Ga naar inhoud

Youngtimer verzekeren

Bij Univé kun je eenvoudig en snel een autoverzekering voor je youngtimer regelen. Of je nu een liefhebber bent van klassieke auto's of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare verzekering voor je youngtimer. Bij Univé heb je dit online in een paar minuten geregeld. Zo ga je zorgeloos de weg op met je youngtimer. 

Wanneer noemen we een auto een youngtimer?

Met een youngtimer bedoelen we auto’s die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Vaak gaat het om hele luxe auto’s die in de toekomst klassiekers worden. Maar let op! Youngtimer is een tijdelijke status. Zodra je auto 25 jaar oud is, noemen we het een oldtimer. En kun je bij Univé terecht voor een oldtimerverzekering.

Wat is een youngtimerverzekering?

 Sommige autoverzekeraars bieden speciale autoverzekeringen aan voor auto’s tussen de 15 en 25 jaar oud. Dit noemen ze een youngtimerverzekering. Bij Univé kun je je youngtimer gewoon verzekeren met onze autoverzekering. We bieden dus geen speciale youngtimerverzekering aan. 
Autoverzekering voor uw youngtimer 

Autoverzekering voor je youngtimer

Je kunt voor je youngtimer kiezen uit drie verschillende basis autoverzekeringen: WA, WA+ of All Risk. Hieronder hebben we de inhoud van de verschillende dekkingen voor je youngtimer op een rijtje gezet. 

WA-autoverzekering 

Het is wettelijk verplicht om je youngtimer minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je alleen gedekt tegen schade aan anderen en andermans spullen, bijvoorbeeld door een aanrijding. 

Let op! Schade aan je eigen auto is met WA dus niet verzekerd. 

WA Plus Beperkt Casco autoverzekering  

Ook met de WA Plus verzekering is schade gedekt die je aan anderen toebrengt met je auto. Daarnaast ben je ook verzekerd voor ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade aan je eigen auto. 

All Risk autoverzekering 

De All Risk autoverzekering is  de meest uitgebreide basis autoverzekering. Je bent verzekerd voor alle schade die WA en WA Plus ook dekken. Maar je bent ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door je eigen schuld. Bijvoorbeeld door een aanrijding.

Aanvullende autoverzekeringen voor je youngtimer 

Je kunt de autoverzekering voor je youngtimer uitbreiden met aanvullende verzekeringen zoals pechhulp of een inzittendenverzekering. Dit is niet verplicht. Maar met extra dekking stap je met een veiliger gevoel je auto in.  

Inzittendenverzekering 

Met de inzittendenverzekering verzeker je jezelf, je passagiers en je spullen voor letsel en schade na een ongeval. 

Rechtshulp verkeer 

Met Rechtshulp Verkeer bent je verzekerd van deskundige juridische hulp bij schade of conflicten rondom je auto. 

Pechhulp 

24 uur per dag hulp bij autopech met Univé Pechhulp. Ook als dit bij je voor de deur is. Je kunt kiezen voor Pechhulp Binnenland en/of Pechhulp Buitenland.

Veilig op weg 

Verdien tot 10% korting op je autopremie met goed rijgedrag. Sluit Veilig op Weg gratis af en help mee om het verkeer veiliger te maken. 

Eigen keuze schadeherstelbedrijf

Bepaal zelf bij welk schadeherstelbedrijf je je autoschade laat maken. In ruil voor een iets hogere premie. 

Benieuwd welke autoverzekering bij je past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Univé heeft daarom de autocheck ontwikkeld. Beantwoord een paar vragen en ontdek welke autoverzekering het beste bij jou en je youngtimer past. Daarna kun je je autopremie berekenen.

Doe de autocheck

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over het verzekeren van je youngtimer. Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.