Ga naar inhoud
Stel zit op de vloer in hun nieuwe huis tussen de verhuisdozen
Stel zit op de vloer in hun nieuwe huis tussen de verhuisdozen

Verzekering voor je huurhuis

Huur je een huis? Of ga je binnenkort huren? Dan wil je je goed verzekeren tegen schade.

Welke verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis?

Als je in een huurhuis woont, dan is het verstandig om je te verzekeren tegen schade. Er zijn geen verzekeringen verplicht. Een opstalverzekering is vaak wel verplicht vanuit een hypotheekverstrekker. Maar deze hoef je niet af te sluiten als je in een huurhuis woont. Deze verzekering heeft de verhuurder namelijk. We zetten voor je op een rij welke verzekeringen je wel nodig hebt voor je huurhuis.

Wil je een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering én rechtsbijstandverzekering voor je huurhuis? Kies dan voor het verzekeringspakket en krijg direct korting op je totale premie. 

Sluit het verzekeringspakket af

Of bereken eerst de premie voor je pakket

De voordelen van verzekeringen voor je huurhuis bij Univé

Vragen over de verzekering voor je huurhuis?

Goed om te weten over het verzekeren van je huurhuis

Als je in een huurwoning woont, dan vraag je je misschien af hoe het zit met verzekeren tegen glasschade. Dat hangt af van de situatie. Misschien heb je hier afspraken over gemaakt met je huisbaas in je huurcontract. Daarnaast hangt het er vanaf hoe de schade is ontstaan. Maak je zelf een barst in je ruit? Dan ben jij verantwoordelijk voor de schade en de kosten. Ontstaat er schade zonder dat jij er iets aan kon doen? Dan is de verhuurder meestal verantwoordelijk.

Meer over de glasverzekering voor je huurwoning

Ga je verhuizen naar een huurwoning? Dan is het verstandig om van tevoren vast je inboedelverzekering aan te passen en je nieuwe adres aan ons door te geven. Tijdens de verhuizing staat je inboedel misschien voor een deel in je oude en voor een deel in je nieuwe huis.  

De inboedel is tijdens een verhuizing maximaal zes maanden verzekerd op:  

  • het nieuwe adres vanaf het moment dat je de sleutel krijgt.
  • het adres dat bij ons verzekerd was voordat je ging verhuizen.

Meer over verhuizen en de inboedelverzekering voor je huurhuis

Heb je aanpassingen aan de huurwoning gedaan, zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken? Dan is dit meestal niet verzekerd door de verhuurder. Deze aanpassingen vallen onder je inboedel. Dit noemen we huurdersbelang. Het huurdersbelang verzeker je met een inboedelverzekering. Bij Univé is dit standaard tot € 30.000 meeverzekerd. 

Lees meer over het huurdersbelang

Veelgestelde vragen over verzekeringen voor je huurwoning

Belangrijke verzekeringen voor je huurhuis afsluiten met korting

Je kunt de verzekeringen voor je huurwoning op verschillende manieren met korting afsluiten.

  • Maak gebruik van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. Dit doe je eenvoudig via ons verzekeringspakket.
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

De kwaliteit van de Univé Woonverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de woonverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.