

Van installateur naar docent
Door het ongeluk raakt een zenuw in Max' linkerschouder beschadigd. Diverse ziekenhuisopnames en revalidatietrajecten later doen hem beseffen dat hij nooit meer zijn geliefde werk kan uitoefenen.
Naast een goede AOV-uitkering, krijgt Max gelukkig begeleiding van een arbeidsdeskundige van Univé. Die ziet door zijn sympathieke persoonlijkheid en jarenlange ervaring veel potentie in Max als docent. Na een succesvolle loopbaanoriëntatie, sollicitatietraining én kwalificatietests, voelt Max zich inmiddels als een vis in het water als docent installatietechniek. Hij geniet van het contact met de leerlingen en andere docenten.
Benieuwd hoe de AOV van Univé de toekomst van Max heeft vormgegeven?
Lees het hele verhaal van Max.
Gratis inzichtgesprek
- Vrijblijvend contact met een inkomensspecialist
- Inzicht in financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid
- Afspraak is telefonisch of via videobellen
- Gesprek van ongeveer 30 minuten
AOV afsluiten bij de adviseur
- Afspraak bij jou in de buurt
- Advies van een inkomensspecialist
- Jouw situatie in kaart gebracht
- Totaal ontzorgd: de adviseur dient de aanvraag in
- Kosten op aanvraag
AOV zelf online aanvragen
- Eenvoudig zelf je AOV samenstellen
- Hulp van een virtuele assistent
- Lage afsluitkosten van € 149,-
- Uitwijk mogelijk naar een persoonlijk advies
Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Uitkeringsduur: 2 jaar, 5 jaar of AOW-leeftijd
Scherpe premie voor fysieke beroepen
Eerste drie jaar 30% premiekorting
Daarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering
Met de AOV op maat van Univé geef je je eigen toekomst vorm. Het is namelijk meer dan alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt.
Voorwaarden en documenten AOV
Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bekijk de verzekeringskaart of download de voorwaarden en de handige brochures.
Heb je al een AOV bij Univé? Log dan in op Mijn Univé en bekijk jouw voorwaarden en polis.
Verzekeringskaart AOV
Wat is wel en niet verzekerd met de arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Meer informatie over de AOV
Premie AOV fiscaal aftrekbaar
U mag de jaarpremie van uw AOV bij uw belastingaangifte grotendeels aftrekken van "Inkomen uit werk en woning" (box 1). Hierdoor krijgt u een deel van uw AOV-premie via de belasting weer terug. Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.
Is een AOV verplicht?
Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2027 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.
Hoe wordt de uitkering berekend?
Als u zich bij ons ziek meldt, bepaalt u met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Dit percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen.
AOV aangevraagd. En dan?
Als je een AOV hebt aangevraagd, beoordelen wij deze. De beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling.
Voorkomen & beperken-budget
Univé vindt het belangrijk dat u gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarom krijgt u iedere 3 jaar € 500,- budget om gebruik te maken van onze geselecteerde diensten die u hierbij helpen. Zo kunt u zich inschrijven voor het vitaliteitsprogramma en diverse sparring- en coachingsessies. Meer informatie.
Veelgestelde vragen
Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Ziekte of gezondheidsklachten die u nu heeft of in het verleden heeft gehad, moet u altijd melden bij het invullen van de digitale gezondheidsverklaring. ReMedicalGroup, een door Univé ingeschakelde onafhankelijke deskundige, beoordeelt of dit invloed heeft op uw verzekering. Lees meer over de gezondheidsverklaring.
U vult een digitale gezondheidsverklaring in op een beveiligde webpagina. Als uw antwoorden daar aanleiding voor geven, neemt ReMedicalGroup, een door Univé ingeschakelde onafhankelijke deskundige, contact met u op om een vollediger beeld van uw gezondheid te krijgen. Lees meer over de gezondheidsverklaring.
Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2027 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.
De premie die u betaalt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is grotendeels fiscaal aftrekbaar. Bij de aangifte inkomstenbelasting kunt de premie grotendeels aftrekken onder de noemer "Uitgave voor inkomensvoorzieningen". Daarom noemen we de premie die u betaalt een brutopremie.
Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.
Hulp bij arbeidsongeschiktheid
Hulp nodig bij arbeidsongeschiktheid? Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.
Wat als ik niet kan werken door ziekte of ongeval?
- U meldt uw ziekte of het ongeval zo snel mogelijk bij Univé.
- Daarbij geeft u aan wat uw klachten zijn en hoe ze zijn ontstaan.
- Wij nemen contact met u op en maken samen met u afspraken over het vervolgtraject (bv. over re-integratie).
Met onze hulp kunt u zo snel mogelijk weer ondernemen.

Hoe kan ik dat melden?
- Telefonisch via 0592 348 760
ma – vr: 08:30 – 17:30 uur - Per e-mail
aovclaim@unive.nl
Meer lezen over de AOV

16 februari 2023
Van thuis op de bank naar je weer thuis voelen in de zaak
Linda is zelfstandig kapster. Als ze zwanger is, krijgt ze bekkeninstabiliteit en wordt werken onmogelijk. Ook na de bevalling heeft ze veel last van beperkingen. Haar AOV biedt uitkomst: met een arbeidsdeskundige werkt ze rustig toe naar herstel.

16 februari 2023
Max geeft vorm aan zijn toekomst met een AOV op maat
Door een ongeluk kon Max zijn beroep als installateur niet meer uitoefenen. Via zijn AOV kreeg hij een uitkering en kon hij rustig revalideren. Bovendien hielp Univé hem bij zijn re-integratie. Nu is hij zeer gelukkig als docent installatietechniek.

15 februari 2023
Uit de roulatie door covid
In mei 2021 raakt zelfstandig schilder Martijn besmet met corona. Zijn herstel gaat langzaam, waardoor hij niet kan werken. De Univé AOV geeft rust, want hij heeft gewoon recht op een uitkering. Samen met een arbeidsdeskundige werkt hij op zijn eigen tempo toe naar re-integratie.