Ga naar inhoud

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering (AOV)

Verzeker jezelf van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Bereken je premie binnen 1 minuut.

Bereken je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering (AOV)

Verzeker jezelf van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Bereken je premie binnen 1 minuut.

Bereken je premie

Arbeidsongeschikt? Wie zorgt er voor jouw inkomen?

Als ondernemer loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Heb je een AOV nodig? Doe de check.

Ben je je aan het oriënteren op een AOV verzekering, maar weet je niet zeker of je deze nodig hebt? Doe dan de AOV check. Zo weet je direct hoeveel en welke risico’s je loopt met jouw beroep en of een arbeidsongeschikt­heidsverzekering afsluiten verstandig is.

AOV afsluiten

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Dit kun je verwachten van onze AOV

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaart voor een volledig overzicht.

Daarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met de AOV op maat van Univé geef je je eigen toekomst vorm. Het is namelijk meer dan alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt.

Jij wil gezond kunnen ondernemen. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Ons team van specialisten helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je onderneming vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Beluister onze informatieve podcast

Stel: je wordt arbeidsongeschikt. Welke mogelijkheden heb je dan om het verlies in inkomen op te vangen?

Ervaringen van mede-ondernemers

Van het voorkomen van arbeidsongeschikt raken tot succesvolle re-integratie: de AOV van Univé is meer dan een uitkering om inkomensverlies op te vangen. Lees hier de verhalen van onze tevreden klanten.

AOV aangevraagd. En dan?

Als je een AOV hebt aangevraagd, beoordelen wij deze. De beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling. 

Meer lezen

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé jou helpt door het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk. Dan kunnen we eventuele schade voorkomen of zoveel mogelijk beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Voorwaarden en documenten AOV

Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de verzekeringskaart of download de voorwaarden en de handige brochures.

Heb je al een AOV bij Univé? Log dan in op Mijn Univé en bekijk jouw voorwaarden en polis.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Gerrit van der Goot.