Ga naar inhoud

Een tweede auto kopen en verzekeren

Heb je al een auto, en overweeg je om er nog een bij te kopen? Bijvoorbeeld een tweede gezinsauto voor je partner? Er is dan een aantal zaken om je goed over in te lezen, zoals de autoverzekering en je opgebouwde schadevrije jaren. Met deze tips en informatie kun je goed voorbereid op zoek naar jouw tweede auto.

Waar moet ik op letten als ik een tweede auto koop?

Als je een tweede auto wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Je wilt dat de tweede auto technisch goed is en lang meegaat. Bovendien moet je uitzoeken wat past bij jouw financiële situatie. Met deze tips koop je goed voorbereid jouw tweede auto.

  • Bekijk wat je nodig hebt

Voordat je een tweede auto kunt kopen, is het handig om goed te bepalen wat je zoekt. Wil je een gezinsauto, waarin je makkelijk je kinderen mee kunt nemen? Dan is het belangrijk om een auto te zoeken met voldoende zitplaatsen en goede veiligheidsopties zoals kindersloten. Gebruik je de auto voor woon-werkverkeer en zoek je een handige auto waarmee je in de stad gemakkelijk kunt parkeren? Dan is een kleinere auto vaak een geschikte keuze.

  • Stel je budget vast

Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven voor het kopen van een tweede auto. Wat is jouw budget voor de aankoop, en hoeveel kun je uitgeven aan maandelijkse kosten zoals wegenbelasting en verzekeringen? Door je budget in kaart te brengen, voorkom je dat je in financiële problemen komt als je een tweede auto koopt bij een garage of particulier.

  • Controleer of de auto in goede technische staat is

Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe auto vaker bij de garage staat dan voor je huis. Daarom is het, zeker als je een occasion koopt, belangrijk om te controleren of de auto in goede technische staat is. Hiervoor kun je bijvoorbeeld eerst een aankoopkeuring laten doen door een expert. Zo kom je niet voor verrassingen te staan met je tweede auto.

Je tweede auto verzekeren

Voor je tweede auto heb je ook een aparte verzekering nodig. Je kunt deze dus niet meeverzekeren bij de autoverzekering die je al hebt. Wel heb je, als je al een autoverzekering hebt bij Univé en je tweede auto ook bij ons verzekert, recht op onze tweede-autokorting. Dit houdt in dat je voor je tweede autoverzekering dezelfde no-claimkorting krijgt als voor je eerste. Zo kun je jouw tweede auto voordelig verzekeren.

Gaat je partner de tweede auto gebruiken?? Dan profiteert je partner ook van deze regeling. Let wel op: schadevrije jaren kunnen niet verdeeld worden over twee autoverzekeringen. In deze situatie begin je met de tweede autoverzekering met nul schadevrije jaren.

Tweede auto voor zakelijk gebruik

Ben je ondernemer en wil je een tweede auto kopen voor zakelijk gebruik? Dan kun je hiervoor een zakelijke autoverzekering afsluiten. Daarbij kun je je auto verzekeren exclusief btw voor een lagere premie. Voorwaarde hierbij is wel dat je deze tweede auto koopt op naam van jouw bedrijf.

Rijd je met je auto voor zakelijk gebruik ook privékilometers? Ook dan kom je nog in aanmerking voor een zakelijke autoverzekering.

Een oldtimer als tweede auto

Wil je als tweede auto een oldtimer kopen, die je rijdt als hobby? Dan heb je geen autoverzekering nodig, maar een oldtimerverzekering. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor oldtimer auto’s, motoren, bromfietsen en tractoren. Een oldtimer is een auto, motor, bromfiets of tractor van 25 jaar of ouder.

Verzeker je tweede auto met Univé

Heb je al een autoverzekering bij Univé, en wil je voor je tweede auto profiteren van dezelfde no-claimkorting? Verzeker dan ook je tweede auto bij Univé. Zo zijn allebei je auto’s voordelig en goed verzekerd.

Je tweede autoverzekering afsluiten doe je bij Univé gemakkelijk online. Daarbij kun je ook meteen de aanvullende dekkingen afsluiten die passen bij jouw situatie. Je ziet dan gelijk welke premie hoort bij jouw tweede autoverzekering.

Bereken je premie