Ga naar inhoud

Het (ver)kopen van een auto

Kies je een nieuwe auto of een occasion? Benzine, diesel of elektrisch? Via een garage of particulier (ver)kopen? Op deze pagina vind je alle informatie die je helpen de juiste keuze te maken.

Uitgelicht

Auto importeren uit Duitsland

In Duitsland is het aanbod van auto’s groter, ze zijn vaak rijker aangekleed en de aankoopprijzen zijn meestal lager dan in Nederland. Maar wat komt er allemaal bij kijken?

Lees meer

Autokosten berekenen

Autobezit kost geld. Niet alleen het kopen van de auto kost geld. Er komen ook nog allerlei vaste en variabele maandelijkse kosten bij. Op deze pagina vertellen wij er meer over.

Lees meer

Leaseauto kopen

Overweeg je de aanschaf van een (ex-)leaseauto? Wat zijn de voordelen van het kopen een leaseauto? Bekijk of het kopen van een leaseauto wellicht iets voor jou is.

Lees meer

Proefrit maken

Ga je een andere auto kopen? Maak dan eerst een proefrit. Waar moet je rekening mee houden tijdens een proefrit? En wat moet je doen bij schade tijdens deze proefrit?

Lees meer

RDW cataloguswaarde

Een nieuwe auto wordt meestal verkocht voor de cataloguswaarde. Soms zijn de nieuwwaarde en cataloguswaarde niet gelijk. Bijvoorbeeld door korting.

Lees meer

Restwaarde auto berekenen

Wil je een andere auto kopen en jouw (oude) auto verkopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de restwaarde van jouw huidige auto. Ook wel de marktwaarde genoemd.

Lees meer

Afschrijving auto

Wat is jouw auto nog waard, of waar moet je rekening mee houden als je een nieuwe (zakelijke) auto koopt?

Lees meer

APK nieuwe auto

Tijdens een APK wordt jouw auto door een APK-keurmeester beoordeeld op een aantal punten op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Lees meer

Youngtimer autoverzekering

Ben je in bezit van een youngtimer, of wil je er binnenkort één aanschaffen? Voor een youngtimer is het verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten.

Lees meer

WAM verzekering

Wanneer er een auto op jouw naam staat ben je verplicht om een WAM verzekering af te sluiten. Een WAM verzekering is hetzelfde als een WA verzekering.

Lees meer

Tenaamstellingscode

Wanneer je een auto koopt, verkoopt, inruilt of laat slopen heb je de zogenaamde tenaamstellingscode nodig voor het overschrijven. Dit is een unieke code, bestaande uit 9 cijfers, die bij jouw auto hoort.

Lees meer

Wist je dat...

Volkswagen het best verkochte automerk is in Nederland?

er momenteel 8,9 miljoen auto’s rijden in Nederland?

een tweedehands auto gemiddeld €22.723 kost?

Meer lezen over auto en het verkeer