Ga naar inhoud

Aankoopkeuring voor een tweedehands auto

Wil je een tweedehands auto kopen? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. En dat je niet bij de eerste onderhoudsbeurt na aankoop al duizenden euro's kwijt bent aan reparaties. Om er zeker van te zijn dat je een auto in goede technische staat koopt en dus geen miskoop doet, kun je een aankoopkeuring laten doen.

Wat is een aankoopkeuring?

Bij een aankoopkeuring wordt er door experts gekeken naar de technische staat van de auto. Ook kijken ze naar welk onderhoud je kunt verwachten op zowel korte als lange termijn. Verder wordt er gecheckt of de vraagprijs past bij de conditie van de auto. Na de keuring kun je besluiten of je de tweedehands auto wel of niet wilt kopen.

Waar kan ik een aankoopkeuring voor de auto laten doen?

Een aankoopkeuring kun je laten uitvoeren bij een garage naar eigen keuze. Wil je liever de keuring op een bepaalde locatie laten doen? Zoals bij jou of de verkoper thuis? Dat kan ook. In dat geval kun je het beste kijken naar online aanbieders. Zoals Dekra, Expert2Go en Autocoach. Vaak duurt de keuring 1 tot 3 uur, afhankelijk van het type voertuig.

Wat wordt er gecontroleerd bij een aankoopkeuring?

Bij een aankoopkeuring worden de volgende zaken standaard gecheckt:

Je kunt er ook voor kiezen om de auto uitgebreider te laten checken. Vaak worden er namelijk verschillende pakketten aangeboden. Je betaalt alleen wel meer voor een uitgebreidere keuring.

Zijn er mankementen gevonden? Dan worden deze altijd vermeld in het rapport dat je krijgt.

Wat kost een aankoopkeuring?

De kosten van een aankoopkeuring zijn afhankelijk van:

  • Bij welke aanbieder je het laat doen;
  • hoe uitgebreid je de auto laat checken;
  • waar je de keuring doet. Op locatie is het bijvoorbeeld vaak iets duurder dan bij een garage zelf;
  • en of je hulp wilt bij het onderhandelen van de aankoopprijs.

Afhankelijk van je keuzes, kost een aankoopkeuring vaak tussen de € 100,- en € 300,-.

Je nieuwe auto verzekeren bij Univé

Is de auto waar jij je oog op hebt laten vallen door de aankoopkeuring gekomen? En heb je een goede prijs onderhandeld met de verkoper? Dan is nu het moment om het kenteken over te zetten op jouw naam en de auto te verzekeren. Bij Univé heb je keuze uit WA, WA+ en All Risk.

Bereken je premie

Heb je nog geen idee welke autoverzekering je moet afsluiten? Doe dan onze Autocheck. Zo weet je welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past. Daarnaast zie je gelijk welke premie hoort bij jouw autoverzekering.