Ga naar inhoud

Van installateur naar docent

Max van Diepen was jarenlang zelfstandig installateur van cv-ketels. Na een ernstig verkeersongeluk werd Max echter arbeidsongeschikt...

Door het ongeluk raakt een zenuw in Max' linkerschouder beschadigd. Diverse ziekenhuisopnames en revalidatietrajecten later doen hem beseffen dat hij nooit meer zijn geliefde werk kan uitoefenen.

Naast een goede AOV-uitkering, krijgt Max gelukkig begeleiding van een arbeidsdeskundige van Univé. Die ziet door zijn sympathieke persoonlijkheid en jarenlange ervaring veel potentie in Max als docent. Na een succesvolle loopbaanoriëntatie, sollicitatietraining én kwalificatietests, voelt Max zich inmiddels als een vis in het water als docent installatietechniek. Hij geniet van het contact met de leerlingen en andere docenten.

Benieuwd hoe de AOV van Univé de toekomst van Max heeft vormgegeven?
Lees het hele verhaal van Max.

Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Daarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met de AOV op maat van Univé geef je je eigen toekomst vorm. Het is namelijk meer dan alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt.

Voorwaarden en documenten AOV

Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de verzekeringskaart of download de voorwaarden en de handige brochures.

Heb je al een AOV bij Univé? Log dan in op Mijn Univé en bekijk jouw voorwaarden en polis.

Meer informatie over de AOV

Premie AOV fiscaal aftrekbaar

U mag de jaarpremie van uw AOV bij uw belastingaangifte grotendeels aftrekken van "Inkomen uit werk en woning" (box 1). Hierdoor krijgt u een deel van uw AOV-premie via de belasting weer terug. Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.

Is een AOV verplicht?

Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2027 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.

Hoe wordt de uitkering berekend?

Als u zich bij ons ziek meldt, bepaalt u met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Dit percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen.

AOV aangevraagd. En dan?

Als je een AOV hebt aangevraagd, beoordelen wij deze. De beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling. 

Meer lezen

Voorkomen & beperken-budget

Univé vindt het belangrijk dat u gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarom krijgt u iedere 3 jaar € 500,- budget om gebruik te maken van onze geselecteerde diensten die u hierbij helpen. Zo kunt u zich inschrijven voor het vitaliteitsprogramma en diverse sparring- en coachingsessies. Meer informatie.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Hulp bij arbeidsongeschiktheid

Hulp nodig bij arbeidsongeschiktheid? Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.

Meer lezen over de AOV