Ga naar inhoud

Van installateur naar docent

Max van Diepen was jarenlang zelfstandig installateur van cv-ketels. Na een ernstig verkeersongeluk werd Max echter arbeidsongeschikt...

Door het ongeluk raakt een zenuw in Max' linkerschouder beschadigd. Diverse ziekenhuisopnames en revalidatietrajecten later doen hem beseffen dat hij nooit meer zijn geliefde werk kan uitoefenen.

Naast een goede AOV-uitkering, krijgt Max gelukkig begeleiding van een arbeidsdeskundige van Univé. Die ziet door zijn sympathieke persoonlijkheid en jarenlange ervaring veel potentie in Max als docent. Na een succesvolle loopbaanoriëntatie, sollicitatietraining én kwalificatietests, voelt Max zich inmiddels als een vis in het water als docent installatietechniek. Hij geniet van het contact met de leerlingen en andere docenten.

Benieuwd hoe de AOV van Univé de toekomst van Max heeft vormgegeven?
Lees het hele verhaal van Max.

Gratis een inzichtgesprek

 • Vrijblijvend contact met een inkomensspecialist
 • Inzicht in uw financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid
 • Afspraak is telefonisch of via videobellen
 • Gesprek van ongeveer 30 minuten

Vraag een gratis gesprek aan

AOV afsluiten bij de adviseur

 • Een AOV op maat
 • Advies van een inkomensspecialist
 • Scherpe premie (ook voor fysieke beroepen)
 • Preventiebudget van €500,- voor bijv. een healthcheck

Maak een afspraak

AOV zelf online aanvragen

 • Stel zelf een AOV op maat samen
 • Hulp van een virtuele assistent
 • Lage afsluitkosten van € 150,-
 • Binnen 15 minuten uw AOV aanvragen
 • Uitwijk mogelijk naar een persoonlijk advies

Uw AOV aanvragen

Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Uitkeringsduur: 2 jaar, 5 jaar of AOW-leeftijd

Scherpe premie voor fysieke beroepen

Eerste drie jaar 30% premiekorting

Geef uw toekomst vorm met de AOV op maat van Univé

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering als u arbeidsongeschikt raakt. Univé heeft ook veel aandacht voor uw herstel. Ons team van specialisten helpt u op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kunt u experts om advies vragen over uw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kunt u - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van uw onderneming vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Documenten en voorwaarden bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Download de voorwaarden van onze AOV of bekijk alle documenten. Heeft u al een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé? Bekijk uw voorwaarden dan door in te loggen op Mijn Univé.

Verzekeringskaart AOV

Wat is wel en niet verzekerd met de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer informatie over de AOV

Premie AOV fiscaal aftrekbaar

De jaarpremie van uw AOV mag u bij uw belastingaangifte aftrekken van ‘inkomen uit werk en woning’ (box 1). Hierdoor krijgt u een deel van uw AOV-premie via de belasting weer terug. Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.

Is een AOV verplicht?

Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2024 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.

Hoe wordt de uitkering berekend?

Als u zich bij ons ziek meldt, bepaalt u met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Dit percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen.

Hoe beoordelen we uw aanvraag?

Als u een AOV-aanvraag heeft afgerond, starten wij met de beoordeling. Deze beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling. Lees hier meer informatie.

Voorkomen & beperken-budget

Univé vindt het belangrijk dat u gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarom krijgt u iedere 3 jaar € 500,- budget om gebruik te maken van onze geselecteerde diensten die u hierbij helpen. Zo kunt u zich inschrijven voor het vitaliteitsprogramma en diverse sparring- en coachingsessies. Meer informatie.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

U bepaalt samen met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Bent u het niet eens met het vastgestelde percentage? Dan kunt u op onze kosten een second opinion aanvragen.

In hoofdstuk 1 en 2 van de polisvoorwaarden leest u het volledige overzicht van wat er wel en niet verzekerd is vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De uitkering die u ontvangt is bruto. We houden namelijk loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet in. Het bedrag dat u aan uitkering op uw rekening ontvangt, is daardoor netto.

De premie die u betaalt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar. Bij de aangifte Inkomstenbelasting kunt u de premie aftrekken onder de noemer ‘premiebetaling inkomensvoorziening’. Daarom noemen we de premie die u betaalt voor deze verzekering een brutopremie.

Als u hierdoor uw werk niet meer of slechts gedeeltelijk kunt doen, is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk bij ons ziek meldt. Samen met de schadebehandelaar van Univé bepaalt u – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. De hoogte van dit gezamenlijk vastgestelde percentage bepaalt de hoogte van de uitkering.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij arbeidsongeschiktheid

Hulp nodig bij arbeidsongeschiktheid? Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.

Wat als ik niet kan werken door ziekte of ongeval?

 • U meldt uw ziekte of het ongeval zo snel mogelijk bij Univé.
 • Daarbij geeft u aan wat uw klachten zijn en hoe ze zijn ontstaan.
 • Wij nemen contact met u op en maken samen met u afspraken over het vervolgtraject (bv. over re-integratie).

Met onze hulp kunt u zo snel mogelijk weer ondernemen.

Hoe kan ik dat melden?

 • Telefonisch via 0592 348 760
  ma – vr: 08:30 – 21:00 uur
  za          : 08:30 – 17:00 uur
 • Per e-mail
  aovclaim@unive.nl
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Arbeidsongeschiktheid melden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Ook interessant naast de AOV