Ga naar inhoud

Een autoverzekering op andere naam

Zodra u een auto op uw naam heeft staan, moet u uw auto verzekeren. Onverzekerd de weg op mag immers niet. 

Auto verzekeren op andere naam is niet mogelijk

U bent eigenaar van een auto zodra het kenteken op uw naam is gezet. Dat staat geregistreerd bij de RDW. En als autobezitter moet u uw auto minimaal WA verzekeren. Het is niet mogelijk om een autoverzekering op een andere naam af te sluiten. Voor partners geldt een uitzondering.

Autoverzekering op naam partner

Soms staat de auto op naam van de partner en sluit de ander de autoverzekering af. Wanneer u op hetzelfde adres woont, is dat geen probleem. 

Heeft u een tweede auto gekocht voor uw partner? Dan kunt u de autoverzekering op naam van uw partner afsluiten. Bovendien profiteert u bij Univé ook van de tweede auto korting.

Autoverzekering op naam ouders

Voor jongeren kan het verzekeren van een auto kostbaar zijn. Zij hebben vaak geen schadevrije jaren opgebouwd. Dan lijkt het aantrekkelijk om de auto op naam van de ouders te verzekeren als zij al wel schadevrije jaren hebben opgebouwd. 

Het is mogelijk om de auto van uw thuiswonend kind te verzekeren als u bij de aanvraag aangeeft dat uw kind zowel de eigenaar als de hoofdbestuurder is. De autopremie wordt berekend op basis van de gegevens van de hoofdbestuurder. Vanaf dit moment worden de schadevrije jaren van de jonge bestuurder geregistreerd.

Schadevrije jaren

Om schadevrije jaren op te bouwen moet de autoverzekering op uw naam staan. Het opgebouwde aantal schadevrije jaren bepaalt de no-claimkorting op uw autoverzekering. Schadevrije jaren overdragen is maar beperkt mogelijk. Van ouder op kind is overdragen niet mogelijk.

Staat uw zoon of dochter al een aantal jaren op uw autoverzekering vermeld als hoofdbestuurder? Dan kunnen die geregistreerde jaren worden overgedragen aan uw zoon of dochter.

Een andere bestuurder of eigenaar voor uw auto

Wijzigen de gegevens van de hoofdbestuurder en/of de eigenaar van de auto? Dan is het belangrijk dat u dit doorgeeft aan onze klantenservice. U kunt dit ook wijzigen in Mijn Univé of de Univé App.

Uw auto uitlenen

Wanneer u uw auto af en toe uitleent, bijvoorbeeld aan uw zoon of dochter, is uw auto gewoon verzekerd. Het is wel handig om vooraf afspraken te maken over wie eventuele schade betaalt aan uw auto. Bijvoorbeeld omdat uw auto WA verzekerd is en er een deuk in gereden wordt. Of er wordt schade gereden met uw auto aan iemand anders auto wat ten kost gaat van uw opgebouwde no-claimkorting.

Veilig op weg

Heeft u een autoverzekering van Univé afgesloten? Dan kunt u gratis de functie Veilig op Weg aanzetten in de Univé App. Op basis van veilig rijgedrag kunt u maximaal 10% korting op uw autoverzekering verdienen.