Ga naar inhoud

Soorten autoverzekeringen bij Univé

Zodra de auto op uw naam staat, moet de auto verzekerd zijn. Hoe ruim wilt u uw auto verzekeren? En welke autoverzekering past het beste bij u?

Welke autoverzekeringen zijn er?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+ en All Risk.

 • De WA autoverzekering is de minst uitgebreide en voordeligste keuze voor uw auto. U bent verplicht uw auto minimaal WA te verzekeren. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw auto aan anderen of hun voertuig toebrengt. Uw eigen auto is niet verzekerd bij schade. U heeft geen eigen risico. De WA autoverzekering wordt meestal gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 9 jaar. Het wordt ook wel de WAM-verzekering genoemd.
 • De WA+ autoverzekering. De WA beperkt casco heeft een ruimere dekking dan de WA autoverzekering. Hiermee verzekert u ook sommige schade aan uw eigen auto, zoals diefstal, brand, storm-, hagel-, ruitschade en schade door loslopende dieren. De WA plus autoverzekering wordt meestal gekozen voor auto’s tussen 6 en 9 jaar oud.
 • De All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide en duurste keuze voor uw auto. Hiermee verzekert u ook schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld door een aanrijding. De WA volledig casco verzekering wordt meestal gekozen voor auto’s tot en met 5 jaar.

Verschillende autoverzekeringen, maar welke kiezen?

Om de autoverzekering te kiezen die het beste bij u past, zijn een aantal factoren van belang. Zoals de waarde en leeftijd van uw auto en de premie. Maar bepaal ook welk financieel risico u kunt dragen. Bijvoorbeeld:

 • Heeft u spaargeld voor reparatie of vervanging van uw auto?
 • Heeft u een lening voor u auto afgesloten?
 • Bent u afhankelijk van uw auto?

Soms is het verstandig om een uitgebreidere autoverzekering te kiezen en daarvoor iets meer premie te betalen.

Heeft u al vele jaren schadevrij auto gereden en daardoor no-claimkorting opgebouwd? Dan is het verschil in premie tussen de verschillende verzekeringen vaak niet zo groot.

Verschillende aanvullende autoverzekeringen

Behalve de dekking van uw autoverzekering, heeft u de keuze uit een aantal aanvullende verzekeringen, zoals:

 • Inzittendenverzekering. Om schade aan passagiers en uzelf bij een ongeval te verzekeren.
 • Rechtsbijstand Verkeer. Voor juridische bijstand bij een conflict met betrekking tot uw auto.
 • Univé Pechhulp. Helpt u weer op weg als u met pech onderweg staat.
 • Accessoires. Deze zijn tot € 3.000,- meeverzekerd. Maar u kunt een hoger bedrag kiezen.
 • Eigen keuze schadeherstelbedrijf. Bij schade aan uw auto kunt u terecht bij een van de Schadeherstelbedrijven die aangesloten zijn bij Univé SchadeService. Wilt u zelf een schadeherstelbedrijf kiezen dan betaalt u hiervoor een iets hogere premie.
 • Aanschafwaarde- of Nieuwwaarderegeling. Hiermee verzekert u de aanschafwaarde van een jonge occassion of de nieuwwaarde van een nieuwe auto bij total loss of diefstal van verzekerde schades.

Uw autoverzekering wijzigen

U kunt uw autoverzekering eenvoudig wijzigen in Mijn Univé en de Univé App. Bijvoorbeeld de gekozen dekking of alsnog een aanvullende autoverzekering kiezen. Na het afsluiten van uw autoverzekering heeft u 14 dagen bedenktijd.

Bereken uw autoverzekering in 1 minuut

U kunt gratis uw autoverzekering berekenen. Vul uw gegevens en de gegevens van uw auto in. Dan weet u in 1 minuut de premie van de verschillende autoverzekeringen. 

Bereken uw premie

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck