Ga naar inhoud

Je auto online verkopen

Ben je van plan je auto te verkopen, maar weet je nog niet hoe? Je kunt jouw auto inruilen bij een garage of dealer, maar ook verkopen aan een particulier. In veel gevallen gebeurt dit online, zoals op Marktplaats of Autoscout24. Hoe dat werkt en waar je op moet letten, lees je op deze pagina. 

Waarom zelf je auto verkopen? 

Als je ervoor kiest om je auto in te ruilen bij een dealer of garage, zul je er niet te veel gedoe van hebben. Je hoeft alleen naar de garage te rijden, de oude auto achter te laten en de nieuwe mee te nemen. Maar ondanks het gemak, haal je er lang niet het meeste uit.  

Als je zelf je auto verkoopt, kun je zelf de prijs bepalen. Doorgaans levert het zelf verkopen van je auto meer op. Bovendien kun je een korting krijgen bij de dealer of garage waar je een nieuwe auto koopt, als je geen auto inruilt. Als je zelf je auto verkoopt, zul je de auto wel zelf schoon moeten maken en zelf een koper moeten vinden. 

Waar kan ik mijn auto online verkopen? 

Als je ervoor kiest om je auto online te verkopen, kun je kiezen uit verschillende platforms. Door je auto te koop te zetten op meerdere platforms, vergroot je de kans dat je jouw auto snel verkoopt. Op deze platforms kun je jouw auto online verkopen: 

  • Marktplaats: € 25 voor 4 weken adverteren 

  • Autoscout24: gratis 

  • Autotrack: gratis 

  • Speurders: gratis 

Een andere bekende website is Gaspedaal. Als particulier kun je hier niet op adverteren. Gaspedaal is namelijk uitsluitend bedoeld voor auto’s die te koop staan bij dealers. 

Hoe werkt het? 

Als je jouw auto online gaat verkopen, doorloop je een aantal stappen.  

Auto verkopen en de verzekering 

Als je jouw auto verkocht hebt, ontvang je een vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs kun je de verzekering van jouw verkochte auto stopzetten. Koop je een nieuwe auto? Zorg er dan voor dat je weer een nieuwe, passende autoverzekering afsluit.

Bereken je premie