Ga naar inhoud

Lifestyle

Tips en inspiratie
Filter op:

27-06-2022Natuur

Samen opruimen wat de zee heeft neergelegd

Je kunt zéggen dat je de wereld mooier wilt maken. Maar je kunt het ook dóén. Dat is de filosofie van Nienke Dijkstra. Onder de naam Doe eens Wad organiseert ze bijzondere zeiltochten. Wie meevaart, ontdekt niet alleen de schoonheid van het Wad, maar helpt haar ook die schoonheid te behouden. 

27-06-2022Wonen

Woningruil: het nieuwe vakantie vieren

De vakantie is in ieder gezin een topic dat al ver voor de vertrekdatum aan de keukentafel besproken wordt. Waar gaan we heen? Wat gaan we doen? Willen we zon, zee, cultuur, citytrips, natuur… Waar vroeger vaker gekozen werd voor hotels, vakantiehuisjes of campings, is er de laatste jaren een opmars te zien van een nieuw soort accommodatie: ruilwoningen.  

23-06-2022Wonen

“Iedereen wordt blij van zo’n dak vol zonnepanelen”

De melkstal werd een melkrobot. Het aantal koeien werd eerst minder, toen weer meer. En het asbestdak werd een hagelnieuw dak vol zonnepanelen. Het boerenbedrijf is altijd in beweging, weet boer Bart van Schaijk. Hij doet mee aan het project Energie van de Boer. 

23-06-2022Wonen

Maak je huis vakantieproof

Lig je al te dromen van een fijne vakantie? Met de tent richting Frankrijk, of in een fijn huisje in zonnig Italië… Waar je ook heen gaat, op een gegeven moment zal de reis weer richting huis gaan. Hoe heerlijk is het dan om thuis te komen in een fris huis, dat schoon en opgeruimd is? En waar alle spulletjes ook nog veilig op hun plek staan. Je kunt dan toch net even langer van dat vakantiegevoel genieten. Met deze checklist wordt dat een eitje.

20-06-2022Reizen

Zo laat je met een gerust gevoel je huis achter

Het moment vlak voordat je op vakantie gaat, is vaak best hectisch: nog even de laatste spullen pakken en snel nog de laatste dingen opruimen in huis. Nadat je de deur uit was, heb je je vast nog weleens afgevraagd of je écht alle ramen dicht had gedaan en of de oven wel uitstond.

17-06-2022Reizen

Mascha ging op treinvakantie met het gezin: dit zijn haar tips

Urenlange rijen op Schiphol en lange files op zwarte zaterdag. Niet de ideale start van je vakantie, maar ondanks dat gaat 93 procent van de Nederlanders met het vliegtuig of de auto op vakantie. Alternatieven als de trein worden wel steeds populairder. 

01-06-2022Wonen

Heel Nederland naar de buurtcamping

Komende zomer vertrekken ruim drieduizend buren met hun tentje naar de buurtcamping. Meer dan twintig parken en grasvelden door heel Nederland worden omgetoverd tot tijdelijk kampeerverblijf. Het doel: leer je buren beter kennen. Bij een potje badminton bijvoorbeeld.

01-06-2022Wonen

Emotionele schade door inbraak

Wybren (74) en Ida (72) Jongbloed zitten op een Noord-Hollandse camping voor hun caravan als ze een telefoontje krijgen. Er is ingebroken bij hun twee-onder-een-kapwoning. Het echtpaar stapt direct in de auto. Dit kon toch niet waar zijn? 

01-06-2022Gezondheid

Eet je gezond: vitamines!

Een gezonde leefstijl kan niet altijd voorkomen dat je ziek wordt. Maar, door gezond en gevarieerd te eten, krijg je alle benodigde vitamines binnen en zo blijft je weerstand hoog. Welke vitamines zijn er en in welke voedingsmiddelen vind je ze terug?