Ga naar inhoud

Dure auto verzekeren? Kies voor zekerheid

Hoe kunt u het beste een dure of exclusieve auto verzekeren? Daarover vertellen we u graag meer. De autoverzekering van Univé is namelijk ideaal voor dure auto’s. 

Het verschil tussen de drie dekkingen 

Welke dekking u moet kiezen voor uw nieuwe auto is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u bijvoorbeeld veel of juist weinig risico lopen? Dat u een auto die veel geld kost wilt verzekeren, is belangrijk bij het maken van uw keuze. Bij Univé heeft u de keuze uit drie autoverzekeringen:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 
    Vergoedt alleen schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. 
  • Beperkt Casco (WA+) 
    Vergoedt niet alleen schade die u aan anderen toebrengt (WA), maar ook sommige schade aan uw eigen auto. 
  • Volledig Casco (All Risk) 
    De meest volledige dekking om uw dure auto te verzekeren. 

Nieuwwaardegarantie en aanschafwaardegarantie 

Als u kiest voor de All Risk autoverzekering van Univé, dan kunt u profiteren van de nieuwwaardegarantie en de aanschafwaardegarantie. Voor auto’s die veel geld kosten zijn deze zeer aan te raden. We leggen u graag uit waarom.  

Wat is de nieuwwaardegarantie? 

Bij de All Risk verzekering geldt standaard een nieuwwaardegarantie voor 1 jaar. Bij deze cascoverzekering kunt u dit naar wens uitbreiden tot 3 jaar. Hiermee krijgt u bij total loss gegarandeerd de waarde uitgekeerd waar u een nieuwe vergelijkbare auto voor kunt kopen. Wij letten onder andere op het merk, het model en de uitvoering bij de bepaling van de nieuwwaarde.   

Er gelden nog wel een paar voorwaarden. U bent de eerste eigenaar van de auto en de auto is op het moment van schade nog geen 3 jaar oud. Ook heeft u voor deze auto nog niet eerder een schadevergoeding gekregen op basis van deze regeling en is het verzekerd bedrag op uw polis maximaal € 85.000 inclusief btw. 

Wat is de aanschafwaardegarantie? 

Heeft u de All Risk verzekering? Dan krijgt u met de aanschafwaardegarantie bij total loss gegarandeerd het bedrag terug waar u de verzekerde auto voor gekocht heeft, inclusief de accessoires. U kunt dit aantonen met een nota van de merkdealer of BOVAG garagebedrijf. Bewaar deze nota dus goed. Bij een schade kunnen wij deze rekening bij u opvragen. De aanschafwaardegarantie geldt voor 3 jaar.  

Ook hier gelden een aantal voorwaarden. Zo moet de auto op het moment dat u hem kocht nog geen 5 jaar oud zijn. Ook mag de auto nog geen 5 jaar op uw naam staan op het moment van de schade. Op het moment van de schade betalen wij de aanschafwaarde. Als de vervangingswaarde hoger is, betalen wij die aan u. 

Alarmsysteem auto

Voor auto met een waarde hoger dan € 85.000 en die jonger zijn dan 5 jaar geldt dat er een Kiwa SCM goedgekeurd alarmsysteem moet zijn ingebouwd. 

Verzeker uw dure auto direct online

Bereken uw premie

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck