verzekerde schades.

Autoverzekering aanpassen

Je kunt je autoverzekering eenvoudig aanpassen in Mijn Univé en de Univé App. Bijvoorbeeld de gekozen verzekering of om alsnog een aanvullende autoverzekering kiezen. Na het afsluiten van je autoverzekering heb je 14 dagen bedenktijd.

Bereken je premie in 2 minuten

Je kunt gratis de premie van je autoverzekering berekenen. Vul je gegevens en de gegevens van je auto in. Dan weet je in 2 minuten de premie van de verschillende autoverzekeringen. 

Bereken je premie

Benieuwd welke autoverzekering bij je past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om je te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijg je een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij je auto past. Daarna kun je de premie berekenen.

Doe de autocheck